PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Viessmann Vitocal 200A ali Altherma 3H HT?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(11.12.2020 ob 10:52)sassapo Napisal:  Če je možnost, da se locira zunanja enota više od notranjega zalogovnika, imamo pa po naravni poti ubiti dve muhi na mah Smile
+1
Mmogrede DHT3 je monoblok, izven vseh meril nakdanjih častilcev- tudi potenciranju problema o zmrzalih. 
O možnosti le teh , izpadih el., naj razmisli vsak sam , ter se temu primerno odloči.

Citat:Govoriti o temperaturi DV 40°C pri starejši hiši na radiatorjih, brez da poznaš vse relevantne parametre je precej hrabro.
+1 sploh v obliki NT oz. LT TČ, brez ozira na izolacijo!  Xsavija običajno ne zanese, kar tko... Edino, če je imel v mislih modele TČ oznak HP, HI-power, HT. Katerim  od nekdaj ne dajem predznaka  LT, kot je to počela čreda....

Ja kolega, z višav nad SoteskoD..., kot sem zapisal pred desetletji, ter tej temi: tudi ''opevane'' niso imune na različnost cen! Kot so znali izkrivljat, ter pripisovati zgolj drugim...!
Zato primerjave, čez oslinjen prst, brez konk. podatkov kaj vsebuje kaka postavka....,  so ko ''baba čula''... 
Desetletje nazaj videno-probano na lastni koži =predračunov razlik  debelih 3tisoč!
Splet ponuja tudi min. vpogled direkt cen nakaterih..., ki se gleda na ponudnika razlikuje skoraj do omenjenih vsot..., tko pač je in velja za vse pasme! Zato pogrevam ...  Tongue
Za tiste, ki jih zanima kaj je trenutno nameščeno - firma je NewEnergy, modela naprave ni več na njihovi strani, saj so ga upokojili:

https://www.newenergy-e.com/residential-...60897.html

Izgleda pa nekako takole:
https://www.alibaba.com/product-detail/2...73d7cGyJYP

Stvar sama po sebi nima skoraj nobene regulacije, vse vodijo Seltron krmilniki.

Točnih razlogov za zamenjavo ne poznam, je pa res kar glasna, defrosti so pa sploh cel dogodek. Zna biti, da je situacija taka, kot je bilo že nekajkrat omenjeno - malo muzike za mal denarja.

Jap, kar se tiče inštalacije - ja, rad bi bolj ali manj ohranil večino obstoječih vodov, trenutne ponudbe to tudi upoštevajo.
Zunanja enota F2120-20 predvidevam cca 8000 eur + SMO 40 ali S40 kontroler, ki je novejša je cca 600 eur.
Tako, da potem še priklop pa kar je dodatnega materiala nebi smelo biti ne vem koliko dražje glede na to, da sanitarno vodo imaš poštimano. Dvomim, da sta Viessman in Daikin pod 9k z montažo tudi.
Pozdravljen Bohinc, naš službeni obiskovalec DSoteske (menda boljše volje ob novi direktorici!)!

Povedal bi ti rad, da niso imune na nerazumljive razlike v cenah dobave in montaže le "opevane" TČ, že bežno guglanje pokaže, da so pri monoblokih LG razlike še mnogo večje. O tem in še čem sem pisal v sosednjo deželo paprike, pooblaščeni osebi za Slovenijo. Izredno hitro sem prejel sicer prijazen odgovor na kar nekaj mojih vprašanj, nič pa ni pisalo, da bo na našem trgu vzpostavljen nekak red glede cen in postavljeni vsaj okvirni normativi za montažo. Opisal sem mu dileme glede zmrzovanja, vgradnje preko toplotnih prenosnikov, z dodanim protizmrzovalnim ventilom, glikolom... pa je bil odgovor, da je monoblok "polizdelek" od tam naprej pa je vse v rokah izvajalcev in projektantov strojnih instalacij. Čudno, ob kar nekaj LG inštitutih v Evropi...vsaj svetovali bi lahko. Verjetno jim je v interesu zgolj večji obseg prodaje, pomoč in poprodajna podpora kupcem pa je po mojem subjektivnem občutku v drugem planu.

Sassapo, hvala!

Zakaj se toliko zanimam za problematiko TČ? Osel gre le enkrat na led, sam sem kratko potegnil, ko sem zaupal lokalnemu "mojstru" - rednemu s.p. pri montaži zadnjega kotla na obstoječi sistem. Možakar niti oznake pocar ne zasluži, znal pa je računati... Pred vgradnjo TČ se bova z izvajalcem pomenila, kaj bo delal in za koliko, ter kaj moram sam pripraviti, sam moram izvedbo razumeti, ker sem v svoji tridesetletni karieri podjetnika srečal precej pocarjev, a ne veliko dobrih mojstrov. O denarju ne bi...
No ja, tudi tale TT je daleč od tihega. Gre za kak stari model, so sedaj tišje?
https://youtu.be/gVsgxpOqgZc?t=6
Novi Adapt je res neverjetno tih, verjetno najtišja zunanja enota, kar sem jih imel šanso videti v živo. Ima pa tudi zelo premium ceno :-)
Mislim, da ni nič tišji kot Nibe F2120. Na max ima pa čez 60db, če stojiš zraven kar niti ni tako tiho spet

Priložene datoteke Predogledne slike

Kadotr
Takih kupcev ki želijo vedeti kako bo kaj zmontirano in funcioniralo pocarji se ponavadi ne marajo in jih kar hitro označijo za pametnjakovice.
Jaz bi takemu pocarju plačal duplo ceno. Samo ne vnaprej, ampak tekom uporabe. 
Naj določi življenjsko dobo črpalke, naj pove ceno z montažo, to ceno pomnožim z dva, delim z meseci življenjske dobe in mu potem vsak.mesec plačujem črpalko. 
Ko črpalka crkne, k lahko popravi ali pa odpelje. 
Al bo zdaj to po enem letu ali po desetih je pa njegov riziko.
Pa da vidim junaka ki je pripravljen sprejeti to tveganje. 
Aja. Ne pogovarjam se o življenjski dobi krajši od 10 let.
Sonce naj sveti vsak dan!
Gotov bo vrsta izvajalcev na ta način velika....?!
Meni je kljub ''polizdelku'' in slabim napovedim ''velikih'' foruma, to dobo že presegla.
Preplačana, pre-draga, pa kljub temu zamortizirana (povrnjen vložek napram olju) pred 4leti.
Če poslušam ''helikopterje'' po vasi ali zgolj sosedovega, sem vesel, da zunaj dolgočasno in tišje prede on-off, napram vzletajoče-pristajočim komarjem .
Obstajajo pa precej tišje, novejše, kot tudi nasprotniki njih .

Odločitev je na kupcu, kaj vzame na znanje , kake prioritete ima, morebiten potreben suport..., koliko od namigov Hanzi-ja je uresničljivih
Vsi skor gotov ne ne , da se pa
Poglej na Bafa, v kolkor domačemu eko skladu ne zaupaš.
Izbire je nebroj, v kolikor se na vrat na nos ne mudi.
Ni treba, da je vrsta izvajalcev velika, dovolj bo en dober, četudi pride iz drugega konca Slovenije. Iz vrste je že izpadel tisti Gorenjec, ki je hotel računati freonsko povezavo pri LG monobloku, pa tisti, ki se je v delavnici obregnil ob STČ, da mora vodeni zrak imeti izpuh izven hiše ali vhod zraka od zunaj, izpuh pa v delavnico. STČ je montirana točno po navodilih Gorenja, volumen prostora več kot zadošča. Kaj pa tiste STČ, ki vodenega zraka sploh nimajo, o teh se mu ne sanja? Izpadel je tudi tisti, ki je v bližnjem mestu prodal in montiral kar dva monobloka, oba premajhna - 9 kW, stranka veselo kupuje drva, da ne zmrzne... zgodbe, ja... tu na forumu jih ni, ker je vsakogar sram, da je nasedel, ali pa tega noče priznati.

Nočem kompllicirati, a vsaki "zdravi pameti" pa se res ne morem pustiti oguliti. Za kolikimi pocarji po terenu je že popravljal Sassapo, bo sam povedal.
Takih kupcev ne marajo mojstri na obeh koncih mavrice. Iz različnih razlogov sicer, ampak nima veze. Odgovor najslabšega salabajzarja in najboljšega mojstra bo na takle mentalni konstrukt, ki ga je Hanzi spesnil, enak. 

V bistvu se mi smilijo reveži na sredini, ki se morajo vsakodnevno s takimi forami ukvarjati. 
Zakaj bi se ti smilili? Sam v točno tridesetih letih privatizma nisem imel s strankami velikih problemov, je bila potrebna pri nekaterih potrpežljiva debata. Reklamacije sem reševal sproti. Moj odnos se je pokazal, ko me je stranka povabila na svojo petdesetletnico, še sedaj se dogodi, da me kdo povabi na kavo. Je pa res, da sem nekaterim, resnično sitnim strankam vljudno povedal, da ne bom delal. Nekaj se jih je celo vrnilo...

Kaj je Hanzi hotel povedati, bo sam pojasnil.

Kdor mi bo poslal svoj e-mail, dobi fotografije prvotne izvedbe priklopa kotla CK, pri vsej bajti je to bila največja napaka (pa odsotnost zračnika v wc-ju, da vsakokrat potegne vodo iz bideja...). Nedelujoči sistem CK je bilo treba popraviti oz. predelati po navodilih proizvajalca kotla. Toliko... pri TČ ne grem še enkrat na led...
Pridružujem se mnenju JaBK. Težko boš našel dobrega mojstra z svojim razmišljanjem. Dobri se z tem ne bodo ukvarjali, ker jim to ni potrebno in imajo dela vrh glave. Prej se bodo našli pacienti, ki bodo lepo "pokasirali" potem pa jih ne bo.....
Lej Merlin, po prebranih komentarjih drugih strokovnjakov s foruma na tvoje poste si povsem brez skrbi, da tebe ne bom klical. Zakaj si hotel spomniti nase?

Pozabil sem napisati, da sem podobne probleme moral stoično prenašati pri Ferroli peletnem gorilniku. Po večkratnih obiskih in nastavljanjih monterja sem težave moral rešiti SAM. Beri stare forume, da nisem bil edini.

Sicer pa ne skrbite, po telefonskem pogovoru z enim od mojstrov sploh nisem problem, povsem normalno se mu zdi, da mi odgovori na moja vprašanja. Pravi, da bolje prej, kot pozneje za vsako malenkost stati pri stranki ali ob polnoči dvigati telefon. Ker mi ni predlagal freonske povezave monobloka, smatram, da zadeve obvlada.
To pa drži, če boš izbral Viessmann je Merlin po vsej verjetnosti št.1 pri nas...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4 5 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi