Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
@trance0: Ker vsi(vključno s tabo) tako slabo beremo, bi bil že cajt, da prilimaš eno sliko, ker so te že spraševali, kak je fi teh cevi, očitno jih je več, koliko? Kaj je pol seštevek vseh 600m?
Sicer pa je to vse skup spet ena šlogarska tema, če še sam zaenkrat ne poznaš detajlov.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Kaj bo na usb ključku pa ve vidoviti milan :mrgreen:.
Objave: 1198
Teme: 14
Ocena:
6
Da, res je, glede ogrevalnega sistema sem bil skeptičen, a sem zamižal na eno oko, ker mi je bilo vse ostalo na bajti všeč. Kakorkoli že, reč je do zdaj nekako delovala, naprej se bom moral pa sam zafrkavati. Sicer ne rabim kritik na svoj račun, kakšno konkretno mnenje ali ideja bi bila bolj dobrodošla. O ceveh vem le to, da jih je za 600 metrov in se zaključijo pri tleh v kleti. Fi cevi na oko je kakšnih 12 cm, cevi je več. Žal še nimam načrta vsega in trenutno sem zaradi tega foruma le še bolj slabe volje. Saj pa tudi razumem, da ne morem dobiti nasveta tu, če nimam vseh podatkov.
@Pentax: Nimam potrebe po zafrkavanju.
Trenutno me ni doma, zato nisem naredil slik. Vidim, da je bilo zaman objavljati tu brez informacij. Ko bom vedel več, se spet kaj oglasim.
Ocena:
44
Še kar se ne ve koliko je teh cevi. A potem nekje zunaj pridejo na plano al se začnejo in končajo v kurilnici?
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Od dosedanjega lastnika dobodi čimveč uporabnih informacij. trance, pa imej poleg človeka, ki se spozna na ogrevalni sistem, drugače ti tudi pojasnila dosedanjega lastnika ne bodo jasna. dosedanjemu lastniku bo z vsakim dnem manj do tega, da ti še rabi kaj pojasnevati, to imej v mislih, zato izkoristi tisti čas ko ga dobiš predse.
Vsi ti želijo dobro, je pa jasno da z nejasnimi posti vsi napol ugibajo kaj /kako.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Saj ga je že imel. A nič ne bereš?
Odklop stare, nateg nekoga na bolhi z njo in nateg njega, da bo scolal nekih 6, 7 jurjev.
Tako nekako mu je svetoval.
Kar je meni res čudno je, da deluje, tip nima denarja in bi menjaval. Počakaš da krepa in menjaš.
Sicer pa so bile dolgo sage že v neki drugi temi.
Tudi pri ogrevanju se ne bo zaključilo, še bo materiala. Brez skrbi.
K... je, če imaš dve levi. Ali celo samo eno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če je izveden zemeljski zračni kolektor potem mora v njega nekje vstopati zrak in potem ogreti zrak drugje izstopati. Logična vezava je, da gre hladen zrak iz TČ v vstopno cev zemeljskega kolektorja, potuje po kolektorju in na izstopu iz njega gre zopet v TČ. Ob taki vezavi je potreba po izpustu zraka v okolico vprašljiva, saj bi hkrati morali dovajati svež zrak, če ne želimo narediti vakuuma.
Objave: 30
Teme: 0
Ocena:
0
Zgodba o 600 m cevi premera 12cm,brez vidnega začetka in konca, se mi zdi čista fikcija. Izvedba takega "plinovoda" bi bila velik poseg v zelo veliko površino.
Ocena:
44
Saj je bilo zapisano, da se je zraven hiše kupilo še pripadajoče parcele. Po le-teh je verjetno vse skup razpeljano.
Ocena:
6
Frey, prosim ne s*eri. Če ti grem na živce, ne rabiš komentirati. Kaj sem pri gradnji govoril v preteklosti, da te je tako motilo, ne vem, vidim pa, da kakšne koristi od tebe v tej temi ni. Bom uredil problem brez tega foruma. Tema se lahko zapre in prav tako se lahko pobrišejo tudi vse moje stare teme, od katerih prav tako ni nobene koristi!
Ocena:
6
Xavi, res je tako logično, žal pa sistem, kot ga je zasnoval bivši solastnik bajte, niti približno ni tako realiziran. Prvič je uporabljena sanitarna TČ, drugič pa se mi zdi, da so cevi speljane tako, kot je opisal Bozgo. Na eni steni pride ven več cevi pri tleh kleti in enake cevi potem še na nasprotni steni. Vse skupaj pa sploh ni povezano s toplotno črpalko... Vse bolj mi je jasno, da je vse skupaj postavljeno nestrokovno in bo delovalo, dokler bo. Verjetno trenutno od teh cevi v zemlji sploh ni neke koristi, toplotna črpalka deluje tako, da toploto dobiva iz sten in tal kleti. Še vedno čakam informacijo od prejšnjega lastnika, kako je napeljal cevi v zemljo, od tega je odvisno, če se bo sploh dalo izkoristiti ta "zemeljski zračni kolektor".
Trenutno sanitarna toplotna črpalka še deluje, koliko časa in s kakšno učinkovitostjo ob trenutni zasnovi še bo, bom pa videl.