PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaj pa Stilmetal?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
doli Napisal:No, pa še ena izkušnja iz prve roke. Sicer je res, da je letos prva zima s STČ, ampak nekaj izkušenj pa je že. Kurilnica pri meni je takorekoč zunaj toplotnega ovoja (klet z dostopom samo od zunaj), pa tudi velika je čez 40m2. STČ (300l) ima speljan trenutno izpih ven, zajema pa notranji zrak (poleti bo obrnjeno). Za nadomestilo izpihanega zraka je mreža (za mrčes) čez eno kletno okno krilo (brez stekla), na nasprotni steni kot je postavljena STČ, peč na pelete je vmes. STČ izkorišča odpadno toploto peči in v kleti pri STČ ni bilo nikoli manj kot 14 stopinj. Bolj kot je mraz, bolj mora peč hajcati, več je odpadne toplote, pa je spet 14 stopinj, ki jih STČ potegne vase. Če ni vodenega izpiha ven, smo imeli okoli STČ v par urah manj kot 8 stopinj. STČ je mešala večinoma svoj zrak. Tako da ja, v mojem primeru je voden zrak plus. Da bi pa izpih vodil po 12 metrski cevi na drugo stran kleti (ko je zunaj bolj mrzlo kot je izpih), mi na kraj pameti na pride, ni računice.

In celo po preračunu (tko na palec), med tem koliko smo prej pokurili peletov za SV (poleti) in zdaj elektrike, se mi zdi da niti ne bomo centralne vlekli čez kačo STČ. Mogoče samo za rezervo, če nam kdaj crkne. Drugače nima smisla. Ne poleti, ne pozimi.

Zdaj pa da vidim, če bom preživel napade .....

Big Grin
Poglejva še tvojo osnovnošolsko fiziko.
Zakaj pozimi hladiš kurilnico z odprtim oknom?
Gremo. Smile Smile Smile
Očitno te ta tema toliko zanima, ker bo kurilčka počasi zmanjkalo in še drag je ja peletki so pol cenejši. Evo sem že naročil kurjavo za naslednjo sezono prišla me bo manj kot jurčka dela skoraj nobenega 6 sezon kurjenja in se nisem ukvarjal z peleti pečjo čiščenjem vsega skupaj 10 ur.
Za sesanje pepela rabim 1 minuto na 14 dni, v zalogovniku pa je peletov za 3 mesece.
Drugače si pa raje odpri svojo temo nevedni mikmik zanimajo me peletkarji.
In za konec res lepo je ko diši v kurilnici po slovenskih peletih in ne kot pri tebi po umazani fosilni nafti.
OK, drugič. Že prvič si zmznil. Zakaj misliš da bi bilo zdaj drugače? ccc

zunaj toplotnega ovoja .... nadomestilo izpihanega zraka .... pri STČ ni bilo nikoli manj kot 14 stopinj.... STČ je mešala večinoma svoj zrak.... Da bi pa izpih vodil po 12 metrski cevi na drugo stran kleti (ko je zunaj bolj mrzlo kot je izpih), mi na kraj pameti na pride, ni računice.

Če dodam, kar sem te kasneje naučil:

Toplota, ki mi jo talnica in okoliški zrak odpelje in je nikoli več ne dobim nazaj, je izgubljena energija.

Zato.

In ne, ne grem se še enkrat, imam pametnejše delo kot tebi že drugič isto razlagat. Osnove. Jih nimaš pač.

Moderator briši, nima smisla kvarit vse teme.

Mene res zanima če ima kdo servisna navodila in mi je pripravljen pomagat.
doli Napisal:...STČ (300l) ima speljan trenutno izpih ven, zajema pa notranji zrak (poleti bo obrnjeno)....
Tukaj pišeš, izpih ven, zajem notranjega zraka.
Torej, če bi imel zaprto okno in zaradi tega višjo temp. v kurilnici, bi po tvoji višji fiziki to negativno vplivalo na izkoristek STČ?
peleti12 Napisal:Očitno te ta tema toliko zanima, ker bo kurilčka počasi zmanjkalo in še drag je ja peletki so pol cenejši. Evo sem že naročil kurjavo za naslednjo sezono prišla me bo manj kot jurčka dela skoraj nobenega 6 sezon kurjenja in se nisem ukvarjal z peleti pečjo čiščenjem vsega skupaj 10 ur.
Za sesanje pepela rabim 1 minuto na 14 dni, v zalogovniku pa je peletov za 3 mesece.
Drugače si pa raje odpri svojo temo nevedni mikmik zanimajo me peletkarji.
In za konec res lepo je ko diši v kurilnici po slovenskih peletih in ne kot pri tebi po umazani fosilni nafti.
-Tudi mene manj kot jurčka.
-Skoraj ni še nikoli zajca ujel...
-Koliko časa polniš zalogovnik, da imaš v njem pelet za 3 mesece. Prištej še ta čas.

Smile Smile Smile
Enako izvedbo kot kot doli imam narejeno jaz, niti enkrat do sedaj nisem podhladil kurilnice. Odpadna toplota, po tvojem razumevanju, ki jo koristi TČ mi ustvarja dimniška cev med kotlom in dimnikom ter sušilni stroj.
Pozimi sicer segrevam vodo v TČ z kotlom občasno pa koristi TČ odpadno toploto.
A ti je sedaj jasno!!!!!
Imaš tudi ti na polno odprto okno?
Koliko časa polniš zalogovnik?
Jao glup si ko točak!
Postavljaš vprašanja na osnovi sklepanj in tvoje logike, ter nekaj prebranega.
Vsaka kotlovnica in delo z njo je nekaj posebnega.
Ne sklepaj drugih kotlovnic po svoji poglej si na splet, da obstajajo tudi 1000 kg vreče in sesalci za pepel z katerimi prečrpaš pelete v 10 minutah.
Naprimer z ciklon separatorjem posesam pepel iz peči prej kot v minuti.
Pepel delajo nekvalitetni peleti in če so ti kvalitetni je manj kot 0,5% pepela, lahko si izračunaš koliko se nabere pepela od 1000 kg peletov, da se ne boš mučil 5 kg, ker stalno ponavljaš iz svojega nevednega sklepanja koliko je dela z čiščenjem peletnega kotla.
Imaš tak sesalec, da zalogovnik kateri vsebuje za 3 mesece pelet napolniš v 10min?
Nisi odgovoril na vprašanje o odprtem oknu...
Bolje si preberi kdo piše o odprtem oknu, tudi, če je okno odprto kurilnica in TČ zelo dobro funkcionirata.
Navadi se, da kurilec in bojler nista isto kot peletni kotel in TČSTV.
Tudi jaz poleti pretaknem cevi in TČ izkorišča zunanji topel zrak in hladnega razvlaženega vpihuje v hodnik kar v poletni vročini zelo lepo hladi in zrači hišo.
Zakaj se izogibaš odgovoru? Imaš tak sesalec kot ga omenjaš? Koliko časa polniš zalogovnik v katerem je za 3 mesece pelet?

Kar se tiče poletja se strinjam.
Govorim o zimskem času. Funkcionirata že, kako je z izkoristkom pri odprtem oknu je pa drugo vprašanje...
Očitno višja fizika pravi, da je potrebno pozimi imeti v kurilnici kar se da nizko temperaturo.

Zagotovo kurilček in bojler nista isto, saj z njima ni čisto nič dela.
Jao mik mik stvarno si budala na kvadrat. V prejšnjem postu sem napisal koliko časa rabim za sesanje 1000 kg peletov, matematika in logika pri tebi ne gresta skupaj.
Daj nehaj se preseravat na osnovi nekih tvojih sklepanj raje zapni prikolico in se odpelji po <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/stroji-orodja/ostali-stroji-orodja/kurilno-olje-prodam-1334571163.html?aclct=1520436005&kw=kurilno+olje">http://www.bolha.com/stroji-orodja/osta ... rilno+olje</a><!-- m -->
MikMik Napisal:
doli Napisal:...STČ (300l) ima speljan trenutno izpih ven, zajema pa notranji zrak (poleti bo obrnjeno)....
Tukaj pišeš, izpih ven, zajem notranjega zraka.
Torej, če bi imel zaprto okno in zaradi tega višjo temp. v kurilnici, bi po tvoji višji fiziki to negativno vplivalo na izkoristek STČ?
dooooooliiiiiii, čakam tvoj odgovor. Kaj pravi višja fizika?
peleti12 Napisal:Jao mik mik stvarno si budala na kvadrat. V prejšnjem postu sem napisal koliko časa rabim za sesanje 1000 kg peletov, matematika in logika pri tebi ne gresta skupaj.
Daj nehaj se preseravat na osnovi nekih tvojih sklepanj raje zapni prikolico in se odpelji po <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/stroji-orodja/ostali-stroji-orodja/kurilno-olje-prodam-1334571163.html?aclct=1520436005&kw=kurilno+olje">http://www.bolha.com/stroji-orodja/osta ... rilno+olje</a><!-- m -->
Torej imaš sesalec kateri ti napolni zalogovnik v 10min?
Ti pa sedaj že 102 povem, da se v tretjem stavku motiš, saj zame to delajo drugi. Je pa ta ponudba predraga. Kupujem po max. 0,50-0,55€/l.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi