Objave: 311
Teme: 3
Ocena:
0
Splošni nasvet bi bil, da noben ventil ne imejte odprt do konca.
Odprt do 3/4 bo imel enak pretok.
Ob potrebi, da se ga zapre bo to najlažje storiti tako, da se ga odpre za tisto 1/4 in počasi nazaj zapira.
Ponovno odpiranje opravite postopoma in počasi, da sunek vode ne povzdigne vso vsedlino in posledično kaj zamaši v instalaciji.
Lp, Servis Pipe
Servis Pipe
Objave: 10
Teme: 1
Ocena:
0
9.6.2022 ob 14:00
(*Zadnja sprememba objave: 9.6.2022 ob 14:00 uporabnik vodovod_10.)
Hvala za odgovor, za vse ostale ventile to upoštevam, tudi pri pipah, ampak ne vem (dejansko ne vem, ne da se ne strinjam), ali je to smiselno pri glavnem ventilu, sploh temu, ki je pred števcem in pred njim ni več nobenega nam dostopnega ventila, saj sam ne želim ustvarjati dodatnega "napora"/pritiska na ventilu, da ne gre kaj narobe... vsaj tako je moje mišljenje, če razumete, kaj želim povedati. Kako imate vi to urejeno na primer (ventila pred in po števcu)?
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Težko je reči. Jaz imam pred števcem za glavni ventil zasun (odpiranje in zapiranje je v območju kota 90°). Zaprem ga samo v primeru, da nekaj delam na inštalaciji za njim in pa ob menjavi števca. Na starih vodovodih pa bi verjetno bilo smiseno obstoječi ventil zamenjati.
Objave: 10
Teme: 1
Ocena:
0
Ampak a ne bi teh ventilov (vsaj tega pred števcem) morala zamenjati VOKA? Ker mi v tem primeru ne moremo zapreti vode.