PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zalogovnik tople vode z pretočnim grelnikom sanitarne vode?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malo verjetno, da je z bojlerjem povezano.
Zdaj mi postaja jasno, kar ponujajo kot standardni paket npr. Biodom ali Waltis. Sanitarna toplotna črpalka in peletni kotel z 90l kotlovske vode da lahko pelješ radijatorje direktno brez zalogovnika.
STČ se z kotli na biomaso relativno dobro "razumejo" zato, ker je pri ogrevanju na pelete ali drva praktično vedno nek presežek toplote v kurilnici. Kar potem zagotavlja ustrezen izkoristek STČ.
Zdaj sem gledal malo toplotne črpalke R32 VT zrak-voda, imajo COP nekje 3 pri izhodnem vodu  51°C pri zunanji temperaturi 0°C. Morda bi bilo interesantno hibridni sistem, zalogovnik 600L+TČ_VT+peletni kotel.

Torej bi ogreval pri plus z toplotno črpalko.

Potreboval bi nekje 8kW toplotno R32 v on/off načinu, primerno za direkten priklop na zalogovnik( ne preko izmenjevalca). Vprašanje če to obstaja in kolk stane?
Fak kero kompliciranje. Najprej napiši opis hiše, lokacijo, kvadraturo, izolacijo kaki radiatorji, koliko ljudi se bo tuširalo, koliko ogrevalnih krogov rabiš, koliko si porabil do sedaj za ogrevanje, koliko si pripravljen investirat v sistem in potem ti kaj svetujemo lahko. Tako pa samo neki bluziš ti in mi. 

Če bi rad dvojni sistem imel kupi dobro tč + bojler + zalogovnik in potem lahko na zalogovnik priklopiš različne vire. Če kupiš dobro tč ne rabiš drugih virov razen, če maš 500m2 slabo izolirano bajto.

Magari lahko kupiš zalogovnik s pretočnim ogrevanjem vode, ki je sicer dražji, če ti je tako všeč. Boš pač večji volumen vode segreval. Sam imam tudi pretočni 500 litrov. Imamo dve banje in se da nafilat obe. Legionele pa ne boš dubu doma. Prej korono.

Sam imam ctc 622 + i550 pro na katerega lahko priključiš svašta. Če ti cena ni problem je to to. Taki sistemi so hitro 10k brez subvencije. Tudi, če vzameš ločen bojler in zalogovnik ter malo boljšo tč. Bi pa najprej gledal v tvojem primeru, če se da zadevo rešit čim bolj enostavno. Torej tč + bojler in to je to. Brez kompliciranja.
1 2
Iskanje po temi