PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(17.4.2020 ob 13:02)Mrus Napisal:
(14.4.2020 ob 13:08)Mrus Napisal:
(7.4.2020 ob 22:27)uporabnik_MFE Napisal: danes sem pridelal  94KWh, upam da pridem junija na 100 !

Meni ne pride več kot 55KWh. Je pa res da je lega čisti zahod, brez ovir..

Imam nameščeno 11kw SE

Druge SE moči 11 kWp v tem obdobju dosegajo med 70 in 80 kWh/dan, tvoja pa 35% več. Očitno imaš nekaj posebnega na strehi, če podatek o proizvodnji seveda drži.
Bozgom!
Dal si mi nekaj vzpodbude, da sem pregledal skoraj vse dosegljive podatke za 11kW elektrarne.
Povprecno je v Sloveniji 11 kW elektrarna naredila na danasnji dan okoli 62kWh. Ali povprecno do sadaj v aprilu okoli 960 kWh. Seveda v seznamu najdes zelo slabe donose min. 570 in najboljse 1210 kWh.
Sam se najdem malo visje od povprecja: danes 68kWh, v aprilu pa 1030 kWh. Donos pac pogojuje lega strehe. Moja je jugovzhod. Cisti jug vedno zmaga.
Kot je napisal mrus ima lego obrnjena na zahod kar pa sigurno ni optimum. Ampak pred vgradnjo ti to itak povejo. Odlocis se sam.
Lepe soncne dneve zelim brez corone.
(17.4.2020 ob 20:17)vrzislo Napisal: Bozgom!
Dal si mi nekaj vzpodbude, da sem pregledal skoraj vse dosegljive podatke za 11kW elektrarne.
Povprecno je v Sloveniji 11 kW elektrarna naredila na danasnji dan okoli 62kWh. Ali povprecno do sadaj v aprilu okoli 960 kWh. Seveda v seznamu najdes zelo slabe donose min. 570 in najboljse 1210 kWh.
Sam se najdem malo visje od povprecja: danes 68kWh, v aprilu pa 1030 kWh. Donos pac pogojuje lega strehe. Moja je jugovzhod. Cisti jug vedno zmaga.
Kot je napisal mrus ima lego obrnjena na zahod kar pa sigurno ni optimum. Ampak pred vgradnjo ti to itak povejo. Odlocis se sam.
Lepe soncne dneve zelim brez corone.

Pol pa eden vrže ven cifro 94 kWh za 11 kWp SE. To pomeni, da mu je 8,5 ur delala s povprečno močjo 11 kW. To pomeni, da je imela povprečno moč 11 kW od nekje 9 ure zjutraj do 17:30 ure zvečer. Kdor pa pozna diagram SE to pomeni, da je imela ob 9 in 17 uri tam 4 kW in med 12 in 14 uro tam 15 kW. 
Zares ima čudež na strehi.
Tisti podatek 94kWh/dan se lahko nanasa na 14 kW elektrarno. Predvidevam da imam prav. 11kW bi toliko naredila samo v primeru da ima sledilno napravo in vrtljiv steber. Moja 11 kW je do sedaj pridelala najvec
76 kW/dan. Kot sem ze napisal usmerjenost jugovzhod (45 stopinj).
Zanima me če kdo spremlja proizvodnjo/porabo na elektro portalu Moja mreža...
Jaz opažam čudno beleženje porabe/proizvodje v mojo škodo, sicer pa mislim da je števec pokvarjen ker hkrati beleži proizvodnjo in porabo energije, kar mi je zelo nelogično...
Graf v prponki, prosim za komentar oz za primerjavo z vašimi grafi, da se prepričam o pravilnem delovanju...v tem času od 15-18.4 sem proizvedel 326kwh, če izračunam, imam v tem obdobju porabo hiše 58kwh/dan, kar je ogromno za to obdobje, kkot da bi bila zima  Huh Huh

Priložene datoteke Predogledne slike

Ne spremljam na portalu ampak obcasno naredim popis in vnesem v excel. Moja poraba je tudi nenormalna letos. Vecina nas je ves dan doma in nabije porabo. Za primerjavo lanski april 42kWh/dan. Letos 46kWh/dan. Seveda je ogrevanje se vklopljeno poraba pa je povprecno manj kot 10 kwh/dan. Jaz ze vem za krivca vecje porabe. Pri hisi je ves april ta mlada ki poleg ogrevanja vklaplja se elektricni radiator med tem ko dela od doma.
Portal moram preizkusit!
(20.4.2020 ob 10:46)vrzislo Napisal: Ne spremljam na portalu ampak obcasno naredim popis in vnesem v excel. Moja poraba je tudi nenormalna letos. Vecina nas je ves dan doma in nabije porabo. Za primerjavo lanski april 42kWh/dan. Letos 46kWh/dan. Seveda je ogrevanje se vklopljeno poraba pa je povprecno manj kot 10 kwh/dan. Jaz ze vem za krivca vecje porabe. Pri hisi je ves april ta mlada ki poleg ogrevanja vklaplja se elektricni radiator med tem ko dela od doma.
Portal moram preizkusit!

Ok če je zate 4kwh več na dan nenormalna poraba Smile jaz imam razlike napram lani 40-50kwh na dan večjo porabo kar ni možno, sploh ker je april zelo sončen in mi ogrevanje bajte praktično stoji, ker smo pa zdaj vsi doma ne vpliva nekaj drastično...posledično se manj cunj pere itd...kuha se pa enako kot prej...
(20.4.2020 ob 10:46)vrzislo Napisal: Za primerjavo lanski april 42kWh/dan. Letos 46kWh/dan. Seveda je ogrevanje se vklopljeno poraba pa je povprecno manj kot 10 kwh/dan. Jaz ze vem za krivca vecje porabe. Pri hisi je ves april ta mlada ki poleg ogrevanja vklaplja se elektricni radiator med tem ko dela od doma.

Daj reči, da se hecaš?
(20.4.2020 ob 18:55)JaBK Napisal: Daj reči, da se hecaš?

Zakaj bi se hecal? Sam imam povprečno porabo v  aprilu 40,62 kWh. 15.4.2020. sem imel še dva defrosta na TČ. Tak da- ne živimo vsi v NEH hišah z mediteransko klimo.

PS pa kuhamo na zemeljski plin!
mi tud kuhamo na plin...ena škrinja, en hladilnik, en LCD 55 cca 8ur na dan, en 42 cca 3 ure na dan, pralni stroj 4x na teden, žarnice vse LED, TČ greje vodo 2x včasih 3x dnevno, grejemo več ne in zadnji teden 10-13kwh porabe, med vikendom malo poskoči, ker dela pečica tako v soboto in nedeljo....
(20.4.2020 ob 19:37)bozgom Napisal:
(20.4.2020 ob 18:55)JaBK Napisal: Daj reči, da se hecaš?

Zakaj bi se hecal?

ker je poraba ful poskočila... za 4kwh/dan. Pa še, če bi šla iz 4 na 8kwh, ne bi bilo omembe vredno. Tak pa je "nenormalno", da je šla iz 42 na 46kwh. In še to kamotlih s prstom pokaže na teh extremnih 4kwh/dan. Še dobro da je tamlada tam, drugače bi moral med "svojimi" iskati. 

P.S.
vem, da ne živimo vsi v NEH v mediteranskem podnebju. tudi jaz ne. ne eno ne drugo in si mi zatorej to ni težko predstavljati.
Jabk: Saj bi se hecal pa ne morem stevec pokaze toliko.
Poraba je kot je. Res se polni tudi avto okoli 10 - 12 kWh na dan (80 km). Ostalo je ogrevanje in gospodinstvo. Vse kuhamo doma. K sreci je na strehi elektrarna, ki bo vecino porabe pokrila lansko polovico leta delovanja je. Sedaj pa je minusa okoli 2000 kWh.

Potrebujem kakšen kontakt kdo mi zmontira 9kw elektrano na Štajerskem.

staher33@gmail.com ali na zasebno sporočilo.
Bosces: 
Ali si kaj odkril.
Diagram je res cuden. Kaze kakor da elektrarna ne gre cez 2 kw. Cudno. Tudi ponoci ne gre do nule pa nic ne daje. Naredi si popis stevca pa potem primerjaj s svojim izracunom.
(21.4.2020 ob 17:58)vrzislo Napisal: Bosces: 
Ali si kaj odkril.
Diagram je res cuden. Kaze kakor da elektrarna ne gre cez 2 kw. Cudno. Tudi ponoci ne gre do nule pa nic ne daje. Naredi si popis stevca pa potem primerjaj s svojim izracunom.

Končno včeraj odpravljena napaka...po dveh kontrolah so končno štromarji pogruntali da so narobe zvezali števec, kolikor se razumem je bil na eni fazi zamenjan odvod-dovod  Undecided posledično je števec ponoči in ob slabem vremenu beležil viške energije, ob sončnem vremenu pa veliko porabo hiše...
Mogoče jih pokličem pred zimo, da mi spet premaknejo na prvotno vezavo  Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin sem bil fer in nisem zahteval zapisnika, sicer bi za ta dva štromarja sledila disciplinska obravnava, tako mi je rekel štromar ki je odpravil napako...
1 ... 206 207 208 209 210 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi