Objave: 374
Teme: 1
Ocena:
0
Ja, saj to sem tudi jaz prebrala, da gre po skrajšanem postopku, samo jaz, kot laik iz tega področja, ne vem koliko "skrajšani postopek" časovno pomeni - je to teden, dva, mesec??? Zato sem to iskala že kar nekaj časa na vseh možnih straneh, pa nisem našla koliko to časovno pomeni. Tako sem zdaj našla ta 222. člen ZUP-a, ki govori o rokih - čeprav mi ni čisto razumljivo v katerih primerih imajo oni čas izdati odločbo v roku enega in kdaj v roku dveh mesecev; poleg tega je tu vse bolj splošno napisano - ne piše točno, da je to mišljeno za vloge za gradbeno dovoljenje, kaj šele točno za nezahtevne objekte - velja torej to tudi za te vloge za nezahtevne objekte? In koliko imajo potem res časovno časa na UE, da ti izdajo odločbo?
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Skrajšani postopek se izvaja kadar ni potrebno posebnega ugotovitvenega. Posebni ugotovitveni je recimo pri gradnji stanovanjske stavbe, ko je treba vabit stranske udeležence, stranke v postopku, da se izjasnijo o nameravani gradnji. Takrat je rok za odločanje 2 meseca. Pri nezahtevnih objektih, kjer je zadeva bolj preprosta, pa je rok en mesec.
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Te dopolnitve so posebna zgodba, po črki zakona bi res v petih dneh morala dobit morebitne dopolnitve, v praksi pa je ta rok lahko precej daljši, tud tja do meseca. In potem imaš lahko ne samo eno dopolnitev ampak več, kar pomeni, da se rok za odločbo iz zakonsko določenih 2 mesecev raztegne na več kot pol leta. Po mojih izkušnjah pa pomaga če si malo tečen in večkrat obiščeš referntna na UE.
Objave: 76
Teme: 5
Ocena:
0
Kate, vlogo za nezahtevni objekt sva oddala 20.3. Ko sva že čakala, na končno vročitev gradbenega dovoljenja, pa sva 25.4. dobila iz UE dopis, v katerem naju prosijo še za dopolnitev vloge glede komunalnega soglasja - Telekom. No in zdaj v teh dneh čakam na poslano soglasje od Telekoma. Vmes so bili seveda prazniki in dopusti, zato to traja še dlje. Upam, da se v 15 dnevni rok za dopolnitev vloge, ne štejejo vikendi ter prazniki, ker potem ne bova uspela dopolniti vloge v tem roku. Mislim, da najina vloga za nezahtevni objekt nikakor ne bo rešena v roku dveh mesecev. Žal
Objave: 374
Teme: 1
Ocena:
0
No, kot sem obljubila, poročam. Sem danes poklicala na UE, končno, po dolgem času dobim še referenta, ki mi pove, da se o kakšnem času z mano ne bo pogovarjal (ko sem ga le vprašala v kolikem času misli, da bo prišel do najine vloge - ker imajo baje gužvo in je še sploh ni vzel v roke). Nakar gre pogledat vlogo in začne: bazena (ki sva ga navedla, četudi sva vedela, da gre za enostavni objekt) naj ne dajeva v vlogo, garaža z uto (vse pod isto streho, pravi, da je uta do 15 m2 tako lahko brez gradbenega in da naj raje zapiševa, da gre za večjo garažo iste kvadrature - in ker je ta bližje občinski cesti kot je varovalni pas okoli občinske ceste, da še morava pridobiti soglasje od občine za to. Hja, nato reče, da naj vloživa še dodatno zraven ta del, in sicer kot spremembo vloge v nazivu objekta (namesto garaža z uto, naj bo le garaža), da naj ven vrževa bazen, ker je to tako ali tako enostaven objekt (vsaj najine kvadrature) in priloživa zraven soglasje. Zdaj pa me zanima nekaj (saj ob hitrem pisanju vsega, kar mi je na hitro razlagal nisem uspela še vprašat), in sicer, če obstaja za to spremembo vloge v nazivu objekta tudi kak obrazec (sem že iskala, pa ne najdem), saj me je izrecno opozoril, da ne gre za novo vlogo in hkrati ne za dopolnitev stare - kako naj potem to spišem??? - ali mogoče obstaja kje kak obrazec, pa ga ne najdem??? - ve kdo??? - mogoče KeCko?
No, drugače pa bi nama to lahko povedal že prvič, ko sva bila pri njemu v zvezi s tem, da se da vse te objekte kar na isto vlogo - pa je bil takrat o vsem tem tiho, čeprav si je ogledal prav vse kaj sva zapisala - tudi odmike od mej in ceste. :evil:
No, vsaj to sem srečna, da sem danes poklicala, pa da mi je to že danes povedal, da lahko zdaj vmes (preden bo on uspel priti do najine vloge) že dobim to soglasje in mu vse skupaj dostavim, ne pa da bi zdaj npr. še 1 mesec čakala na njegov odgovor, potem bi morala pa tako ali tako še letat za soglasji okoli,... :? .
Objave: 76
Teme: 5
Ocena:
0
No, Kate, mi gre kar malo na smeh, ko tole prebiram. Saj vem, da zvenim sarkastično. Ampak tako pač je v naši državi. Tudi danes pri nas ni nič od soglasij. Bomo še čakali, žal.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Glede prvega odstavka da, enak obrazec z dopisom spremembe in dopolnitve. Ni točno definirano ali odebeliti ali podčrtati ali z rdečo napisati ampak samo, da mora biti jasno kaj je spremenjeno. Lahko samo napišeš, da se glede na prvotno vlogo spreminjajo sledeče zadeve: ....
To je odvisno od referenta, neke uradne vrste ni torej se tudi ne moreta po tej vrsti pomikati, je pa tako, da ponavadi dopolnitve rešujejo kar hitro in če je vse v redu potem zadevo tudi hitreje zaključijo, da si jo čimprej spravijo z mize. Edina formalna omejitev je zakonski rok za postopke, to pa je že Yeager navedel kako gre.