PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zlomljena pipa za pralni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Splošni nasvet bi bil, da noben ventil ne imejte odprt do konca.
Odprt do 3/4 bo imel enak pretok.
Ob potrebi, da se ga zapre bo to najlažje storiti tako, da se ga odpre za tisto 1/4 in počasi nazaj zapira.
Ponovno odpiranje opravite postopoma in počasi, da sunek vode ne povzdigne vso vsedlino in posledično kaj zamaši v instalaciji.
Lp, Servis Pipe
Servis Pipe
Hvala za odgovor, za vse ostale ventile to upoštevam, tudi pri pipah, ampak ne vem (dejansko ne vem, ne da se ne strinjam), ali je to smiselno pri glavnem ventilu, sploh temu, ki je pred števcem in pred njim ni več nobenega nam dostopnega ventila, saj sam ne želim ustvarjati dodatnega "napora"/pritiska na ventilu, da ne gre kaj narobe... vsaj tako je moje mišljenje, če razumete, kaj želim povedati. Kako imate vi to urejeno na primer (ventila pred in po števcu)?
Težko je reči. Jaz imam pred števcem za glavni ventil zasun (odpiranje in zapiranje je v območju kota 90°). Zaprem ga samo v primeru, da nekaj delam na inštalaciji za njim in pa ob menjavi števca. Na starih vodovodih pa bi verjetno bilo smiseno obstoječi ventil zamenjati.
Ampak a ne bi teh ventilov (vsaj tega pred števcem) morala zamenjati VOKA? Ker mi v tem primeru ne moremo zapreti vode.
Pozdravljeni,

kot sem že omenil, bom menjal wc kotliček, zato me zanima, katerega (ali katero znamko) predlagate. Po nekaj forum objavah (sicer že leta starih) sem videl v glavnem Liv in Geberit, in da je bojda Geberit boljši od Liv-a kar se tiče puščanja vode po letih uporabe itd.

Meni je sicer OK tale od Liva, ker ima dve tipki, kar bi raje imel, vendar se ravno zaradi teh pomislekov še nisem odločil: https://www.merkur.si/nadometni-wc-splak...eli-nm-vm/

Kaj menite?
1 2
Iskanje po temi