PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave hidrofor, hidropak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mogoče je še najlažja in najbol ziher rešitev pred združitvijo vode z induktivnim senzorjem. Evo primer, senzor naj služi za zaznavo minimalnega nivoja vode, recimo 50l, ko pa je vode manj, senzor to zazna in odpre ventil javne vode tako dolgo, da se napolni do določene vsote (recimo 150l vode), ter potem zapre ventil! Po tem postopku tudi ne bi bilo teško avtomatizirati proces! Induktivnim senzorjem se pa z spremembo nivoje vode spreminja induktivnost, zato se tudi lahko nastavi zgornja in spodnja meja!

Poenostavljeno, zvedno ko bo voda padla na minimalni nivo, bo odprlo javno vodo in v cisterno natočilo 100l vode. Če v tem času, dokler boš to porabil, ne bo deža, se bo ponovil postopek in bo spet nalilo 100l vode.
Uh, to so pa za mene preveč tehnične stvari. Vem, da bom mal bebavo izpadel ali pa je že za to prepozno, zato pripenjam link za tehnični list črpalke ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.roto.si/dokumenti/2/2/2009/19126_profi_hisni_komplet_-_navodila_za_uporabo_1492.pdf">http://www.roto.si/dokumenti/2/2/2009/1 ... o_1492.pdf</a><!-- m --> ).

Torej, zanima me, bo to delovalo skladno z mojimi željami, če vse skupaj povežem brez nekih dodatnih ventilov, ali pa moram iskati kaj drugega. V firmi, ki to trži, je čas dopustov.

Hvala še enkrat vsem znalcem
Iz projekta vidim, da je zraven plovec. Notri sem pa tudi zaznal graf v katerem so ravno karaktaristike, ki jih ti potrebuješ.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/1o/d5/4n1hbfKC/hidrostatunichr("46")jpg[/img]

Iz grafa je razvidno, da pri uporabi cevi TUBI DN32 pri črpanju v višini 2 metrov lahko uporabiš dolžino cevi 27 metrov, tako da bi sistem moral delovati! Pri tem pa ne rabiš nobenih drugih ventilov ali senzorjev s aj vse kar potrebuješ, je že v tem kompletu Smile

Imaš pa drugi problem, da ima plovec samo 20m kabel :evil:
vidim, da je v grafu določena max. dolžina sesalne cevi 27m.....jaz je imam 50m. vodovodar, misliš, da je to moj problem?

sicer pa lahko sesalno cev skrajšam tako, da je bo samo 3metre, vendar to pomeni, da moram prestaviti črpalko iz hiše v vodnjak (kar pomeni dodatno rjavenje črpalke, strah pred zamrznitvijo pozimi.... je pa res, da je bolje hidravlične izgube instalirati na tlačno stran pumpe, kot pa na vsisno... naj torej prestavim pumpo ali ne?

sicer pa nimam pojma, koliko je hidravličnih izgub na cca 50m 5/4 alkaten cevi pri pretoku 3m3/h?
Rotovo navodilo za profi hišni komplet je cvetka zase:

Catch 22:
Zaradi sigurnosti osebe, ki niso prebrale navodila ne smejo uporabljati sistema.

Najbolše, da otroke kar posvojimo:
Mladoletniki izpod 16 let ne smejo uporabljati sistem in morajo biti daleč od povezav sistema.

Jaz imam v uporabi starejši Rotov 'profi' komplet s potopno črpalko, ločenim Fluomac presostatom, plovcem in elektro ventilom za dopolnjevane zbiralnika. Deluje bp že leto in pol.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ja se so v vsakih navodilih take cvetke, če se pa dogajo vse razne tožbe Smile
Jaz hidropaka ne bi prestavljal, na sesalno staran črpalke vgradi še en povratni ventil pa bo stavar funkcionirala.
Pa ti lastnik/upravjalec vodovoda dovoli tako kombinacijjo (kapnica, vodovod)?
Pri nas baje ne pustijo (domžale)
Sonce naj sveti vsak dan!
Večina upravljavcev javnih vodovodv ne dovoli združevanja pitne vode iz javnega sistema in individualne oskrbe, v en sistem. To pa iz več utemeljenih razlogov, če koga zanima jih lahko navedem. Nihče pa nima nič proti, če se kapnico uporablja za zalivanje vrtov in pranje avtomobilov.
No saj točno to sem mislil,
Da pač po isti cevi teče vodovodna in kapnica!
ziheraš Napisal:pozdravljeni, ob tej temi vas prosim za pomoč.

Sam želim postaviti cisterno za zbiranje deževnice (kotliček za wc, pralni stroj, zalivanje...), ki pa bi bila od mesta črpalke predvideno oddaljena 20 do 25 metrov in višinski razliki med vrhom cisterne in črpalko max 2m. Želim uporabljati sistem od podjetja iz Murske Sobote R.... Skrbi me oddaljenost cisterne, saj mi nobeden ne zna ali pa noče zagotoviti, da bo stvar delovala. Želim seveda, da bi sistem deloval avtomatizirano, to pomeni, da bo sistem sam preklopil na mestno vodo ob pomanjkanju deževnice. Vodovodar je že napeljal ekstra cevi za deževnico po hiši.

Hvala že vnaprej

postavi ta sistem iz MS bližje cisterni pa bo vse delovalo ta sistem sem že montiral dela odlično

lp
vodovodar1 Napisal:Ziheraš:
Skrbi me oddaljenost cisterne, saj mi nobeden ne zna ali pa noče zagotoviti, da bo stvar delovala. Želim seveda, da bi sistem deloval avtomatizirano, to pomeni, da bo sistem sam preklopil na mestno vodo ob pomanjkanju deževnice. Vodovodar je že napeljal ekstra cevi za deževnico po hiši.

Oddaljenost črpalke od cisterne ni toliko važna kot je važen padec, oziroma cev se mora v vsej dolžini vzpenjati proti črpalki. Zagotavljanje avtomatiziranosti bo pa težje izvedljivo in mogoče tudi komplicirano, saj bo potrebno vgraditi vsaj dva elektromagnetna ventila in nekaj tipal in vse skupaj združiti v eno "pametno" celoto.

Združevanje lastnega napajanja in javnega vodovoda v en sistem v večih komunalah ne dovolijo, ker se lahko zgodi, da voda iz kapnice odteče v javni vodovod, kar pa je kar resna zdeva.

pa še kako je važna oddaljenost črpalke od cisterne
najbolj je važen sesalni del,zato ti piše na karakteristikah črpalk,hidropakov in... sesalni lna višina

lp jurga
Živjo
Rabil bi nasvet glede tlaka v hiši, in sicer imamo lasten vodovod vode ni treba črpati iz neke globine ampak ji je potrebno samo zvišati tlak. Ker sedaj, če nekdo rabi vodo v prvem nadstropju in mi nekdo v pritličju odpre pipo ostane zgornji brez vode. Sedaj pa bi rad v kopalnico še vgradil masažno tuš kabino oziroma steno. Pa me zanima kako lahko rešim stvar, seveda pa želim čim bolj konstanten tlak.
to mi poleg nizkega tlaka diši tudi po čudno dimenziranih ceveh.
Pač cev do pipe v kleti bi moral biti večja kot pa je od nje naprej v nadstropje.
Če pa je cev do pipe v kleti pol cole (ali 3/4) pa ti višji tlak ne bo bistveno pomagal. nekaj ja, samo ne pa veliko.
Sicer nisem vodovar, ampak samo razmišljam.
ja samo js nimam te težave Smile štos je v tem, da so od rezervarja do hiše vrjetno res položene malenkost premale cevi. Največja težava pa je da je višina rezervarja dejansko v višini mansarde če ne že celo nekoliko nižje. Zato bi rabu neki kar bi mi vodo potisnilo nekoliko više oziroma nardilo višji tlak v ceveh
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi