Objave: 117
Teme: 22
Ocena:
0
Zanima me, če ima kdo na strehi položen strešnih Walther Stylist in kakšne so vaše izkušnje? Od krovca imam namreč informacije, da naj nebi bil ravno najbolši, rahlo kriv... Je pa res, da je to slišal od ostalih krovcev, ki so v preteklosti že polagali ta strešnik in sam nima izkušen.
Za 172 m2 kvadratov strehe me pride omenjeni strešnik cca. 3.000 eur (z vsemi dodatki), kar je več kot 1.000 eur cenejše kot bi me prišel strešnik Creaton Domino (za enako površino seveda), ki naj bi bil zgled med ravnimi strešniki.
Seveda bi raje ceneje prišel skozi, zato me zanima, če se bi mi vseeno splačalo odločiti za Walther Stylist.
Objave: 168
Teme: 29
Ocena:
0
Zdravo,
v tem vsem dobro poznanem blogu [url]httpunichr("58")//pasivna-zidanaunichr("46")blogspotunichr("46")si/2011/06/najlepsa-in-barvno-usklajena-streha-nadunichr("46")html[/url] gospodič zelo pohvali omenjeni izdelek!
Bi bilo pa še od koga dobro slišati mnenje iz prve roke, ker se sam tudi odločam za točno ta strešnik... Kje ste pa pridobili predračun, v blogu je omenjeno podjetje Dom Streha?
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
Mi smo pokrili našo novo hiško lani julija, isto sem strešnik prvič našel preko omenjenega bloga in iskal pomoč na tem forumu, nekako nisem dobil odgovora, ki sem ga iskal, se je mogoče tudi zato bolje izteklo.
V bistvu že takoj po prvem obisku pri njih bil odločen zaradi samega njihovega odnosa do naju. Gospa, ki je tam zaposlena (ne vem če je še?) si je vzela več kot dve uri časa za naju z ženo, pregledala vse najine načrte, naredila izračune in naju celo peljala na ogled objektov v okolici. Žena se je že takrat kar sama odločila, da sva tam morala vzeti še okna haha...
Zdaj pač ne vem glede kiki riki zadev, ker kolega pa ima prav tako zelo opevani Domino in je streha obupna, z njo ima že od začetka same probleme, najprej je bilo vse zvito, nato je bilo odstopanje v barvi, po dveh letih še vedno rešujejo reklamacijo. S tega razloga sem njih takoj opustil in se odločal med Tondach Figaro in Stylist, ampak po ogledu hiš med enim in drugim res ni bilo primerjave, pa še garancije imam 20 let več.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Walther je nemški izdelek in ne kikiriki .
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
Ob malo lepšem vremenu bom priložil sliko najine hiške, pri nas zadeva ravna kot se šika, ne morem pa trditi, da je povsod isto. Po moje je pomembno tudi kdo je izvajalec/krovec, ker tudi pri nas je bilo nekaj za popraviti, ampak se je takoj videlo, da niso zviti strešniki, ampak je bilo pokrito površno, pa so mogoče mislili, da nam je vseeno. Krovec je na koncu popravil brez pripomb.
Objave: 47
Teme: 3
Ocena:
0
Mi imamo tudi Walther in je vse ok. Pri vseh ravnih strešnikih je tako, da mora biti položeno v nulo ne glede na znamko in so razni zamiki in ostale anomalije vezane samo na krovca. Pri nas je krovec polagal prvič ta cigel in je bil pozitivno presenečen kako je kompakten. To ni čunga lunga cigel ampak je povsem primerjiv z creatonom, je nemška firma in ima 50 let garancije. Mi smo v glavnem z njim zadovoljni.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Som ta na sliki res deluje kar malo šlampasto narejen.
Kot da bi ga vlival na doma narejene kalupe.
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Lansko leto, ko sem obnavljal streho sem odstranil stare strešnike, late,... in pustil osnovo-torej grušt, na novo naredil deskanje, kanal in položil strešnike sem bil navdušen nad ravnimi strešniki-med njimi tudi Walther stylist.
Pri hiši sem imel tri lokalne ponudnike izvedbe in vsi so mi odsvetovali, da dam raven strešnik (katerikoli), ker streha ni nova, ne bo ravno in ne bo lepo izpadlo. Za raven strešnik mora biti streha narejena res v piko. Če ni oziroma imaš staro osnovo, daj klasik in se razlike skrijejo.
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Že odkar sledim tale forum, kljub starosti imam še zmerom v spominu, nauk in logično sveto resnico Ate ibe, da raven strešnik ne dopušča napak predpriprave za polaganje, da bi si bilo kateri proizvajalec dovolil in odobraval reklamacije, zaradi šlamparije pred polaganjem ravnega strešnika.
Figo,
ko srečaš tvoje krovce v gostilni jim pa le časti rundo kajti takih.....
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
3X prebral, pa še vedno mislim, da imaš raven strešnik. Profesionalni krovci se dandanes pri kompliciranih strešnikih bolj potrudijo tudi pri prekrivanju starih objektov v izogib bolj verjetnim reklamacijam.Če pa ga nimaš ( ravnega strešnika) a verjameš v njihovo (krovcev) pametno obrazložitev, pa jim za pošteno argumentacijo lahko vseeno natočiš kozarec rujnega, če niso imeli jajc, da bi naredili vse potrebno za po standardu priporočeno prekritje z ravnim strešnikom.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Dober večer,
"bomber111", ja izgledalo je tako.
Glede ravnosti , na omenjeni hiši/strešna konstrukcija, je bila ravna, zato me je toliko iz tira vrglo!! Strešnik bil valovit. :?
Drži, konstrukcija komplet mora biti ravna; Šperovci se že v ravnino vgradijo; napaka ki se pokaže je, da so deske (4x5) neenake debeline!! Tu je težava.
Sem pred časom meril z metrom, kasneje ko smo "zapeli na polno" :evil: z šublerjem, se je pokazalo, da se deske odstopale za nekaj "mm" (7-8 mm); dimenzije izmerjene so bile 4,5 cm - 3,7 cm. Ko se na takšne položi ravni strešnik nastane tažava.
picas55, v teh primerih se pokaže profesionalnost krovcev. :wink:
Lep pozdrav