PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Tempo življenja Dodatno zdravstveno zavarovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zupi13 Napisal:Zanima me, kaj vse in koliko je potrebno doplačevati, če ni sklenjeno to zavarovanje. Ima smisel plačevati 30 EUR na mesec, če so potem doplačila za pregled minimalna (1-5 EUR) za pregled oz. zdravila..... Je kdo tu, ki tega nima sklenjenega?

Jaz se na tvojem mestu ne bi zaj......, poznam primer ,ko je mož od zaposlene v naši firmi nekaj glumil in ni plačeval dodatnega.
Mož v 40-desetih zdrav fasal neko bakterijo, so ga komaj rešili (bil v bolnici 4 mesece na Soči še pol leta ,sedaj trajni invalid) ,potem se je pa kalvarija začela ko so začeli prvi računi prihajati...
Račune je potem plačevala cela dolina (prostovolnji prispevki)predvsem pa solidarnost zaposlenih do sodelavke ,ki je bila že na koncu...
Beri Napisal:Če nimaš tega dodatnega zavarovanja si samoplačnik, pri zdravniku,zobozdravniku,kirurgu, ortopedu ,......
ne vem, če je to res.....po moje samo "doplačaš" storitev (tudi logično je tako, saj mi vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo) itak ti ime pove "dodatno"
No, taki konkretni in spoštljivi odgovori kot od edid-a me zanimajo. Nisem rekel, da bi prekinil s plačevanjem premije, zanima me pa, kaj in koliko je potrebno doplačati, če ga nimaš.
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije stroške naslednjih doplačil:

zdravstvene storitve na področju vseh zdravstvenih dejavnosti, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, vključno s storitvami nastanitve in prehrane v bolnišnici ali zdravilišču,
vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste (do priznane vrednosti za to zdravilo), predpisana na recept,
nenujni reševalni prevozi,
zdravstveni pripomočki,
ortopedski, ortotični, slušni, očesni, ortodontski in drugi tehnični pripomočki ter zobnoprotetični nadomestki (do priznane vrednosti).
Odstotni deleži, ki jih krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje:

pri zobni protetiki je delež doplačil 90 %,
pri očesnih pripomočkih (očala) prav tako 90 %,
pri nenujnih reševalnih prevozih 90 %,
pri zdravilih z vmesne liste 90 %.
sašo65 Napisal:ne vem, če je to res.....po moje samo "doplačaš" storitev (tudi logično je tako, saj mi vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo) itak ti ime pove "dodatno"
Veš kaj, ne verjeti, odjavi in ne plačuj dodatnega in uživaj v življenju,ko zboliš pa štrik okoli vratu ali kako že.

Še enkrat, eni šparate tam,kjer ni treba a za biti suženj reklamam in kapitalu je vedno denar ( čemprej menjati mobitel pa si car, pa naj stane na mesec kolikor stane, to ni problem.)
Zupi, težko dobiš konkreten odgovor ker konkretnega vprašanja ni. Kot je eden zgoraj napisal, delež ki gre iz obveznega ali dopolnilnega ni vedno enak za vse storitve in vsaka storitev ima svoji ceno. Katera je pa točna storitev, ki te zanima, pa tudi je ves, ker ne veš katera se bo zgodila. Posledično ne moreš izvedeti kaj dosti.

Že če boš pa v bolnici pristal za par dni. Imaš pa kar kako leto plačano. Samo nastanitev on 24h oskrba - hotelska storitev, če hočeš. Kje je še zdravljenje...
Težava dopolnilnega ZZ je tudi v tem da nas zavarovalnice ne seznanjajo s tem kaj pravzaprav zavarujemo. Celoten seznam storitev in produktov za dopolnilno ZZ bi moral biti jasen v vsakem trenutku. Pa žal ni, oziroma se je težko dokopati do njega! Po svoje logično, ker nacionalna "zavarovalnica" ZZZS kompenzira svoje izgube v škodo dopolnilnega ZZ ampak to je že politika.
Lahko na lastnem primeru povem kako je z doplačili ZZ, ker sem imel par let nazaj 2x operacijo kolena, ki je bila samo delno krita s strani obveznega. Dodatno ZZ sem imel urejeno, ti pa na računu, ki ga potem dobiš domov, razčlenijo kaj plača ZZZS in kaj bi moral potencialno plačati sam.

Operativni rekonstruktivni poseg v UKC MB me je leta 2013 stal 1274,48€ (operacija in 3 dni bolnišnične nege). Od tega je ZZZS plačal 892,38€, če bi bil samoplačnik za dodatno ZZ, pa bi moral iz lastnega žepa plačati še 382,45€.

Leta 2012 so me pa za isto operirali murskosoboški mesarji in za 1 leto uničenega življenja skasirali 1207,87€, od tega bi moral kot samoplačnik doplačati 238,56 + DD, če ne bi imel dodatnega ZZ.

Mimogrede, rekonstruktivna ACL operacija pri našem privatniku ali v tujini stane prek 6000€, naše bolnice pa od ZZZS dobijo okoli 1300€. Toliko o tem ...
edid, točno tako vse ti pripada, ko pa rabiš pa nič ali pa čez 100 let!
Ravno ta teden dobil napotnico za ultrazvok, za katerega mi bodo za 15 minutni pregled vzeli 15 % pokojnine Cry , če bo le šribarica hitro in vestno opravila svojo nalogo, v kar ne dvomim,saj se jim potem zniža norma za zaslužek.
Pa gre Božiček, nekomu v mošnjiček. Cry
Brezveze se pogovarjamo o tem ali plačevati DZZ ali ne, ker ga bodo z reformo, ki bo predstavljena 12.12. ukinjena in bo spet postal del obveznih prispevkov, ki jih plačujemo že ob plači - seveda se bodo prispevki dvignili. Dejansko država vidi koliko zavarovalnice pokasirajo s tem DZZ in bo spet prevzela nase, tako, da bo vse skupaj zajeto že v obveznem ZZ. Počakajmo do 12.12.2016, da ministrica predstavi reformo.
Kahel bo prej ministrico in vlado menjal kot pa dopustil, da bodo zavarovalnice izgubile dobičke Wink Verjemi mi. Človek je rak rana te države, samo enim to še vedno ni jasno ...
Moje mnenje bi bilo ,da je dodatno brezveze,oz.da si na ta račun nekdo polni žepe....
Ampak(vedno je ta beseda v igri),če ne plačuješ dodatnega,te lahko pri večjih poškodbah stane kar nekaj denarja(v mojem primeru je bil račun 2800€,od tega plača dodatno zavarovanje cc800€)....žal ni razčlenjeno,koliko pride ležanje in hrana(glede na odlične obroke Wink me res zanima ).
Že res da sem plačeval 20let,pa se mi ni nič zgodilo,ampak Smile enkrat se ti ziher kaj zgodi !

Zdravje je pomembno..ostalo so malenkosti !!
simionesi Napisal:Brezveze se pogovarjamo o tem ali plačevati DZZ ali ne, ker ga bodo z reformo, ki bo predstavljena 12.12. ukinjena in bo spet postal del obveznih prispevkov, ki jih plačujemo že ob plači - seveda se bodo prispevki dvignili. Dejansko država vidi koliko zavarovalnice pokasirajo s tem DZZ in bo spet prevzela nase, tako, da bo vse skupaj zajeto že v obveznem ZZ. Počakajmo do 12.12.2016, da ministrica predstavi reformo.
Kdo pa je ministrica?
Je izvršilna oblast?
Ona vladi lahko kaj predlaga in to so vsa pooblastila.
To lahko tudi ti počneš ali bilo kdo.
Prenekateri se ne zavedate,da je vedno včerajšnji dan bil boljši,kot je danes oz. jutri.
Prihaja amerikanizacija Evrope,s tem tudi Slovenije in pozabite na boljše čase v smislu da bo zdravstvo cenejše.
Bo prišel čas,ko se bo vse plačalo in sploh ne bo tako ugodnega zavarovanja.
Ne razumem da se jamra za plačevanje dodatnega zavarovanja a za avto,ko se kasko plača dražje,kot je to naše zavarovanje je pa vse ok.
Prihaja čas, ko boš za denar dobil vse, samo vsi ne bodo imeli denarja...razlike med ljudmi se že delajo in vedno večje bodo. Za tiste, ki bodo imeli denar, bo jutrišnji dan sigurno boljši, kot včerajšnji, za tiste, ki pa ne bodo imeli denarja, pa je vedno včerjašnji dan bil boljši, kot je danes oz. jutri.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi