Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
SinAbi, sej jst tud v poslovnem in privat lajfu, ravno zato pravim kako različne so si izkušnje in zato mislim da je to napačno posploševanje...tako kot marsikje v življenju ko posplošujemo zadeve katere ni za enačiti.
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
SabinaV, morda kakšno ločilo več...
Pa pentax tudi.
Mislim, saj se da brat in razumet, bi pa bilo lažje.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
........,,,,,,,, izvoli, pa vloži :lol: .
Ocena:
0
Ojoj, "Je pa problem hlapčevski odnos Slovencev, ki takoj prešaltajo na drug jezik, kljub temu da ga ne znajo."
"Podpis! Prav smešno je poslušat kake damice, ki se mučijo s srbohrvaščino"
Če lahko, tile "tajužni", ali pa potomci "tajužnih", sploh ne vedo in se ne zavedajo, v čem je problem.
Tipične "tajužne" manire.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
O Bori Čorbi ne bi veliko, ker je en nakladač. Ko mu je ustrezalo so bili Slovenci "Bečki konjušari", ko pa je izvajal koncert, bi ga vsakemu, ki je prišel, najraje "potegnil". Bora Čorba je bil in je še en pezde! Toliko mu imam sporočiti!
Kar se pa jezika tiče. Jaz sem se učil "originalne" Jugoslovanjščine (Srbohrvaščine), ki jo uporabljam še danes. Na to tudi sogovornike v pričetku pogovora prijazno opozorim (v smislu, če si tolk budala, da se boš delal, da me ne razumeš, pač ne bova biznisirala), pa ni nikoli problema. Makedonci znajo, Albanci pa tudi. Se pa najdejo pacienti, predvsem med Hrvati jih je precej. Vendar njihove novodobne: "okovratnidopupak", "zrakomlat", "okokučnidomobran", ... mi niso domače. Zagorce pa buš itak razumil, saj so skoraj naši.
Malo več težav bi ti znala delati "cirilica" = srbska (pravoslavna) oblika abecede, ampak Stric Gugl tudi to reši.
Če boš posloval z bivšini Jugosi ti na začetku uradno (angleško), ko pa boste šli v detajle, pa se boste hitro razumeli. Tudi ob pomoči fraz "ajd' u p...u materinu!" ko kaj ne bo šlo.
:lol:
A, ja! Znanje tujega jezika kaže tvoj intelekt in spoštovanje do nekoga, ki si mu prišel na obisk, poslovni ali zasebni.
SinAbi&Co a vi v Nemčiji po slovensko naročate v gostilni? "Brod" pa "čamac", pa to ... :mrgreen:
Ocena:
0
Jok brate, odpade, ko tole slišim v tujini, postanem kitajc. Da jim po spisku.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
Je pa problem hlapčevski odnos Slovencev, ki takoj prešaltajo na drug jezik, kljub temu da ga ne znajo. Takim pravi Bora Čorba Bečki konjušari in strinjam se z njim.
offtopic:
in potem folk veselo na njegov koncert, čeprav žali slovence..
sem pa samo čakal, da bo hrvaški novinarki naš borut začel po hrvaško ogovarjat na vprašanje na tiskovki po volitvah v cankarju. se je moral kr malo zabremzat, se mi zdi..
kar se pa tiče teme:
se lepo vidi, da prihajamo nazaj tam kjer smo bili: balkan. pa ne razumet narobe.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
Hočeš nočeš Slovenija je na Balkanu
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
jep, in lahko bi imeli dosti več od tega, pa smo zamudili ta vlak, zdej balkan upravlja nas (no, vsaj del, drugi del kdo drug).