PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna izolacija, TC in Eloblock

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Res je, nisem brala celega pošta. Ket kot rečeno, že tolikokrat predebatirano... Tudi z gt001, pa tudi z mojo bajto pa marsikdo je še lonček pristavil z svojimi izračuni ali se bolje izkušnjami, če jih je imel. Poišči tiste teme, ker če odgovora na vprašanje nisi dobil, nisi tudi ti ne vsega prebral...
Ja ampak za TC placas 7k za eloblock pa 1k za 6k razlike se pa lahko ogrevas dobrih 5 let sploh ce lovis strom v nocnem toku in toploto akumuliras v estrih ki ti cez dan oddaja toploto.. hudega mraza pa itak vec mogoce dan dva -10 to pa je to..

Pa ti vasi scoopi itak niso realni to je vse na priblizno pa glih tak placujete na mesec okrog 100€ za ogrevanje (vsaj bozgom je tako navedel v drugi temi)uporabnik eloblocka na forumu pa navaja porabo okrog 150€ na mesec sicer vecinoma z NT
bozgom Napisal:Na talnem gretju imaš s TČ letni SCOP preko 3. V najhujšem mrazu COP ni manjši od 2. Torej za enak učinek potrebuješ 2-3x močnejši elo blok.

Pri 8 kW TČ je to 16...24 kW.

Ja, SCOP okoli 3, ampak pri direktnem električnem boš šel v smeri 100% NT. Potem pa to več ni razmerje 3:1. V najslabšem primeru 2:1. In bolj kot si blizu porabi za ogrevanje 0 kWh, manj ti ta SCOP pomaga.

Glede odebeljenega pa še enkrat premisli. :wink:
JaBK Napisal:Res je, nisem brala celega pošta. Ket kot rečeno, že tolikokrat predebatirano... Tudi z gt001, pa tudi z mojo bajto pa marsikdo je še lonček pristavil z svojimi izračuni ali se bolje izkušnjami, če jih je imel. Poišči tiste teme, ker če odgovora na vprašanje nisi dobil, nisi tudi ti ne vsega prebral...

Ravno ti in gt001 sta mi merilo in dokaz da se da ampak zakaj mi potem ponujajo 8kw celo 11kw TC, ce gre brez problema z manj??

Nocem bit pameten dalec od tega nimam osebnih izkusenj ne z enim ne z drugim pac iscem opcijo ki bi bila nekako sigurna brez nekih problemov se pravi vklop oktobra izklop aprila in je to to..eloblock ima namrec 2x daljso deklarirano zivljenjsko dobo od TC
csamo001 Napisal:
bozgom Napisal:Na talnem gretju imaš s TČ letni SCOP preko 3. V najhujšem mrazu COP ni manjši od 2. Torej za enak učinek potrebuješ 2-3x močnejši elo blok.

Pri 8 kW TČ je to 16...24 kW.

Ja, SCOP okoli 3, ampak pri direktnem električnem boš šel v smeri 100% NT. Potem pa to več ni razmerje 3:1. V najslabšem primeru 2:1. In bolj kot si blizu porabi za ogrevanje 0 kWh, manj ti ta SCOP pomaga.

Glede odebeljenega pa še enkrat premisli. :wink:

Ravno v tem je fora da glede na izolacijo ki jo imam in jo bom imel na hisi je 8kw TC veliko predimenzionirana, realno bi bilo 5kw, pa se to vprasanje ce bi kdaj delala na maximumu..forumas gt001 ima 9kw eloblock in mi je opisal njegovo izkusnjo da ima blokiranega na 5kw pa se to vecino dela na manj od tega.

Tud JaBK ima 5kw TC pa ji spila brez problema na cca 230m2 in me res zanima kolko od tega dela na maximumu??grelci se ji vklapljajo obcasno mislim da je nekje napisala tocno cifro nevem napamet ampak so ji v startu sigurno bile ponujene mocnejse TC. S kakim razlogom me zanima??
Prisežem, vsi tam iz MB ste posebne sorte ljudi... na vsake toliko eden iz vašega konca popupa tukaj z neko idejo, za katero misli, da se je prvi pod soncem spomnil. ker ni potrditve, začne na vižo, da nobeden drug nič ne razmišlja in se obesi na vsak post, kjer potegne ven neko malenkost iz konteksta, ki mu je všeč in napade 99% ostalega, ker mu ni všeč... ko na koncu s svojo idejo ne pride skozi, izgine ko kafra s foruma. do naslednjega Štajerca...

torej tvoj prvi post na forumu:
Popson31 Napisal:Pozdravljeni, kaj pravite na ponudbe TC ki sem jih dobil??Vse so z dostavo, montazo, z ze integriranim bojlerjem za SV ali pa je dodatno zraven. Gre se pa za novogradnjo, neto ogrevalne povrsine 170m2, vse talno, hisa grajena z opeko ISOSPAN 30, 10 cm kamene volne in pa dva sloja zakljucnega sloja fasade (reklamacija in so drugega naredili kar preko), streha tervol 25, troslojna termopan okna, hisa v celoti podkletena (samo sprednja stran ni v zemlji). Kaksen nasvet oz komentar seveda dobrodosel. Aja smo pa iz stajerske cca 5 km iz Maribora.

1. Mitsubishi Ecodan 8kw....cena 5912,08€

2. Toshiba Estia 8kw....cena 6386,25€

3. Daikin Altherma LT 8kw....cena 6801,92€

4. Fujitsu Wterstage 8kw.....6229,76€

Za vsako od te je mozno dobit tudi 1000€ oz 20% nepovratnih sredstev od EKO SKLADA..

kar pride bližje 5k€ kot 7k€. v 2. in 3. si bil že nekaj odločen...
in gt001 je resda montiral eloblocka, ni pa pozabil napisati, kot si ti pozabil prebrati, da z njim greje samo hišo in porabi zanjo kolikor porabi. po drugi strani ima pa notri še STČ, kar pomeni da investicija ni bila 500€, ampak 2k€, pa poraba ni 500€ ampak 500€+kar porabi STČ. pa v tistih 500€ ni morebitnega kompenziranja hlada ki ga ustvari STČ, ker ima neke obvode z garažo narejene, tako da ne hladi hiše z njo.

ko bereš pazi kaj bereš:
- poraba za ogrevanje z vseh možnih virov
- poraba TČ za vse možne funkcije, ki jih ima
- v katerem časovnem intervalu - ogrevaklna sezona, celo leto, zadnjih par dni in: "če bo šlo tako naprej, bo tok pa tok na mesec/leto"

3 različne stvari, ki zmedejo, ko se gleda samo evre, ki jih seveda peč porablja direkt.

p.s.
sicer sem pa zaključila s to temo, ker bom samo zoprna ratala. imam potrpljenje v podnu zadnji teden...
JaBK Napisal:Prisežem, vsi tam iz MB ste posebne sorte ljudi... na vsake toliko eden iz vašega konca popupa tukaj z neko idejo, za katero misli, da se je prvi pod soncem spomnil. ker ni potrditve, začne na vižo, da nobeden drug nič ne razmišlja in se obesi na vsak post, kjer potegne ven neko malenkost iz konteksta, ki mu je všeč in napade 99% ostalega, ker mu ni všeč... ko na koncu s svojo idejo ne pride skozi, izgine ko kafra s foruma. do naslednjega Štajerca...

Popson31 Napisal:Pozdravljeni, kaj pravite na ponudbe TC ki sem jih dobil??Vse so z dostavo, montazo, z ze integriranim bojlerjem za SV ali pa je dodatno zraven. Gre se pa za novogradnjo, neto ogrevalne povrsine 170m2, vse talno, hisa grajena z opeko ISOSPAN 30, 10 cm kamene volne in pa dva sloja zakljucnega sloja fasade (reklamacija in so drugega naredili kar preko), streha tervol 25, troslojna termopan okna, hisa v celoti podkletena (samo sprednja stran ni v zemlji). Kaksen nasvet oz komentar seveda dobrodosel. Aja smo pa iz stajerske cca 5 km iz Maribora.

Za vsako od te je mozno dobit tudi 1000€ oz 20% nepovratnih sredstev od EKO SKLADA..

in gt001 je resda montiral eloblocka, ni pa pozabil napisati, kot si ti pozabil prebrati, da z njim greje samo hišo in porabi zanjo kolikor porabi. po drugi strani ima pa notri še STČ, kar pomeni da investicija ni bila 500€, ampak 2k€, pa poraba ni 500€ ampak 500€+kar porabi STČ. pa v tistih 500€ ni morebitnega kompenziranja hlada ki ga ustvari STČ, ker ima neke obvode z garažo narejene, tako da ne hladi hiše z njo.

ko bereš pazi kaj bereš:
- v katerem časovnem intervalu - ogrevaklna sezona, celo leto, zadnjih par dni in: "če bo šlo tako naprej, bo tok pa tok na mesec/leto"

3 različne stvari, ki zmedejo, ko se gleda samo evre, ki jih seveda peč porablja direkt.

p.s.
sicer sem pa zaključila s to temo, ker bom samo zoprna ratala. imam potrpljenje v podnu zadnji teden...

Res je to je bil moj prvi post kjer pa nisem vedel da so navedene ceno ze z odbito subvencijo..danes sem pisal o direktnih ponudbah ki sem jih dobil. Ce zelis ti pripopam vse eno tu gor, kot dokaz.

Ja uporabnik gt001 navaja znesek 2k z STC jaz sem posebej napisal da sanitarne vode ne stejem v ta izracun sem pa na racun tega skrajsal povracilno dobo iz dobrih 6 let na 5 let - spet si slabo prebrala..

Mogoce sem na zacetku res bil “odlocen”za TC ampak po prebranih temah vidim da bi slo skozi tudi z direktnim elektricnim ogrevanjem placujem pa vec elektrike na mesec na racun tega.
Ja ampak za TC placas 7k za eloblock pa 1k za 6k razlike se pa lahko ogrevas dobrih 5 let sploh ce lovis strom v nocnem toku in toploto akumuliras v estrih ki ti cez dan oddaja toploto.. hudega mraza pa itak vec mogoce dan dva -10 to pa je to..

To bi pa rad videl v realnosti. Nabasati estrih zvečer(mimogrede bo zvečer tudi grelo) in potem čez dan oddajati.
Samo da ne bo od -2 dalje.
scuba123 Napisal:Ja ampak za TC placas 7k za eloblock pa 1k za 6k razlike se pa lahko ogrevas dobrih 5 let sploh ce lovis strom v nocnem toku in toploto akumuliras v estrih ki ti cez dan oddaja toploto.. hudega mraza pa itak vec mogoce dan dva -10 to pa je to..

To bi pa rad videl v realnosti. Nabasati estrih zvečer(mimogrede bo zvečer tudi grelo) in potem čez dan oddajati.
Samo da ne bo od -2 dalje.

Forumas Cojko ogreva na tak nacin sicer z elektricnim talnim gretjem mislim pa da ima 8cm estriha..pa zadeva spila..
Tudi jaz imam 8-9cm estriha komplet, pa nimam ideje da bi tako grel.
Res pa je da imam slabšo izolacijo pod estrihi.
JaBK Napisal:Prisežem, vsi tam iz MB ste posebne sorte ljudi... na vsake toliko eden iz vašega konca popupa tukaj z neko idejo, za katero misli, da se je prvi pod soncem spomnil. ker ni potrditve, začne na vižo, da nobeden drug nič ne razmišlja in se obesi na vsak post, kjer potegne ven neko malenkost iz konteksta, ki mu je všeč in napade 99% ostalega, ker mu ni všeč... ko na koncu s svojo idejo ne pride skozi, izgine ko kafra s foruma. do naslednjega Štajerca...

ko bereš pazi kaj bereš:

p.s.

Nevem kje beres da koga napadam??ce sem te s tem ko sem izpostavil tvoj nacin kjer ogrevas 230m2 s 5kw TC uzalil se ti opravicujem..

Je pa kot sem napisal 80% forumasev ki zagovarjajo TC na vsak nacin pa ce je to rentabilno ali ne
Super, daj kupi in porocaj :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Včasih morda ni dobro preveč preračunavat, ...
scuba123 Napisal:Tudi jaz imam 8-9cm estriha komplet, pa nimam ideje da bi tako grel.
Res pa je da imam slabšo izolacijo pod estrihi.

Ce nimas ideje se ne pomeni da ni izvedljivo..ocitno pa zadeva spila pac dober termostat ki ga naucis da dela kot ti zelis..ce bi rad ob 6ih zjutraj 22stopinj se bo vklopil ob 3 ponoci da bo ob 6ih toplo. Vmes vecine ni doma in ne ogrevas pac nastavis da bo spet ob 15 ko prides toplo med tem casom pa se tud nebo ohladilo za vec kot stopinjo dve in bo pec samo dogrela mogoce uro dela..
Mogoce se manj pa si se bolj prsparal ;-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
1 2 3 4 5 ... 30 Pojdi na stran 
Iskanje po temi