Objave: 265
Teme: 10
Ocena:
0
Bi moral porinit cev kaka 2cm iz fasade, pa mi je bilo vizuelno zelo grdo. Ko bo v redni uporabi, bom pozoren na dogajanje in če bo zadeva problematična, bom vgradil odcejalnik. Fasada je pa itak pralna.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Po moje je pomembno, da vsake toliko rešetko očistiš, ker umazanija bi se lahko predvsem na njej nabirala (in potem zatekala po fasadi z eventualnim kondenzom, če ga sploh kaj bo). Če bo rešetka čista po moje ne bo problemov.
Moja izstopna rešetka pa bo nizko in skrita izza zunanjega dela TČ.
Objave: 934
Ocena:
0
tomice,
tvoj navadni je tak, kot entalpijski. Zanimivo. :roll:.
Očitno v enaka ohišja vstavljajo različne materiale, kar je nekako logično. Zato na zunaj izgledajo vsi plastični. Kot sem jaz slišal, je pri Santosu v notranjosti tega plastičnega ohišja za izmenjevalno površino vzeta celuloza. Kaj več o tem ne vem.
Tudi jaz sem danes svojega potegnil ven (mislim izmenjevalec :lol: ), in ga dal na mizo.
Izvedba je sledeča:
[img]httpunichr("58")//www2unichr("46")arnesunichr("46")si/~soplmed1/forum/slike/izmenjevalec_toploteunichr("46")gif[/img]
Kanali so med sabo ločeni s plastično membrano debeline cca 50 um. (To je debelina najpogosteje uporabljanega navadnega 80 gramskega belega papirja za tiskalnik ali fotokopirc. Tudi nosilne PE vrečke so te debeline.)
Površina membran je mat bele barve, in je polarne narave.
Število kanalov za vsak tok zraka je 98 oz. membran 196.
Čiste protitočne izmenjevalne površine je 13,8 m2,
križne izmenjave 6,15 m2 oz.
skupaj 20 m2 membrane.
Zrak potuje v plastnicah debeline 2,5 mm, ki so z obeh straneh obdane z membrano, ki ločujeta protitočni zrak.
Pri 150 m3/h je v protitočnem delu hitrost zraka 0,46 m/s, pri 100 m3/h je 0,30 m/s, pri 50 m3/h je 0,15 m/s.
Objave: 265
Ocena:
0
Eno vprašanje glede filtrov. Kako imate obrnjene filtre. Meni v navodilih piše, da morajo biti puščice na filtrih obrnjene proti kocki.
Imam pa občutek (žal sem bil premalo pozoren), da je bil eden obrnjen kontra.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Puščice so normalno vedno proti kocki
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!