Čak mal, a ti to na tisto ubogo eno dozo vse skupaj, plato 7,4kW, pečico 3,5kW pa še mikrovalovko 1,5kW? Ali pa imaš morda vtičnico za pečico in mikrovalovko svojo posebej?
Ne-Ne, mam posebej klasično vtičnico za pečico in mikrovalovko, samo problem je v tem da je enojna, ker je bil prvotni plan da tja pride samo pečica, potem pa smo se odločili da vzamemo tudi mikrovalovko......
Uh, Tem Modul Line. Vtičnica VM10SB (črna mat) okvir pa druge (cenejše) barve OL20NB (črna sijaj).
To vtičnico poči ven in na njeno mesto zmontiraj tisto dvojno, ki jo maš na zadnjih dveh slikah. Pa po pameti. "Goniš" le eno stvar, obojega hkrati ne. Sicer lahko probaš, ampak te bo varovalka "opozorila" da to ni dobro.
Ja, na sliki ni točno tista vtičnica o kateri je govora, ker je za pečico in jo bom premikal zjutraj.
Sicer so vse VM 10/11.
Samo na tej na sliki je okvir sijaj, vse druge v hiši so mat., ta zadnja je bila kupljena naknadno na pamet hahahaha.
Ob montaži kuhinje so mi jo vgradili direktno na leseni del, tako da imam eno vtičnico več za blender.
No torej bom odmontiral vtičnico ki je za pečico, ampak ne morem povezati te dvojne vtičnice direktno, ker ni dovolj prostora, pečica je zelo globoka in pride skoraj do stene, 3-4 cm odmika....., tako da bom pač povezal ta 2.5 mm2 kabel v dozo in tako lahko vtičnico spustim pod pečico, tam pa je nato dovolj prostora za vklop.
Za povezavo žic pa sem kupil spodnje sponke, 6mm
Ja, bom samo eno naenkrat, pač tolk da imam lahko priključeno vse, ko pa mi bo štromar prišel potegniti dodatno fazo za indukcijsko ploščo pa mi mogoče potegne še en kabel tule in sem potem miren...........
Vem, da si vesel svojega štromarskega dosežka, vendar vseeno vsaj tale stalni priključek nabavi in ga montiraj:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.elektrotrgovina.si/prikljucek-petpolni-stalni-3p-n-e-5x4mm2-pw-ae20pw-u">https://www.elektrotrgovina.si/prikljuc ... w-ae20pw-u</a><!-- m -->
Pa ti si profesijo zgrešu. Zdaj bo drugi teden na forumu oglas: opravljam priklope šporhetov, pečic, strojev. Ampak tisti meter kupljenega kabla pa ni šel v nič, je prav prišel. Glavno da si rešil. Če (in ko) se boš zakadil v ureditev teh instalacij:
- indukcija - uvlečenje še vsaj enega vodnika (bolje dveh) H07V-U 2,5mm2, v razdelilniku pa demontaža obstoječe varovalke za štedilnik in zamenjava z dvopolno varovalko B16A
- pečica - izvlečenje kabla NYM-J 3x2,5mm2 in uvlečenje 6 novih vodnikov H07V-U 2,5mm2 (dva črna, dva modra in dva rumeno zelena) za ločena tokokroga (mirator, ne me prec...samo gasimo) in dograditev tiste varovalke ki je bila prej za štedilnik. Sam bi z krono izvrtal luknjo za še eno okroglo dozo, rabiš še eno veliko kuhinjsko žlico gipsa, da jo zazidaš in ločiš tista dva tokokroga na dve solo vtičnici. Če ti pečica zadaj ne dopušča vtičnice ter vtikača težavo rešiš z spodaj predlaganim tem-ovim priključkom, vtičnico za mikrovalovko pa premakneš izven hrbtišča pečice bodisi bočno od pokrova pečice ali pa nad ali pod pokrov na hrbtni strani pečice.
Tako da investicija je sledeča:
- nakup dvopolne varovalke okrog 9€
- nakup vodnikov H07V-U X metrov x 0,22€
- delo štromarja (več kot tri ure se ne sme igrati), koliko ti tvoj vzame, veš sam.
Zna pa biti tisti six pack pira ena dražjih postavk pri investiciji. Pa morda še tisti drobiž za tem-ove priključnice.
Upam, da ti razdelilnik dopušča širitev za še eno varovalko oziroma da imaš v njem kako rezervno. Ker je iz slike razbrati, da imaš razdelilnik 2x12 varovalk.
Istočasno še predlog za ureditev samih priklopov (izvodov kablov): Tem ima že dolgo na razpolago zelo galantno rešitev v obliki uvodnice za kabel (TM31), katero se vstavi v nosilec NM20 (ali drugega) in vzame prostora zgolj za debelino kabla + tistih 5mm kolikor je debela maska priključnice. Sam kabel pa se poveže zadaj v dozi z veznimi sponkami.
Citat:(dva črna, dva modra in dva rumeno zelena) za ločena tokokroga (mirator, ne me prec...samo gasimo)
Zakja bi te prec, če te lahko kasnej? :lol:
Da daš dva tokokroga v isto cev sicer res ni skladno s predpisi, je pa prekršek v primerjavi s prometnim prekrškom, kot da na avto cesti namesto dovoljenih 130 km/h, voziš 160 km/h.
Drug primer, na katerega sem opozoril je dvo- ali trifazno napajanje porabnika z enopolnimi ali dvo- oz. tripolnimi varovalkami. To pa lahko primerjam z vožnjo skozi rdečo luč (dokler bo šlo, bo šlo, enkrat pa bo počilo).
Sicer pa nisem noben policaj. Jaz, glede na moje izkušnje, samo opozorjam, vsak pa je zase odgovoren in tako kot svoje sreče tudi svoje nesreče kovač.
Ma ja, saj maš prav. Zato sem tudi dodal tisto o "gašenju". Je pa vsekakor manjši greh (in nevarnost) kot bi bila preobremenitev enega tokokroga. No, pa saj vem da si razumel, pač poskušaš optimalno rešiti težavo v danem momentu. Je pa jasno, da bi ti sprojektiral (in jaz poštemal, izvedel) pravilno zasnovano instalacijo. Ker pa v tem primeru gasimo... je tistih 160 bolj majčken prekršek. Sploh na autobanu.
Če se še malo pohecam:
v eno cev se lahko uvleče le en tokokrog in dodatne vodnike pripadajočega tokokroga.
Pečica je pečica. Mikrovalovka je tudi pečica.
Hahahaha, evo sem že glavni na vasi za priklope vseh naprav .
Vendar vseeno mislim da se bom držal tistega kar znam malo bolje .
Zgornjih nasvetov se bom (Upam da ) držal, ko bo kakšen od teh štromarjhev ki delajo za pivo in sendvič imel kaj časa, tokrat sem jih zaman čakal skoraj mesec dni, dokler nisem obupal in pisal na forum ter povezal sam z vašo pomočjo .
Daj povej, od kod si. Božička si že zamudil, ampak mi tastari smo bili gor vzgojeni z Dedkom mrazom (oba pa zastonj talata). In ker je že ta čudežni novoletni čas...pa če boš ob poti "štopal" se morebiti ustavim.
arbajter Napisal:Daj povej, od kod si. Božička si že zamudil, ampak mi tastari smo bili gor vzgojeni z Dedkom mrazom (oba pa zastonj talata). In ker je že ta čudežni novoletni čas...pa če boš ob poti "štopal" se morebiti ustavim.
Evo živ primer, pa ne edini in edinemu, na forumu, da se da, kaj narediti tudi pro bono, brez stremuških ponudb....(čemur naj bi bil forum tudi namenjen) usluge so neplačljive, imajo pa dodano vrednost, kdor jih ceni (in to 10 let pred uvedbo DDV) :wink: mi je po opravljeni uslugi, nekoč dejal bivši južni brat....)
Smo pri nas pri prenovi kuhinje pred dvanajstimi leti zamenjali tudi 25 let star kombinirani štedilnik Körting iz leta 1982 ( kdo ga je tržil, mu ne maram delat zastonj reklame, pa čeprav ga je tudi takrat sam sestavljal) Pri menjavi kuhinje je bila steklo keramična plošča v paketu s kuhinjo ( priklop pa za drugo fazo potegnjena iz vtičnice za hladilnik).Je pa tale prva steklo keramična plošča šla takoj po garanciji v cugrunt (montaža v ceni kuhinje) zaradi povešanega kabla pod njo kateri je bil tik pod šalt tablo in se je posoda v izvlečnem predalu zatikala ob kabel... Podobno je bilo z drugo (montaža profesionalca) no s tretjo katero sem sam montiral kot prvi štedilnik pa je več sreče HB in je sicer že izven 5 letne garancije in istega sestavljajca kot za Körting in s kabli tam kjer morajo biti, pri kdaj pa kdaj"zateženi ali z na levo nogo vstani gospodinji" . :wink: ...
Torej avtorju teme nasvet naj priključni kabel ne ovira morebitnih dogajanj pod ploščo..... 8)
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.