Pozdravljen Bohinc! Po dosedanjih izkušnjah meni dve talnostenski klima TČ (Climatizer heat pump Daikin), nabavljeni po spletu okoliščin ustrezata. Sem pokapiral, da je povsem res, da vsaka toplotna črpalka resnično prinese v stanovanje od 1,2 do ?krat več toplote, kot porabi štroma. Nekateri v tej naši ljubi deželici tega resnično ne kapirajo, a prav tisti največ vedo.... Ti dve klimi sta (in tista za ogrevanje tople vode) celo prepričali mojo ženo, ki ji je tehnika španska vas. Tvojega soseda bi povabil na obisk, bo možakarju precej jasno. Kofe častim! Tudi zate in tvojo! Pa kak sok za tvojo deco tudi... Glede mojega oglašanja: sem trenutno par procentov v boljšem stanju...tiste prijetne dohtarce s foruma na obisku pri meni doma pa namenoma nisem moril s svojimi problemi, ima svojih zadosti. Vesel bi jo bil še kdaj srečati, premore dovolj originalne zdrave pameti. Glede plina na vasi, nam ostane tudi v bodočnosti le tisti, fižolov... Neizpodbitno sem poštudiral, da velikih razlik v izkoristku med trenutno razpoložljivimi TČ na našem tržišču še ni. So pa velike razlike v cenah...pa tudi v monterjih, od katerih je ogromno "mešalcev megle". Kaj bi v bodoče storil drugače: kupil strojček, ki bi znal delati tudi pri večjem minusu, zaradi ogrevanja lovilca kondenza. Ponavljam, pri meni je šlo za povsem drugačne zadeve, zato je, kot je... a vseeno dobro.
Skoraj v vsem se sicer strinjam s teboj. Moje skromno mnenje je le, da bodi vesel, da ti tvoja predpotopna TČ povsem dobro služi, kljub na tržišču obstoječim mnogo sodobnejšim. Ej, tu je vrag: tudi pri nas se še kar vozimo z Golfom 2".
Po volji ti pa ne bo, da sem zadovoljen s Telmosom. Hvala mu... Možakar je res malce oster, a natančen, sicer tistega medveda, ki je tudi tebe ogrožal, ne bi zadel. Verjemi, da se je iz preteklih svojih izkušenj, predvsem pa iz izobrazbe marsikaj naučil. Je pa oster do sebe, do zaposlenih, do resnice. Verjemi. Po toliko letihn prakse mu je zmanjkalo potrpljenja do tistih, ki manj vedo od njega. Kar je povsem primerljivo z menoj, ki nikakor ne prenesem izučenih in priučenih mizarjev, ki vedo mnogo manj od mene in so ostali na znanju iz svojih vajeniških časov . Ne upoštevajo mojega kasneje kasneje naučenega na neformalnih izobraževanjih, obiskih strokovnih izobraževanj, sejmov, računalniškega znanja, ipd. Tu je znanje tujih jezikov prednost. Da o "zdravi pameti" tokrat ne bi...
Sem se razpisal, pa ni nič narobe...
Kar se tiče TČ: ker Kagl ni držal besede, da bom imel jurja penzije, se je rok nabave TČ odmaknil nekam v svetlo prihodnost. Reši me le fuš...pa nakup ali na fuš narejenega zalogovnika in nizkocenovne TČ...ali rabljene "klima " TČ, proti katerim nimam hudih zadržkov... Povsem pa ne verjamem skandinavcem, mislim, da so v samozadovoljstvu s svojimi TČ malček zaostali s časom. Podobnost z Volvom (dokler jih niso zbudili Kitajci) in Saabom so zgolj naključne...