Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Sam vidim prednost uporabe STČ v navezi s TČ v ogrevalni sezoni v tem, da je ogrevalna TČ konično manj obremenjena. Res je, da STČ jemlje toploto, ki jo pridela TČ, se pa TČ zaradi takšne "kaskadne" naveze izogne špicam višjih temperatur (potrebnih za pripravo sanitarne vode), pa tudi izpadom ogrevanja.
Je pa to kot vedno težko ovrednotit. Kako recimo višji obrati priprave sanitarne vode vplivajo na življenjsko dobo TČ? Pa potem povišani obrati, da nadoknadijo zamujeno pri ogrevanju? Po drugi strani, če je v enačbi še STČ, kakšen je njen realni COP, če pa toploto v hišo dejansko "tovori" TČ? Pa še kaj bi se našlo...
Objave: 335
Teme: 13
Ocena:
2
Evo temp. pade za 15 stopinj in mona 2 uri segreva nazaj na 50 stopinj, po enem tusiranju. Ajde stevec trenutne porabe kaze samo 2.5 kwh.
Pri -15 st. pa bo tole malo smesno, ce dve ali tri ure ne bo grelo. Veselica.
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
Jest sem naredil enako.Prej smo ogrevali na olje za sv smo imeli 200L bojler.Vklučena cirkulacija po urnikih.Ko sem nabavil ivt sem se moral odločit ali nov bojler z večjo kačo ali tč.steri je moral od hiše saj je vsako leto crknil grelec pa še zelo potraten je bil.Pa tudi če smo se tuširali trije in je bila prva hčer je ponavadi zmanjkalo vode.Pogledal na bolho in dobil 3 leta staro STČ z vodenim zrakom za 700€.Delovanje tč,hibrid ali pa samo grelec 3 kw.Meni je bilo tudi pomembno ,da ohlajam poleti garažo,in špajz skupaj z kurilnico.Poleti se kar dosti zadržujemo v garaži tudi kaj skuhamo pa še veliko sonca dobimo notri poleg tega pa so vrata na vrt nonstop odprta.Za zimo sem zrak speljal v dimnik in mi tako ne ohlaja prostorov.Zajem pa ima preko odprtega okna v špajzu.tako imam tudi špajz hladen.Mrzel zrak gre skozi dimnik z lahkoto bp.Tako je bila tudi vezave v sistem sila enostavna, ogrevanje pa neprekinjeno.Skratka če bi se odločal še enkrat bi se odločil enako.Aja še to.TČ je postavljena zadaj kjer je v planu tudi terasa z nadstreškom ,in niti pod razno nisem hotel poslušat TČ kako ogreva SV.
Ocena:
2
No super. Si meril kaj porabo STČ s kakšnim števcem kwh?
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
Mah nisem nekaj sem kupil pa še nisem prikopil.Bom enkrat.Če ti kaj pomaga vklopi 2x na dan deluje pa cca 1 uro.Ogrevam na 45/c v kurilnici pa je cca 15/c
Objave: 377
Teme: 12
Ocena:
2
Pozdravljeni, ali mogoče kdo ve dT med vstopnim in izstopnim zrakom pri STČ z vodenim zrakom? Je ta razlika konstantna? Hvala.
Ocena:
2
Se nekaj, ljudje bozji, kaj pomeni cirkulacija sanitarne vode? Je to ok vedno na ON? To obtocna crpalka laufa nonstop?
Kaj ce dam tole na urnik malo prej, ko se tusiramo?
Hvala