PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nova uredba o razvrščanju objektov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
a gleda kdo to štalo na slo1 glede uredbe, črnih gradenj ipd? mislim, kar slabo mi je, ko se spet pojavi tist deja-vu tet, ki ponavlajo eno ta isto po upravnih službah nabijajo, ne znajo pa realno pogledat na problem. zdej bo kmetijski minister spet neko svojo filozofijo rinil zraven in spet se bo spreminjala zakonodaja in spet novi problemi, ker vprašanje, če se bo upoštevalo smiselne predloge stroke oz dejmo rečt zdrave pameti itd..
A mi lahko kdo pove koliko časa ste približno čakali na izdajo GD za nezahtevni/-ne objekt/-e, oz. ali še čakate. In iz katerega konca ste. Ker meni se zdi, da tale "skrajšan" postopek že precej dolgo traja pri nama, pa gre za manjši kraj - Lenart. GD za hišo sva pa dobila - hmmm - v ponedeljek sva vso dokumentacijo oddala, v sredo je že prišlo s pošto vse odobreno. In to bistveno več dokumentacije kot zdaj!Smile Zdaj pa po tem "skrajšanem" postopku preglejujejo teh 5 listov že en mesec!
Kaj res nihče ni oddal vloge na UE za gradnjo nezahtevnega objekta??? Ne zna nihče nič povedat o času, kolikor ste čakali na odgovor - oz., če še čakate, pa napišite, čakam že en mesec ali kaj podobnega. Rada bi dobila vsaj okvirno info, koliko časa ste čakali na odgovore. Hvala.
Od enega tedna do nekaj tednov, nekatere pa še niti niso prišle na vrsto, odvisno od količine vlog na posamezni UE. Lahko brez težav pokličeš na UE pa jih prijazno vprašaš će je z vlogo vse ok.
Ooo, hvala KeCko. Ker meni se zdi to že zelo dolg čas, sploh za UE v tako malem kraju - pa še celo 2x sem morala prit tja, ker smo morali nekaj popraviti (na isto vlogo so nam rekli, da naj damo vse tri stvari, ker se je šlo za isto parcelo - pa smo prišli še enkrat), pa je bilo obakrat vse prazno na UE - tako, da neke gužve po moje ravno nimajo. Sem že razmišljala, če so najino vlogo slučajno kje založili, da to traja tako dolgo časa, pa sem se kar malo bala klicat, da ne bi bilo kakšne zamere, da jih preganjam, pa bi zato dobila potem kje negativen odgovor. No, počakam še kak teden, potem pa bom res poklicala kaj je s tem - ker, kot pravim, gradbeno za hišo sva dobila odobreno praktično v enem dnevu - v ponedeljek sva dokumentacijo oddala, v sredo sva že imela vse v nabiralniku!!! (sicer je bilo to res že 7 let nazaj)- res pohvalno!!! No, hvala ti še enkrat. Smile
Prosim, ampak res ne bo problema, če jih pokličeš, ti bodo lepo povedali, da imajo ali gužvo ali pa se je mogoče res zgodilo, da so kje kaj založili. Je redko ampak se tudi lahko zgodi. Hitrost glede vaše stan. hiše pa je ... hmmmm ... kar malo čudna Smile
Hvala. Ja, glede hiše je tudi naju presenetilo - mogoče je vse potekalo tako zelo hitro, ker sva v novem naselju, katerega parcele je bila občina lastnik in je tudi občina popolnoma vse poštimala v zvezi s parcelami - komunalno opremila, dobil si že lokacijsko informacijo - v ceni parcele,..., in se je nato hkrati prodajalo praktično cel hrib, 22 parcel skupaj, - in skoraj vsi "lastniki" smo začeli takrat skoraj hkrati kupovati parcele in oddajati gradbena dovoljenja na UE - mogoče je bil zato postopek tako skrajšan - vsi smo imeli enaka soglasja, večina dokumentacije je bila enaka, cel hrib parcel je imel praktično skoraj vse enako - pač vsak ima malenkost različno velikost hiše, drugje postavljena okna,... - načeloma pa so si večinoma vse hiše med sabo zelo podobne. Ampak, najverjetneje je res vse teklo tako hitro, ker je občina očitno čim prej želela poseliti tisti košček hriba, pa zato niso delali problemov, v kolikor le nisi želel kako izstopati z drugačnimi stvarmi na hiši - npr. obliko strehe, namesto dvokapnice štirikapnica, imeti večjo in le pritlično hišo, dovoljena pa je bila K+P+M,...). Smile
No sedaj pa ni več tako čudno, čeprav malce več časa pa bi si vseeno morali vzeti Smile. Zanimiv in dober primer, kako naj bi se s prostorom ravnalo in tudi kako naj bi potekalo pridobivanje dovoljenj.
Kate Napisal:... gradbeno za hišo sva dobila odobreno praktično v enem dnevu - v ponedeljek sva dokumentacijo oddala, v sredo sva že imela vse v nabiralniku!!! (sicer je bilo to res že 7 let nazaj)- res pohvalno!!! No, hvala ti še enkrat. Smile
to je pa za ginesovo knjigo rekordov :mrgreen:
Drugače pa je zakonski rok za izdajo odločbe, če gre za skrajšani ugotovitveni postopek 1 mesec (nezahtevni objekti) oz 2 meseca (drugi objekti).
Midva sva oddala vlogo za nezahteven objekt že 20. marca, pa moram v teh dneh še z nekimi komunalnimi soglasji vlogo dopolniti. Zanimivo, da pred tremi leti pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za hišo, nisva potrebovala soglasja Telekoma. Čez parcelo namreč poteka en star telefonski kabel. Baje pa, da je gužva, tako pravijo na UE Ruše.
Ja, KeCko, tudi meni se bi zdelo tako prav - da bi pregledali vso dokmentacijo npr. v roku enega tedna - to bi bilo res sprejemljivo. Smile
Ja, Yeager, se strinjam - a jih vpišemo v Guinessovo knjigo rekordov??? Wink - takrat so si to definitivno zaslužili!!! Smile In hvala za odgovor - sem že iskala, če imajo kje na spletni strani objavljeno kakšne roke v kolikem času bi ti naj to poslali, pa nisem našla - tako da, hvala za info - torej 1 mesec. A se štejejo tile prvomajski zraven??? Ker, če ne, oz. so imeli kolektivni dopust zdaj vmes, potem imajo časa še kak teden - drugače pa se bom že res jezila! Wink
Frinini - aha 20. marca, pa sta že dobila odgovor - no, midva sva sicer oddala vlogo 8. aprila, pa še do danes ni nič prišlo po pošti. Jim dam na voljo še en teden, potem pa jih res pokličem. No, samo obakrat, ko sva bila tam ni bilo žive duše okoli - vse prazno - o gužvi ne duha ne sluha. Smile
En mesec je en mesec, če danes oddaš je rok do 8. junija, drugo je če bi pisalo 30 delovnih dni. Drugače imaš roke za nezahtevne objekte napisane v ZGO, mislm da 74. člen.
Oo, hvala, grem pogledat. Smile
Samo, da te popravim - to je zapisano v 222. členu ZUP-a. Wink - sem šele zdaj našla. Tongue
Piše tudi v ZGO
74.c člen
(postopek izdaje gradbenega dovoljenja za gradnjo nezahtevnega objekta)
(1) Pristojni upravni organ za gradbene zadeve izda gradbeno dovoljenje za gradnjo nezahtevnega objekta na predpisanem obrazcu, katerega vsebino in obliko določi minister, pristojen za prostorske in gradbene zadeve, če ugotovi, da:
– so izpolnjeni pogoji, določeni v predpisu iz drugega odstavka 8. člena tega zakona, glede dopustne velikosti objekta, načina rabe objekta in načina gradnje objekta ter drugi pogoji za gradnjo nezahtevnih objektov,
– je nameravana gradnja skladna s prostorskim aktom,
– da so pridobljena vsa predpisana soglasja in
– da ima investitor pravico graditi.
(2) Gradbeno dovoljenje za gradnjo nezahtevnega objekta se izda v skrajšanem ugotovitvenem postopku.
(3) Zoper odločbo iz prejšnjega odstavka je dovoljena pritožba v osmih dneh po njeni vročitvi na ministrstvo, pristojno za prostorske in gradbene zadeve.

Kdaj se uporablja skrajšani postopek in kdaj poseben ugotovitveni pa piše v 144. oz. v 145. členu ZUPa
1 ... 20 21 22 23 24 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi