PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Starilna kotlovnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri meni na klasičnem kotlu se tudi nič ne pokadi, če seveda prej odprem dimniško loputo do konca. Lahko doložim drva, lahko močno gori in se še vedno ne pokadi. Največ praha je, pri krtačenju dimnih kanalov in pobiranju pepela iz peči na teden dni ali več, ker je takrat za cel 15l hobuk pepela.

Pač v kurilnici imam cm na debelo praha :lol: Notri pa sušim samo drva, ker za kaj več ni prostora.
T0RN4D0 Napisal:Saj ni napisal da 12 ur gori, ampak da odpre zadevo po 12 urah, ko zagotovo čisto pogori (beri, nič več ne tli nikjer).

V 4 urah zadeva pogori, ampak če odpreš se bo še kadilo ven.

Tako je.
Se opravičujem, malo sem se nerodno izrazil. Seveda pogori v parih urah, vendar mi shranjena energija enega polnjenja kotla v zalogovniku zdrži 10 do 12 ur in ni potrebe po kurjenju. Na primer, včeraj sem zakuril ob 13:00 in zvečer ob 20:00 ni bilo v kotlu nobene žerjavice več. Naložil sem v kotel drva in brikete, na vrh eno kocko za podžig ter trske in je pripravljeno za današnji podžig, ko bo temperatura na zalogovniku na drugem termometru z vrha padla na 40 stopinj.
Predvidevam da se iz vsakega uplinjaka pokadi ko odpres vrata med gorenjem.
Tudi iz tistih ki imajo nad vrati sesalno rezo ki naj bil ta dim potegnila v dimnik. Vendar ce je dima (ognja oz. Drv v peci )se veliko, dim prevec na siroko butne skoz vrata in gre mimo reze pod strop
Hanzi Napisal:..
Še ljudje ki imajo kamine v dnevnih sobah, je vse zakajeno in prašno.... hvala lepa za tako dnevno sobo in romantiko ob ognju. Je bolje naštimat plamen na tv ob njega pa Ir panele če ima kdo že tak užitek ob ognju. Jaz ga nimam, sem ga 20 let opazoval ob kuhanju.....
To seveda ni res. Ali je namerno ali nenamerno zavajanje s takšnim pisanjem ne vem, je pa neresnica. Ne vem v kakšnih prašnih in zaprašenih dnevnih sobah si ti bil. Mi resda le parkrat na mesec za par ur prižgemo in umazanije ni nič, pri sosedih pa kurijo dnevno v kaminu, vsakodnevno, umazanije zaradi kamina ni. Razlog za umazanijo v dnevni sobi in po hiši torej ni v kaminu in je drugje.
Jozl Napisal:Pri meni na klasičnem kotlu se tudi nič ne pokadi, če seveda prej odprem dimniško loputo do konca. Lahko doložim drva, lahko močno gori in se še vedno ne pokadi. Največ praha je, pri krtačenju dimnih kanalov in pobiranju pepela iz peči na teden dni ali več, ker je takrat za cel 15l hobuk pepela.

Pač v kurilnici imam cm na debelo praha :lol: Notri pa sušim samo drva, ker za kaj več ni prostora.
Če vidiš luknjo za dimnik, potem verjamem, drugače se pri klasiki, kjer se luknjo ne vidi (zgoraj izmenjevalec), vedno zakadi ko odpreš vrata za nalaganje.

[img]httpsunichr("58")//mmcunichr("46")bolhaunichr("46")com/2/image/173492/175324/Kotli-na-trda-goriva-SCHMITT-TKU_53b17ccc1ea8bunichr("46")jpg[/img]
1 2
Iskanje po temi