PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nova uredba o razvrščanju objektov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mogoče bi zanimalo Kate, ker smo pred dnevi ravno debatirali.

Ta teden v torek smo končno dobili težko pričakovana soglasja, ki jih je bilo treba še priložiti k vlogi za izdajo gradbenega dovoljenja za nezahtevni objekt. Še isti dan sem tekla na UE, ker smo bili že v zamudi 15. dnevnega roka za dopolnitev vloge. Referentka je pred menoj vlogo pregledala in dopisala še nekatere pomanjkljivosti ter izjavila, da bo odgovor v roku enega tedna. In glej ga zlomka gradbeno je prišlo že naslednji dan. Tako, da bomo zdaj veselo pljunili v roke. Mi smo rešeni, upam Kate, da boste kmalu tudi vi.
Oooo, super, frinini!!! Smile Sem vesela za vas!!! No, zdaj pa le krepko pljunite v roke! Wink Upam, da bo tudi pri nama podobno "hitro" potem prišlo tole gradbeno. Bom sporočila kako bo.
No, malo poročanja, kot sem obljubila. Dobiti morava še soglasje za gradnjo garaže v varovalnem pasu občinske ceste (čeprav bi garaža stala cca. 4 m od ceste, kar pomeni 2,5 m znotraj najine parcele), ki je 6 m na vsako stran ceste. No, končno sva našla čas včeraj, neseva vlogo na občino, tam rečejo - potrebno bo še določiti komunalni prispevek, za kar lahko oddate vlogo pri nas ali na UE in ko bo plačan, urejamo dalje... - pa smo spet tam! No, prijazni gospod na občini se pri pregledu dokumentacije spomni, da smo že plačali komunalni prispevek (bil je kar v ceni parcele, in sicer za večjo kvadraturo hiše, kot jo imava midva) in nama prijazno pove, da bo preračunal koliko se bo še moralo doplačati (mogoče sploh nič), le da naj mu pošljeva stran iz projekta, kjer je zapisana kvadratura hiše. No, vsaj nekaj. Zdaj pa čakava, da nama pošlje uradno odločbo, koliko je še tega komunalnega prispevka za plačati (če sploh), da lahko urejamo dalje. Pa spet čakamo...
A imaš samostojne priključke za garažo da moraš plačati še KP?
Evo, ravnokar sem iz telefona z gospodom na občini, ki je odgovoril, da je bil komunalni prispevek že res plačan v sklopu nakupa parcele, zaradi česar ga ne rabiva plačevati. Tako da ima baje soglasje že urejeno, samo po pošti nama ga še pošlje in je to to - pa lahko odneseva stvar na UE.
Yeager - ne nimava samostojnih priključkov za garažo, zaradi česar mi je bilo že v osnovi čudno tole s komunalnim prispevkom. No, zdaj je rešeno - samo čakam še na pošto, saj so papirji baje že urejeni - jej! - končno nekaj, da gre res hitro! Big Grin Tongue
Nekoga, ki se spozna na trenutno situacijo, bi prosila, da mi odgovori na vprašanje. Bom zelo hvaležna!
Ali lahko na kmetijski zemlji postavim čebelnjak za 20 panjev? Nikakor ne gre za vikend varianto, kar verjetno kdo misli. Vsak, ki ima vsaj malo pojma, ve, da poleg čebelnjaka potrebuješ majhen prostor za točenje medu in ostalo čebelarsko opremo. Kako je s tem objektom? Ga lahko postavim na kmetijski zemlji? Objekt bi bil velik 3x3 m ali 3x4 m.
Pavšalnega odgovora na to vprašanje ni mogoče dati. Ali je postavitev možna ali ne določa prostorski akt, ki velja na območju, kjer se nahaja vaša parcela. Ena možnost je, da povprašate na občini oz. za vašo parcelo naročite lokacijsko informacijo kjer navedete, da želite postaviti pomožni kmetijski objekt.

Nekateri odloki takšne zadeve omogočajo ob predhodnem soglasju občine ali pristojne kmetijsko gozdarske zbornice ampak te določbe se razlikujejo od odloka do odloka.
Da še malo poročam. Sva dobila Soglasje za gradnjo v varovalnem pasu ob cesti (v roku 2-3 dni), popravila vse, kar mi je referent na UE rekel, da naj popraviva na vlogi in neseva vse skupaj na UE. Torej, vse popravljeno, s soglasjem vred, sva nesla na UE, kar je bilo približno 2 meseca po prvotno oddani vlogi (4 do 5 dni prej; saj sem šele po enem mesecu zvedela (telefonsko) kaj naj sploh popravim). Prideva z možem tja, do referenta, poveva, da prinašava popravek in dopolnitve k vlogi, pa datum prvotno oddane vloge. In nama reče, če sva že dobila njegovo odločbo, kaj bi naj popravila - poveva, da ne, in da sem to zvedela, ko sem ga osebno poklicala po telefonu in da mi je povedal kaj je potrebno popraviti kar po telefonu in da zdaj prinašam popravke skupaj s soglasjem. No, najina vloga je bila nekje na sredi kupa v njegovi omari - še niti prišel ni do nje po skoraj 2 mesecih odkar sva jo oddala!!!! (pa kup vlog sploh ni bil velik - bi rekla, da je imel na mizi mogoče ene 20 vlog, v omari pa kakih 30 (pa to gre za obrazec s par skicami!!!), in najina je bila še vedno v omari nekje na sredi kupa). In na začetku nama celo reče: "Če je že nismo vrgli v smeti." - naju je skoraj kap!, saj je deloval (ko je to izjavil) popolnoma resno in naveličano! No, in zdaj čakava že 10 dni od takrat, ko naj bi prinesla (upava vsaj) vse, pa še vedno ni ne duha ne sluha o kakšni odločbi, z gradbenim dovoljenjem. Že ne vem več kaj naj narediva - bi ga že skoraj najraje prijavila kakšnemu nadrejenemu, ker to pa že ni več resno, no, ampak kaj, ko pa zna potem vse skupaj zakomplicirat, pa nama sploh ne izdat dovoljenja?! Imate kakšno idejo kaj naredit?
klasika. do načelnika in če ne pomaga pritožba, pa lepo jim dat vedet, da boš spravila v medije kam, skupaj z vsemi imeni na dokumentih ipd. sicer nisem pristaš tega, ampak žal te edino še kaj pomaga, ko naletiš na takšne primere, iz prakse govorim (niso vsi takšni, jasno, je kr nekaj ljudi, ki so vestni in ustrežljivi).
po drugi strani pa bodom lepi vsi vestno zdej prijavili vse lopice in nadstreške in bum, z novim letom davek še na te nepremičnine, kar je skregano z vsako logiko, vsaj kar se tiče indeksacije (0,15% za stanovanjke objekta itd), ki je po mojem vsaj polivico previsoka. je bil ravno prispevek v medijih, kako bo ena kmetija z hlevom, hišo in kakšno lopo za mehanizacijo plačavala vsaj 500€ letno za vse skupaj, pa si si recimo pridelajo ravno tolk, da še živijo. to ni prav.
Hvala, izotop. Razmišljam, da počakam še do konca tega tedna - kar pomeni, da bo minilo dva tedna od takrat, ko sva prinesla dopolnitev in popravke k vlogi, vključno s soglasjem - kot je referent želel, potem pa pokličem - najprej direktno referenta, če ne bo z njim nič pa načelnika. Ker bo kmalu že dva meseca in pol od tega, odkar sva oddala prvotno vlogo (no, čisto prvo vlogo sva prinesla že 9.4., pa sva jo, po priporočilu referenta, popravila, tako, da je bilo vse na eni vlogi (prej sva za vsak nezahteven objekt prinesla svojo vlogo) in jo prinesla nazaj 12.4., potem sem po enem mesecu klicala, če je z vlogo vse o.k., ali je potrebno še popravit (do najine vloge še sploh ni prišel do takrat) - pa je šel poiskat vlogo in povedal, da morava še nekaj popravit in pridobit soglasje. Vse popravke s soglasjem vred sva jim potem dostavila 7.6. - torej danes je 11 dni od takrat, ko bi naj bila vloga popolna (upava vsaj, da si ne bo še kaj zraven spet zmislil) pa ni še vedno nič od kakršnekoli odločbe - praktično od njih odgovora v obliki kakršnekoli odločbe še sploh nisva dobila vse od začetka, odkar sva oddala prvotno vlogo, pa je danes že več kot 2 meseca od takrat.
no, ni se treba takoj zaletet z nekimi grožnjami ipd, sej lepa beseda tudi lepo mesto najde, dejte pa z mirnom tonom dat najprej na znanje načelniku, da se zadeve vleče (nenazadnje so celo zakonsko obvezali skrajševanje postopkov, imaš uradne roke itd) in da ste zaradi podaljševanje njihovih obveznost prikrajšani ipd in da nastaja škoda (da ne omenjem če gre recimo za kakšne večje projekte, kjer imaš zadaj še kaj drugega) in da boste pač ukrepali v skladu z zakonskimi omejitvami, kar pač lahko, če se ne znajo obrnit.
pa zelo radi zginejo čez počitnice kam za dva meseca, se dogaja, zato bog ne daj, da začenjo s kakšnim izgovori glede dopustov ipd. tam so zaradi servisa državljanov, če koga ni, je zakonsko predpisano, da je potrebno zamenjava (čeprav se bo tisti zgovorjal, de ni delal na vašem primeru bla bla bla. bs, enkrat bo treba zaključit s tem in upam, da jim bo tokrat virant resno začel gledat pod prste, na pa tako, kot je bilo do zdej, malo za medije.
Ja, saj zato pa sem rekla, da bi najprej poklicala referenta, ne pa kar načelnika. Pravim, da če se ne bi dalo nič zmenit z referentom Sad , da bi pa počasi že res urgirala dalje - poklicala načelnika. Pa tudi sama nisem prepirljive ali nesramne sorte - vedno se poskušam vse zmenit v lepem mirnem tonu. Big Grin Ampak včasih se pa res ne premakneš nikamor, če nisi že malo siten - in ravno tega se res bojiva, da bodo pa sedaj še vsi lepo na dopust "pobegnili" :twisted: :twisted: - pa da jih ne bo čez julij in avgust sploh za dobit - ko bi že počasi rada imela stvar narejeno. To ti je to, ko želiš po legalni poti kaj naredit! - bi lahko bila tako kot najini sosedje, pa bi lahko imela stvar že končano - pa sva želela naredit vse pošteno in legalno, zdaj pa takle. Res upam, da bo kaj iz teh Virantovih besed. :x
@Kate
Ampak včasih se pa res ne premakneš nikamor, če nisi že malo siten - in ravno tega se res bojiva, da bodo pa sedaj še vsi lepo na dopust "pobegnili" - pa da jih ne bo čez julij in avgust sploh za dobit - ko bi že počasi rada imela stvar narejeno.

Podobne izkušnje z občino. :evil: :evil: :evil: Žalostno, da te oni prisilijo v to, da moraš postati siten, tečen in jim na koncu celo groziti, da premakneš zadevo za milimeter.
Še veliko dela bo potrebno narediti, da bo JU postala servis državljanov.
Ojej Kate, škoda, da se je tako zavleklo. Po nekaterih naših začetnih težavah pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za nezahteven objekt, vidim, da to pravzaprav sploh niso bile težave v primerjavi z vami. Je menda res razlika med referenti na različnih upravnih enotah in kako se lotijo zadeve. Saj zakoniti roki veljajo za vse UE enako. V našem primeru je referentka še isti dan, ko je dobila dopolnila k vlogi, odposlala gradbeno dovoljenje. Nismo mogli verjeti, ko nas je že naslednji dan čakalo gradbeno dovoljenje doma. Pa je tudi jamrala, da imajo precej dela, ker so jih zasipali z vlogami. No, naš nadstrešek z drvarnico je že pod streho, sledijo še obijanja z deskami, barvanja....
Vem, da Kate nisem v veliko pomoč, vendar ne obupaj!
O, lepo frinini, da si se malo oglasila in hvala za spodbudo. Big Grin Ja, midva še vedno čakava - tudi danes ni bilo med pošto še ničesar kar bi vsaj dišalo po kakšni odločbi. :x In čestitke, da ste že uspeli že toliko "poštimat" Tongue , sem res vesela za vas. Tongue Saj bo za naju tudi, le upam da bo kmalu. :wink:

ajtimp - ja, res je - si lahko še tako miren človek, pa vidiš, da če včasih malo ne zaropočeš, da se nič ne premakne nikamor. :roll: Imam že občutek, da si te naše vloge ta referent "špara", da ima lahko zmeraj kaj na mizi če slučajno šefe uleti - da kao pridno dela in ima grozno veliko za naredit (si teh 50 vlog špara zdaj za čez cele 3 do 4 mesece, ko bi jih lahko npr. rešil v kakšnem tednu, mogoče tednu in pol - samo kaj, ko potem ne bi imel kaj počet) - sem že malo zlobna :mrgreen: , samo kaj ko me pa zdaj že res počasi jezi tole odlašanje. Namreč, zaradi tega odlašanja sva zdaj "zgubila" mojstre, ki bi nama to delali - so naju čakali zdaj kak mesec, sedaj pa imajo počasi čez poletje že vse zasedeno do septembra. :evil:
1 ... 21 22 23 24 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi