PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Anketa: ste že zagnali Micko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Al te hecam, no.
BMK kaj ti tukaj nakladaš!
Ali kaj jest nakladam.
Zakuri kamin in enga jagra butni, pa bo bolje.

Unga s flaše mislim. Da ne boš tapravga butnu in reku, da sem ti jaz naroču.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Bohinc, pod fovšijo nisem mislil nikogar konkretno, ker se mi niti ne da ubadat s tem, kdo je kaj fouš in kdo ni.

Ja, Fery je res "zmeri pameten", ampak večinoma tud njegovi odgovori pijejo vodo. Upam, da on pije kaj boljšega....To je pač naš forumski Fery, brez njega forum nebi bil isti.
Pozdarvljeni, oddal glas.
Danes pripeljal domov in razložil temelj za TČ - Mika by Ferrrrry.

[attachment=o29357]

takole izgleda. Zagon, montaža in ..............sledi po koncu letošnje kurilne sezone.

Tudi druga in tretja " Micka by Feryy" se bo montirala po letošnji kurilni sezoni. :lol:

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0441-W800.jpg (Velikost: 78,04 KB / Prenosi: 351)
Lep pozdrav
A to boš dal eno vrh druge?
Za vsak štuk eno?
Maš cel blok doma, da rabiš tri.
Ne me je..t! To si ti z biciklom prpelov!? To bi moral videt metuljček.
som16 Napisal:Pozdarvljeni, oddal glas.
Danes pripeljal domov in razložil temelj za TČ - Mika by Ferrrrry.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

takole izgleda. Zagon, montaža in ..............sledi po koncu letošnje kurilne sezone.

Tudi druga in tretja " Micka by Feryy" se bo montirala po letošnji kurilni sezoni. :lol:
Kolk pa si dal za tole betonsko kišto in kje si nabavu?A po merah ustreza Micki?
33 Napisal:Ne me je..t! To si ti z biciklom prpelov!? To bi moral videt metuljček.

Se kaj drugega se da z biciklom peljat
Som
A boste ivt tudi imeli piknike tako kot attakovci. Potem moram še jaz eno nabaviti.
Jaz mojo vsak večer poleti in pozimi
Vsak dan nemontaže je izguba denarja. Obdobje največjih prihrankov z TČ šele prihaja. Zato, ne čakat.
Som ma drva. Ki kar s kamiona popadajo.
Ni enaka kalkulacije kot pri naftaših ali plinaših.
Če bi mico imel možnost postavit tako kot večina, samo preboj čez zid in luknjo v tla za temelj, bi že grela. Oziroma najbrž sploh ne bi tega tipkal, ker bi tam že par let brenčala kakšna druga tč.
Mi pa še kaj drugega ne gre na roko pri postavitvi... Nenazadnje moram tudi skoraj vse cevi v kurilnici po ginekološko razjebat in na novo sestavit. (koliko vas ima ekspanzijsko posodo na stropu???)
O ja, bi tudi jaz rad imel škatlastih 10+ kvadratov 2.5+ m visoke kurilnice z luknjo za vrata v le eni steni in navzven direkt travo na mehki zemlji, placa za vsaj 2 peči in 25 hektolitrski zalogovnik, a imam kar imam (in vesel sem da imam!) . Marsikdo niti stanovanja nima, mi se pa tu prepucavamo s tč. Zato tako drkanje v stilu "kaj mečkaš" ni najbolj na mestu...
Bo pač še za eno tako mico šlo to sezono čez raufnik, poleti bo pa že grela vodo. V cisterni je še dovolj žofta za to sezono, ne bo zmanjkalo razen če ta trenutek stisne in drži - 25 konstantno do aprila. Menda se ne bo skujala in se v teh par mesecih odločila crknit, po 10 letih ždenja nekje v skladišču na otoku :roll:

Tako je v anketi obkljukana zadnja izbira.
Samo priporočilo za vse, seveda ob upoštevanju Feryeve pripombe.
Drugače pa za omenjeno črpalko, če ne rabiš bojlerja, rabiš nič prostora.
Seveda ne rabi nič placa, ker peč na olje, cisterno kurilca in 300 litrski bojler gre ob priklopu mice nekam na deponijo. Potem samo mico priklopiš na radiatorje in a-je-to pajaca se nasmehneta. Japajade.
Pač vsak ima svojo specifiko, ne da se kar posplošit in vse v isti koš zmetat. Ampak sita vrana lačni...
Oportunitetna izguba je tokrat vključena v kalkulacijo in jo cena mice pokrije :wink:
Idi še za kakšno uro zalegnit.
Dobro jutro,
malce bolj pozno.
Ja , na ramo sem ga dal, in z biciklom prpelu. :? Sey Savinčani ne vejo kolko vaga 220 kil, tak kot......" brazilci.." Confusedhock:

Ja, tud drži, drve so pr moji lubici , glavni vir. ELKO pa sam za rajcat, za podmazat, pa še to sam u kurilnci.

Temelj za TČ sem nabavil v Sl. Bistrici. Paše za naše TČ. Ti pošljem na ZS številko. Možakar ima temelje tudi nekoliko lepšega izgleda; paše za Feryevo Mikco.
[attachment=o29363]
Je daljši.

Tudi sam moram luknjat steno. Povezavo. Natuhtat kam jo priklopit. V glavnem, na koncu sezone se priklopi.

Ja, smo zapili novo pridobitev, vnukinjo . Zato za zaačetek mallce šalljivega zapisa. Big Grin Big Grin

Priložene datoteke
.jpg   Temelj za TČ-2-W800.jpg (Velikost: 65,04 KB / Prenosi: 202)
Lep pozdrav
1 2 3 4
Iskanje po temi