PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Zabavna elektronika Združen daljinec za tv, ip tv ,sat in soundbar

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homer če se ne moti je bols tak daljinec ko ima usb vhod in ga nastavis ze na racunalniku
Itak vse Logitech Harmony daljince programiraš z računalnikom in povezavo z internetom.
Povezavo z internetom pa potrebuješ, ker oni (Logitech) ima bazo podatkov vseh naprav, ki so podprte.
Homer Napisal:Že res, da lahko kupiš veliko poceni daljincev, ki se dajo sprogramirati za delo z različnimi napravam......
Vendar, pa to ni tisto "ta pravo". Krmiliš lahko namreč samo eno napravo naenkrat.
Torej ne moreš brez preklopov spreminjati jakost na HI-Fi, izbirat programe na STB in nastavljati svetlost/kontrast na TV
In v čem je problem, pritisnit še en gumbek ter preklopiti na željeno napravo?
Z možgani pa itak nobeden daljinc ni povezan, da bi znal brat misli in nastavljat naprave po naših željah.
Potem imaš edino "bistveno izboljšavo, da imaš en daljinec namesto dveh. Pa še to vprašanje če je kakšna izboljšava saj moraš pritisniti en gumb več......

S "pametnim" daljincem pritisneš gumb npr. "Gledam IPTV"
To pomeni da bo daljinec:
- vklopil potrebne naprave: TV, STB, HIFI
- nastavil potreben vhod za STB
- na TV izbral audio izhod za HIFI
- za nastavitve glasnosti uporabil HIFI in po potrebi še druge audio nastavitve (kar pač omogočiš)
.......
ko bom potem želel poslušati radio, bom preprosto preklopil na "Poslušam radio"
kar bo izklopilo TV in nastavilo HIFI za poslušanje radija.

In ko bom želel tišino bom preprosto pritisnil tipko "ON-OFF", kar bo izklopilo vse kar je bilo vklopljeno.

Seveda se vsak odloči po svoje, a ne poznam nikogar, ki bi iz "pametnega daljinca" preklopil na "navadnega".
Tole in telefon:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ibroadlink.com/rmPro/">http://www.ibroadlink.com/rmPro/</a><!-- m -->
Na tem mestu je moje mnenje naj telefon vrši funkcijo telefona in daljinec funkcijo daljinca. Ko bo tvoja draga hotela gledat TV bo torej rabila tvoj telefon ali aplikacijo na svojem, ker pa se telefone menja na leto, dve, je daljinec boljša izbira. sem malo "predelal" slikco:

Priložene datoteke
.jpg   remote control.jpg (Velikost: 150,44 KB / Prenosi: 1782)
Danes so telefoni veliko več kot samo za telefonirat Smile
Se strinjam, vendar še vedno nisi razumel napisanega...
@smukec1
Prejšnji telefon, ki sem ga imel, je imel IR.....
Seveda sem naložil aplikacijo za "remote control"
Delovalo je, nikakor pa to ni neka idealna rešitev.
Daleč bolj priročen je "pametni" daljinec na katerem lahko "slepo" pritiskaš gumbe
ampak tale zadeva od broadlinka je kot vidim uporabna le če ima večino zadev v enem prostoru. drugače rabiš več teh napravic.

@arbajter: in kje je problem če se telefon menja vsako leto? minuta dela pa imaš vse na novem telefonu. 2 klika v "starem telefonu" ter 2 v novem in je vse prenešeno...

sem pa jaz za 2 eur naročil ir oddajnik in bom videl ko prispe kako bo tole delovalo preko telefona. pa še celo bajto lahko imaš v enem daljincu (telefonu), in ne da bi imel več teh napravic po hiši
darkside
Morda sem bolj stare šole (čeprav zaradi poklica poskušam držati korak z to tehnologijo) in sem mnenja, da hočemo vse preveč stvari videt na tistem usranem telefonu, dosti takih, ki jih dejansko ne rabimo ali le zato, da se v bifeju pred kolegi lahko malo pohvalimo, potem pa zadeva tako zatone v pozabo. Tudi sam zagovarjam uporabo enega od Logitechovih Harmony-jev, ker so res profi zadeva. Ko pridem domov gledam najprej kako bom tisti telefon zabrisal čim dlje od sebe, ne pa da ga bom gledal še zaradi tiste televizije, pa muzke. Zakaj imeti pri sebi tisto stvar, ki dokazano povzroča sevanje (večje ali manjše, ne mislim zahajati v detajle in sprožati nove vojne okoli tega, saj deluje že v pasu mikrovalov, za katere se ve da niso ravno med in mleko za človeški organizem ), in ker naredim kar veliko instalacij, pri katerih ljudje v spalnicah pa še kakšnih prostorih nočejo imeti pri postelji niti vtičnice ali pa morajo te biti vezane preko posebne varovalke, ki jih ob neuporabi spravi v brez napetostno stanje, ki ne povzroča nobenega elektro magnetnega smoga. Kaj šele nekih telefonov. Razmišljam bolj v to smer.
no če pa pogledaš tako potem je pa vseeno daljinec bolj uporabna zadeva.
Hvala lepa.
tehnično gledano je tudi IR EM valovanje. Pa hifi in tv tudi nista nedolžna.
Wifi je že povsod...
1 2 3
Iskanje po temi