9.1.2017 ob 21:12
Da ne bote preveč iskali, ko jih imam ravno pri roki. Če prav berem to bi naj 140 verzija do nekje -8 dala od sebe 13kw moči
lukahr Napisal:Da ne bote preveč iskali, ko jih imam ravno pri roki. Če prav berem to bi naj 140 verzija do nekje -8 dala od sebe 13kw močiTo je dokaz, da gre za isto napravo. Vse tri naprave, 11, 14 in 16 dajejo pri -25 enako izhodno moč. Pri -20 se proizvedena toplotna moč med njimi razlikuje za manj kot 1kW. Nadgradnja na 14 oziroma 16 je primerna le za naše obmorske kraje v primeru, da sem na ogrevalni sistem priklopil še en objekt oziroma kakorkoli dodatno ogrevani površino. Na celini je nadgradnja čista brca v temo.
sašo65 Napisal:xavi; daj poišči podatek(če veš kje iskat in če maš čas) koliko naše dajo od sebe pri -2 -7 in -15° ..... naj ma @zdravapamet "kost za glodanje" ...
In niti enega, ki je presedlal z KO na TČ ne poznam, da bi rabil višji vtok, kot ga je imel prej...tukaj avtor pravi, da ima pri -8 dost 41° (jaz s 17cm fasade pri tej T rabim 39°)
sassapo Napisal:Dovolj močna EVI naprava bo brez problema pokrivala izgube takšne hiše, jasno pa bo investicija v celoten kvaliteten sistem okoli 13k€. V primeru premium naprave pa z lahkoto tudi 20FWHP 11- 6500€ (MAX) Hitachi praviš, da je še boljša, nekje sem zasledil, da tudi še ceneješa....torej... :?:
zakaj človeku vzet 20k€...
zdravapamet Napisal:Čakam na graf, ki bo pokazal, da ima prav.no, vidiš da nimaš prav.....imaš pa lepe peseke....
sassapo Napisal:Če človek res potrebuje 20kw napravo z nobeno iz segmenta klima TČ ne gre. 13k€ je realna in poštena cena za izdelano kotlovnico z 20kw EVI TČ.Hotjet 20kW EVI ? -relativno dober price/performance.
Migaj Napisal:Einšpric izvedenke so v mrazu na radiatorjih uspešnejše od običajnih LT, vendar izgleda/se sliši, kot da se hočejo raztrgat.Na našo srečo to ni problem glede na to da smo ob regionalni cesti ob žuborečem potoku z jezom ter cinkarno 50m stran kjer pa itak noč in dan nekaj ropota. Tako da če naša TČ dodatno brenči ne bo neke razlike.
Migaj Napisal:Po novem imaš na izbiro tudi IVT oz Buderus Logaterm inverter s širokim razmakom med rebri uparjalnika.Točno to sem lani gledal na sejmu najmočnejšo različico 14kw in so mi ponujali dokaj ugodno ceno, razlike bi pa pokrival z kotlom kar nebi ta zmogla.
alanford Napisal:Ali pa vgradi tč na končno stanje objekta z bivalentnim delovanjem s kotlom. Naj kotel pokriva manjke ob nižjih temperaturah. Na ta način bo lahko takoj začel šparat na kurjavi. Prihranke kasneje "vgradi" v toplotno izolacijo. Na koncu se lahko kotla reši ali pa ga pusti za drugačne čase.Nekaj takšnega mi je še najbližje, saj sedaj montirati neko 20kw mašino čez 4 lete sanirati hiša pa potem naslednjih 6 let- rečmo da toliko preživi imeti 20kw se mi zdi malo nesmiselno

Migaj Napisal:Ampak obljubi, da boš poročal na forum.Katerakoli že bo montirana pa bom seveda poročal, da vam malo pokvarim povprečje

alanford Napisal:Ali pa vgradi tč na končno stanje objekta z bivalentnim delovanjem s kotlom. Naj kotel pokriva manjke ob nižjih temperaturah. Na ta način bo lahko takoj začel šparat na kurjavi. Prihranke kasneje "vgradi" v toplotno izolacijo. Na koncu se lahko kotla reši ali pa ga pusti za drugačne čase.
lukahr Napisal:Res pa je tako kot sassapo pravi brez da se objekt vidi, težko reči. Jaz nisem strokovnjak za izgube ter oceno požrešnosti hiše, mogoče pa sploh ne rabi 20kw. - potihem upam :roll:Lej saj smo ti zračunali glede na tvoje podatke, seveda na palec. Pri projektni -13°C kar 17kW samo za ogrevanje. In brez drugih dobitkov (seveda tudi brez izgub za zračenje). Imaš hudo potraten objekt in jaz bi se na tvojem mestu takoj spomladi lotil fasade. Ob ustrezni debelini izolacije in dobrih oknih bi bila poraba kurilca tako smešna, da bi ga lahko kar obdržal in šparal za naslednjo investicijo čez N-let, to je TČ.