PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Opečni strešnik Walther Stylist

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pica55: Ni bil problem, da oni tega ne bi naredili ali pa tega ne znajo. Danes je krovcem praktično vseeno, kateri strešnik da gor, ker ima skoraj povsod enake rabate.
Meni je le svetoval, da pri obnovi-zlasti, če pustiš osnovo gor, ki je po svoje ukrivljena, da naj ne kompliciram z ravnim strešnikom, ker bo ene zajebancije in ni nujno, da bom zadovoljen-seveda sem jaz gledal nove hiše, ki so bile narejene vrhunsko.
Iz izkušenj mi je svetoval, kateri strešnih bo najboljše izgledal. Na koncu je bila odločitev izbire moje.
Važno je,da ste, in ostanete še par desetletij vsi zadovoljni, ti kot investitor in krovec.
Kot vsak investitor pri novogradnji ali menjavi obstoječe kritine, sem se tudi jaz srečal z vprašanjem kakšno kritino ??? Po priporočilu krovca in po prebiranju raznih forumov tudi čez mejo, me je prepričal glinen strešnik. Ker gre za novo moderno gradnjo odločitev o obliki strešnika ni bila težka , za izbiro proizvajalca kritine pa ni bilo lahko, uporabil sem nasvet ataIBA in izvedel test kvalitete glinenih strešnikov  ( strešnike posušiš v pečici pri cca 200 C, jih suhe tehtaš in namočiš za čez noč v vodo, po namakanju jih zopet tehtaš in razliko pretvoriš v %) . Rezultati niti niso bili tako presenetljivi, vsaj zame ne , morda ker sem prebral veliko tem na spletu in na forumih, tudi  povprašal za izkušnje nekaj lastnikov kritin katere sem testiral. Na testu so bili BRAMAC  BRAAS Turmalin / Glazura top line , WALTHER JACOBI Stylist / Skrilnata engoba in TONDACH Figaro / Basaltno siva, 
rezultati testa in moje laično mnenje  :

BRAMAC BRAAS Turmalin
Napitost vode : 3,34%
+ Dimenzijsko največji strešnik od testiranih ( potrebno manjše število strešnikov )
+ Po testu z razpršilko daje Glazura hitro odtekanje vode po izjemnogladki površini
- Voda v zgornjem žlebu zastaja ( merjeno pri naklonu 35 * )
- Po testu z namakanjem je strešnik na spodnji strani vidno napit

WALTHER JACOBI Stylist
napitost vode : 2,27 %
+ Po testu z razpršilko v zgornjem žlebu odteče voda dobesedno do zadnje kapljice, tudi pri manjših naklonih
+ Po testu z razpršilko daje gladka površina in engoba hitro odtekanje vode po površini
+ Po testu z namakanjem je strešnik na spodnji strani vidno suh, ostajajo le kapljice, ki pa zaradi napetosti površine ostajajo na njej in se ne vpijejo.- Vidni kanalček za ocejanje iz zgornjega žleba

TONDACH Figaro             
Napitost vode: 4,84 %
- Po testu z razpršilko voda v zgornjem žlebu zastaja ( merjeno pri naklonu 35 *
- Po testu z namakanjem je strešnik na spodnji in zgornji strani vidno napit, voda celo zastaja.
- Struktura na zgorni strani negladka kot pri ostalihdveh, kot struktira grobega papirja .

Test je zgolj lajčni in sem ga predstavil le zato ,da si vsak katerii ima dvomekateri strešnik izzbrati testira in se potem odloči. Opravil sem tudi test toče vendar zaradi neizpolnevanja pogojev hitrosti padanja ( nemogoče brez naprave ) nebom objavil rezultatov.

Priložene datoteke Predogledne slike

Kako dolgo jih pa pustiš v pečici? Mislim, kako veš da so posušeni? Samo obrneš na 200 C ali nastaviš še kako pihanje zgoraj/spodaj? Po mojem, če bi za en teden postavil vse nekam na suho bi bilo enako?

Test toče edino s težjim kladivom in začneš na višini 50cm? In potem višaš po 10cm ali kar 50cm? Ne vem pa kako bi to pretvoril v velikost toče, mogoče bi arso znal svetovati. Naprava bi veliko pomagala, moram pri sebi nekaj preskusit, mogoče mi nekak uspe.
Sem tudi sam zainteresiran za Stylist, vendar sem trenutno v dvomih, ker sem od 2eh krovcev dobil isto mnenje:
Je ok, vendar so precej krivi stresniki - Turmalin dosti boljsi in trsi!
Lahko se kdo kaj pove iz prve roke, je verjeti omenjenim izjavam?
Mi imamo Stylista, pa bi dali še enkrat isto. Imajo pa zelo težke pakete mislim da po 30kg pakiranje stresnikov pa krovcam to najbolj ne paše. Mogoč je to razlog, da raje dajo drugega, vem da so pri meni ornk jamrali, koso jih raznasali po strehi
No sej zato tudi sprasujem, ce lahko se kdo iz prve roke pove kaj o ukrivljenosti stresnikov, da niso to samo izgovori, da mi ponudijo kaj drugega, verjetno tisto s cemer vsak najvec oz. najlazje dela in ima tudi najvec rabata? Pri ravnih stresnikih pa so odstopanja se toliko bolj pomembna. Razlika v ceni s Turmalinom komplet - dobrih 100m2 je skoraj 1000eur :/ po objavljenih testih sodec pa Stylist ni toliko slabsi?
(23.7.2020 ob 22:19)augustini Napisal: No sej zato tudi sprasujem, ce lahko se kdo iz prve roke pove kaj o ukrivljenosti stresnikov, da niso to samo izgovori, da mi ponudijo kaj drugega, verjetno tisto s cemer vsak najvec oz. najlazje dela in ima tudi najvec rabata? Pri ravnih stresnikih pa so odstopanja se toliko bolj pomembna. Razlika v ceni s Turmalinom komplet - dobrih 100m2 je skoraj 1000eur :/ po objavljenih testih sodec pa Stylist ni toliko slabsi?

Malo preberi tuje ( Nemške, Poljske ) forume , Turmalin je zelo krhek in poka že med prevozom Undecided Poleg tega tudi niso tako ravni kot je bilo napisano malo višje . Moj test pravi da je Stylist vpil najmanj vode ker je bistvo pri glinenih strešnikih , da bi pokali med prevozom oziroma bili krivi pa nisem zasledil slik na spletu, če jih kdo ima se priporočamo .

Priložene datoteke Predogledne slike

Pozdravljeni,

prejšnji teden so mi hišo pokrili z Jacobi-Walther Stylistom in sem zelo zadovoljen. Glede na nekatere komentarje na tem forumu sem bil ob dobavi strešnikov zelo pozoren na morebitno krivost in druge nepravilnosti, vendar so bili strešniki BP, v nasprotnem primeru bi jih reklamiral. Streha pa je izredno lepa, tudi krovci so kritino zelo pohvalili, čeprav do zdaj še niso delali z njo.

Za Stylista sem se odločil po kolebanju med Dominom in Waltherjem, vendar se mi je Walther Stylist zdel boljši, na spodnji strani ima močnejše ojačitve, poleg tega ni potrebe po zračnikih ob vsakem špirovcu, kar se pozna na ceni. Pa tudi na splošno je Walther cenovno bolj ugoden od Creatona, firma pa ima tradicijo in renome, zato izbira ni bila težka.
(23.7.2020 ob 22:19)augustini Napisal: No sej zato tudi sprasujem, ce lahko se kdo iz prve roke pove kaj o ukrivljenosti stresnikov, da niso to samo izgovori, da mi ponudijo kaj drugega, verjetno tisto s cemer vsak najvec oz. najlazje dela in ima tudi najvec rabata? Pri ravnih stresnikih pa so odstopanja se toliko bolj pomembna. Razlika v ceni s Turmalinom komplet - dobrih 100m2 je skoraj 1000eur :/ po objavljenih testih sodec pa Stylist ni toliko slabsi?

Sem zmontiral par palet za krovci, ker jih je bilo premalo naročenih in je res kriv.
1 2
Iskanje po temi