Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Pač razmišljanje štromarja. Moja osnovna stroka je ekonomija. Zaenkrat znam denar zapraviti z manj rizika.
Sicer pa: vsak tele ma svoj vesele...
Mag. Mervarja pa vseeno preberi.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
... in bi ti, kot štromar sodil. Pri tolikih cvetkah v izračunih... poglej pretekle poste., cifre ti ne gredo...
Sicer pa nazaj na temo.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Bozgom, že 20 krat napisano - vsakemu ekonomska računica drugačen ROI ven vrže in vsakemu tista številka let nekaj drugega pomeni. Meni 13 let ROI od res ugodne ponudbe SE ni niti pod razno sprejemljiv, spet drugemu je 20 let odličen ROI. Ti bozgom pa seveda sploh ne gledaš ekonomsko na te reči ane, ker če bi gledal, niti pametnega argumenta ne bi bilo za napisat, zato pač napišeš da na te reči ne smeš gledati iz ekonomske strani...
Sem ta teden govoril s tem ponudnikom SE in mu razložil kje se je zataknilo pri podpisu pogodbe..me je pogledal in rekel: ja, vem, je kar nekaj strank kot sem jaz in kar on priporoča je, da pokuriš do zadnjega vse pridelane malce večje SE kot jo rabiš..ali z nabavo EV ali s čim drugim, da vsaj kako leto manjši ROI ven pride... pri meni tudi EV ne pride v poštev zaradi relacij vožnje ipd. Kvečjem kak plugin hybrid bi bila recimo ok alternativa za trenutni family car, spet tam sta pa dva pogonska sklopa, ki pa imata svoje slabosti in prednosti. Večji si porabnik, prej se recimo temu splača it v to, ker sama investicija z velikostjo SE ne raste linearno ampak pada v razmerju z manjšimi SE.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Začni z enačbo M x V = P x Q, pa pol razglabljaj o tem kako bo ob denarju v štumfu prišlo do inflacije.
Objave: 335
Teme: 13
Ocena:
2
Zakaj se ne bi splačala? Če si na 0 po npr. 7 letih, in ti eno leto dela in potem vse skupaj crkne, si imel 1 leto elektriko iz sonca. ŠE enkrat prvi stavek.
Za te davščine pa se nam s SE kratkomalo j..., ker bi država pač naredila kaj drugega, ali bi subvencije pokasirale največja podjetja ali pa kdorkoli že. Tu vsaj raja dobi nekaj za pomoč pri izdelavi SE. Če pa ima kdo raje dva nova avta v garaži in pač ne SE, pa je to njegova zadeva. Mene nič ne moti.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Če bi se v 7 letih, bi bila pri nas na strehi. Ker je številka nekoliko drugacna, je ni. Realna številka je nekoliko bolj relevantna, če se kupuje. Za razne "npr." je pa res vseeno.