PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hidropak ALI Hidrofor za oskrbo hiše s pitno vodo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem bil pri gospodu ki je ubistvu iz moje okolice (eden od zgornjih linkov za hidrofor rezervoar + črpalka na Bolhi).

Pokazal mi je kako ma on narejeno, zalavfal. Njegova 180l tlačna posoda in precej močna črpalka ki je lamelna petstopenjska (taka kot na linku) vodo stisne na 5.2bar, na 2bar se nazaj vklopi. Ni tako glasna kot navaden hidrofor ni pa ravno nemoteča. Ima jo v kleti ki je spet zvočno izolirana. Tako da se malo razgubi. Ko porabiš cca 90l vode oz tlak pade na 2bar se ponovno vžge. Potrebuje kakih 20s da je spet polna.

Tako da sem se odločil da naredim ta sistem. Posode nebom vzel pri njemu, ker stane 350€+priključki 50€+če bi hotu črpalko +400€ = useskp 900€.

Posode so od centrometala istega volumna 265€ isto inox.

Sedaj sem v dilemi samo še glede črpalke. Recimo da uzamem eno do 450€ varjanta danfos.

ALI uzamem NAVADNO lamelno centrifugalno črpalko, ali uzamem tisto ki ima še 0.4l tlačne posode z verjetno membrano znotraj?

Ta ki ima tlačno posodo verjetno ima nek presostat. Kako bo deloval presostat ko dodam še 180l tlačno? Ga bo mogoče zvezat tako da bo izklapljal črpalko ko bo polna zunanja tlačna in ne samo tista 0.4l?

Pri teh ki imajo membrano gre baje najprej membrana u maloro. Sicer ma 5 let garancije danfos ampak ali ko, če mi jo enkrat prebije, ali jo bom lahko samo odstranil? Da bi zadeva funkcionirala samo še na zunanjo tlačno?

Dost uprašanj. Upam na kakšen koristen odgovor. Hvala
Vsekakor bo tlačno stikalo izklopilo črpalko ko bo narasel tlak, na nastavljen tlak.

Če bi jaz delal tak hidrofor potem bi dal eno navadno pretočno črpalko, ki zmore 4 bare ali več.
[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/pretocne-crpalke/vrtna-crpalka-bg-gp-636]Recimo takšno[/url].

Tiha pa tako ali tako ni nobena. Se pa da glasnost črpalka precej znižat z pravilno vgradnjo. Privijačena na guminosilce, povezana z gibljivimi cevmi, ki se ne drgnejo nikamor...
Po enemu letu se javljam. Zadeva funkcionira vrhunsko. Če se spomnem naredim tudi kakšno sliko. 

Sem se odločil dofilat tlak v hidroforski posodi. Nisem si zapisal in pozabil sem koliko se zraka nafila?? 0,2bar?
(6.11.2019 ob 10:05)_luke_ Napisal: Po enemu letu se javljam. Zadeva funkcionira vrhunsko. Če se spomnem naredim tudi kakšno sliko. 

Sem se odločil dofilat tlak v hidroforski posodi. Nisem si zapisal in pozabil sem koliko se zraka nafila?? 0,2bar?

Pozdravljeni

Lahko pošljete kakšno sliko kako imate priklopljeno zadevo. tudi sam sem v podobni situaciji kot vi.
Slike bi bile zelo dobrodošle. Pri nas imamo trenutno Hidrofor metabo 3 fazni ( 100l ). Ko bo zadeva izdihnila bom tudi jaz naredil ločen sistem.
Evo sliko. Še vedno nimam podatka koliko bar se hidroforsko posodo nafila z zrakom???

Priložene datoteke Predogledne slike

Kolikor imaš min. pritisk našelan na omrežju. Filat moraš prazno posodo..
1 2
Iskanje po temi