PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(18.11.2020 ob 13:27)pentax Napisal: Verjetno imate SE prvo leto nameščeno, da gledate pridelavo  Big Grin...sčasoma niti aplikacijo ne boste vedeli kje je nameščena..tako je pri vseh teh stvareh. 

A opcija je, da sistem zazna, če kateri od panelov odleti ali pa dela konkretno manj od vseh ostalih tekom dneva/tedna? al moraš po pridelavi videti kaj dogaja kateremu panelu? Če tega ni, si dejansko suženj aplikaciji.

Vsak panel posamezno lahko spremljaš, kolko ti naredi Smile
(18.11.2020 ob 13:27)pentax Napisal: Verjetno imate SE prvo leto nameščeno, da gledate pridelavo  Big Grin...sčasoma niti aplikacijo ne boste vedeli kje je nameščena..tako je pri vseh teh stvareh. 

A opcija je, da sistem zazna, če kateri od panelov odleti ali pa dela konkretno manj od vseh ostalih tekom dneva/tedna? al moraš po pridelavi videti kaj dogaja kateremu panelu? Če tega ni, si dejansko suženj aplikaciji.

Ne vem zakaj ne bi gledal aplikacije če imaš veselje, ljudje smo si različni. Zakaj pa ti bereš forum in se  obremenjuješ kaj počnejo drugi.
(18.11.2020 ob 13:30)MAGS Napisal:

Vsak panel posamezno lahko spremljaš, kolko ti naredi Smile

Ja, to vem. Zanima me, če ima sistem kako varovalo, da v primeru konkretnega padca pridelave el. energije iz posameznega panela, sistem kaj prepozna to, ali pač ne?

(18.11.2020 ob 13:59)Janma1 Napisal:

Ne vem zakaj ne bi gledal aplikacije če imaš veselje, ljudje smo si različni. Zakaj pa ti bereš forum in se  obremenjuješ kaj počnejo drugi.

Obremenjevanje je nekaj drugega kot pridobivanje informacij...če tega ne dojameš, se bova težko kaj tipkala. Sem tehničen tip in me sama logika v sistemih ponavadi zanima.
pentax

Ja, to vem. Zanima me, če ima sistem kako varovalo, da v primeru konkretnega padca pridelave el. energije iz posameznega panela, sistem kaj prepozna to, ali pač ne?

Če na nekem panelu drastično pade  napetost, oziroma  ne pridela energije kot ostali  paneli  se tisti panel obarva temno ,bolj mu pada delovna zmogljivost bolj se obarva, to vidiš na svoji aplikaciji.
Istočasno to informacijo dobi tudi tvoj upravljalec elektrarne in temu primerno tudi ukrepa
(18.11.2020 ob 16:10)MAGS Napisal: pentax

Če na nekem panelu drastično pade  napetost, oziroma  ne pridela energije kot ostali  paneli  se tisti panel obarva temno ,bolj mu pada delovna zmogljivost bolj se obarva, to vidiš na svoji aplikaciji.
Istočasno to informacijo dobi tudi tvoj upravljalec elektrarne in temu primerno tudi ukrepa

Odlično, to me je zanimalo. Tega upravljalca se kaj pavšalno plačuje ali je to v sklopu garancije? Gre se za to, če ima SE en čiko, ki ne ve kaj je aplikacija, takemu se niti ne sanja kaj kdaj pogledat kam.
(18.11.2020 ob 21:17)pentax Napisal:
(18.11.2020 ob 16:10)MAGS Napisal: pentax

Odlično, to me je zanimalo. Tega upravljalca se kaj pavšalno plačuje ali je to v sklopu garancije? Gre se za to, če ima SE en čiko, ki ne ve kaj je aplikacija, takemu se niti ne sanja kaj kdaj pogledat kam.
Ta upravljalec je po navadi ta ,ki ti je montiral SE ,vsaj pri gen-iju je tako,
To je njihov podizvajalec ki skrbi za tvojo SE ,oziroma je njen skrbnik za čas njenega delovanja, za časa garancije seveda pod garancijskimi pogoji, potem pa  normalno kot je v praksi .
S tem naročnik nima nobenih stroškov, strošek nastane ko ti pridejo panel zamenjat izven garancijske dobe,(po 25 letih) Smile
Kako daleč stran od strehe lahko racunam da bi padel sneg iz elektrarne..naklon strehe cca 30°. Višina kapa cca 5m .
Stos je v tem da je pod kapom ena nadstrešnica širine cca 2m in če ne odnese snega en meter naprej od žleba, bi bilo treba sneg zadržati na elektrarni ali pa podaljšati streho oziroma naredit nek klin na koncu nadstrešnice ki bo sneg "odrinil" čez kap nadstrešnice.
Ima kdo izkušnje kako zdrsne sneg iz elektrarne?
Sonce naj sveti vsak dan!
Padel bo takoj za kapom dol.
Kakor kdaj. Čist odvisno od zunanje temperature in snega. Včasih, ko pade moker, težak sneg in moduli niso ohlajeni, da bi zmrzovali, sneg skoraj sproti zdrsava dol. V kolikor pa sneg zmrzuje na panele, ga zna pa kar konkretno napast, preden zdrsne dol in  v tem primeru ga odnese dlje od kapa.
Tisti prvi ja, potem iz cegla vem da ga "hitrost" odnese nekaj od kapa. Ne vem pa kako hitro drsi po elektrarni

Tisti prvi ja, potem iz cegla vem da ga "hitrost" odnese nekaj od kapa. Ne vem pa kako hitro drsi po elektrarni
Sosed ima panele, pa je to včasih grozno za videt. Al pa lušno, kak vzameš. Visi kdaj 30cm debela skorja snega dol s strehe, v skrajnem primeru dolga tudi kak meter. In če taka zmrznjena gmota recimo pade otroku na glavo... po mojem ni glih luštno.
Ne se zanašati, da ti bo sneg odletel daleč od strehe. Bolje je, da na mestu, kjer imaš nadstrešek namestiš snegobrane, če se bojiš, da bi ti ga padajoči sneg lahko poškodoval.
Pot snegu bi moral podaljšati za manj kot meter, in bi sel preko nadstreška, ki pa večje količine snega iz take višine ne bo zdrzal.
(21.11.2020 ob 23:34)Hanzi Napisal: Pot snegu bi moral podaljšati za manj kot meter, in bi sel preko nadstreška, ki pa večje količine snega iz take višine ne bo zdrzal.
A  snegobranov ne moreš montirat Huh
So ti panele zmontirali do  kapnega roba? Pri meni so jih  potisnili maximalno do slemena( 3 vrste po 11 panelov) ,tako da imam še cca 2m do spodnjega roba strehe.
Približno 80 cm od spodnjega roba imam snegobran čez dolžino cele strehe , kritina je trapezna  pločevina.
Streha bo skoraj  "polna" elektrarne.
Poleg tega ne upam samo na kapne letve (meter ali dva) obesiti težo snega, ker sem videl kako zna sneg ruvat letve če je prevelika obremenitev na določeno letev. Res da je bila tam bolj strma streha. Ampak kljub vsemu...ne upam cca 6 dolžinskih m  snega na elektrarni "obesiti" na nekaj vrst snegobranov v kapu.
1 ... 229 230 231 232 233 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi