PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kako izbrati pravo velikost bojlerja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če "kriza" je tudi umivanje z 2 litra vode neprecenljivo... preverjeno
Tast in tašča vzameta v zidanco s seboj liter in pol vode za pit, skuhat in se umit.

No če vam vzgoja ratuje potem ko kot bogovi zaprete pipo in se ob tem počutite strašni mačoti ko imate škarje in platno v rokah, potem to počnite še naprej ane Smile
scotapipa,
nekaj povsem drugega sem ti napisal,ampak,saj je itak brez veze.Boš že na lastni koži občutila,samo tedaj bo prepozno.
Življenje v izobilju, brez omejitev, ni še nobenemu dobro delo.

scotapipa Napisal:Otrok se bo reda naučil tako kot smo se ga vsi in to je takrat ko bo prvič plačal svojo toplo vodo.
..točno tako_pri vsaki zadevi, ne samo topli vodi....
Moj je leta nazaj "delal hajko" za nov telefon(15 je bil star) seveda tud če bi mel 5k€ plače, 600€ za telefon ne dam....nato je naslednje leto šel prvič delat za mesec dni prek študenta(celo dobro je zasluži (6.25 neto)ampak tudi kr trdo delal) pa sem mu omenil, češ da sedaj že istega telefona nov model zunaj in ga peljem da si ga kupi..... ne, ne "jok brate odpade" veš da tolk pa res ne dam, mi je odvrnil :lol: ....
Pri vodi pa tud: včasih poleti 2x na dan trening tenisa 200lit. ogrete na 45° mu je mala malca porabit, pride s kopalnice ko začne s pipe tečt hladna.....včasih si mislim "še dobro, da mam samo enega" :lol:
scotapipa Napisal:Otrok se bo reda naučil tako kot smo se ga vsi in to je takrat ko bo prvič plačal svojo toplo vodo. Tako da te "vzgojne metode" so res brezveze in filanje lastnega ega nad šibkejšimi.
Takrat je velikokrat prepozno. Enostavno ne more verjeti da zivljenje ni igra in zabava in potem....
Imate eno svezo znano zgodbo iz mb. Lahko da je bilo tam kaj takega.
Moja dva (sploh poba") tudi rad poslusa sumenje vode. Sem mu ze nekajrat sel mesalni ventil zapret na bojler.... Nekaj minut mu dam, da bo sam porabil vodo ki je namenjena 5 pa ne. Imam 300l bojler.

Imam obcutek da v firmah nadrejeni marsikje filajo ego nad odraslimi/sibkejsimi. In to bistveno manj opraviceno kot mi s toplo vodo.
Bi blo treba se tam malo reda narediti
Lahko otroku omejuješ zapravljanje, in bo to pod prisilo tudi počel, ampak dojel pa bo v resnici šele takrat, ko si bo služil kruh sam....
Pa mislim, da smo krepko zajadrali iz teme, ki je "velikost bojlerja"......
Namesto zapiranja tople vode, bi se namesto da se čveka s ''kolegi'' ob pivu in dela ''nujna'' dela ki nikakor ne morejo počakati, lahko kdo v času odraščanja otrok tudi z njimi ukvarjal, pa ne samo v stilu da je čist sit in zdrav...

In če povzamem post pred mano, kaj potem če stsane voda 20 centov na dan, kje je problem če ima nekdo obdobje ko se pač dalj časa tušira?!? Če se spomnim mene v mladih letih, pa tudi ko sem že služil svoj denar in tudi še te dni če imam kdaj čas, sem se počil v banjo natočil tako vročo vodo da sem še lahko zdržal, poslušal muziko, danes pa pogledam kakšno serijo...

Kje je tu razlika med recimo pitjem piva, ki kot prvo stane več kot topla voda in kot drugo se za izdelavo, embalažo, transport itd.. porabi nepremerljivo več energije in vode kot za razvajanje s toplo vodo? Pač na srečo nam vsem ne pašejo enake stvari.

Avtorju teme pa priporočam da na izhod bojlerja zmontira še avtomatski mešalni ventil, tako bo v sam bojler dovajal bistveno manj mrzle vode kot če ga ne bo imel.
O tebi že nick pove,da v življenju še nisi DELAL,zato ne komentiraj o stroških.
Slo cop
Na kaksen nacin mislis da bo zaradi mesalnega ventila dovajal manj mrzle vode v bojler?
Hm, mogoče pa sem se malo uštel, sem spregledal da se kuri na elektriko. Pri meni ko ogrevam na sonce trditev dejansko drži. V primeru elektrike pa pač ogreva na željeno temperaturo. Vzamem nazaj Smile
A lahko razložiš v cem je stos. Razen v tem da ce nimas mesalnega lahko vec pivode spustis skozi pipo, ker lahko odpres vroco jn mrlo vodo hkrati.
Ce ti pa ze mesalni ventil priblizno prioraviz vodo, pa imas odprto bolj ali manj samo vroco vodo.
svet je zmešan in bojo rekli da sem starokopiten

Danes se mladina tušira tud po 4 na dan! Kje so se tega naučil za božjo voljo ?

Mi smo se kopal kot mulci za konc tedna oz za v šolo v nedeljo zvečer ne pa tko ko danes da te pol kap vrže račun od vode.

Da se vrnem na temo koliko velik bojler na osebo 30-50 l na osebo kot moje mnenje ker vcasih smo mel doma 120 l za 5 oseb pa smo malo počakal da se voda segrela

Kako se tuširajo vaši otroc v kampih ko so žetoni?
Hanzi Napisal:A lahko razložiš v cem je stos. Razen v tem da ce nimas mesalnega lahko vec pivode spustis skozi pipo, ker lahko odpres vroco jn mrlo vodo hkrati.
Ce ti pa ze mesalni ventil priblizno prioraviz vodo, pa imas odprto bolj ali manj samo vroco vodo.

Štos je v tem da iz bojlerja ne točiš po celotnem sistemu vrele vode ampak takšno kot jo potrebuješ ali mogoče malo bolj toplo.
Kot rečeno če greješ vodo na elektriko potem reč ni ravno smiselna, ker itak vodo greješ na takšno temperaturo kot jo želiš imeti. Če greješ recimo na sonce, in imaš vodo na 80 ali 90 stopinjah pa je to še kako pripravno.
- se ne opečeš - pomembno sploh pri otrocih
- ne potrebuješ termostatskih armatur, ki niso nič drugega kot avt. mešalni ventil.
- ne obremenjuješ cevi vodovoda
- imaš konstantno temperaturo vode ne glede na temperaturo v bojlerju
- ko ni sonca in imaš poln bojler vroče vode, s tem da na izhodu vroče vode le to zmešaš z mrzlo in pošlješ naprej po ceveh pomeni tudi prihranek, ker dejansko porabiš manj tople vode, če ne drugače pa tisto ki je v ceveh med bojlerjem in pipami.

V praksi recimo, ko priklopiš vrtno cev na bojler vroče vode segrete s soncem da nafilaš bazen, se cev lepo splošči. Če nastaviš željeno temperaturo pa pač ne Smile.

Sicer pa so še drugi načini varčevanja, mi konkretno smo tričlanska družina in imamo porabo vode 4 kubike mesečno. Uporabljamo točno toliko kot želimo, nikakor pa ne razmetavamo z vodo.
Je pa res da imamo dvojni vodovod in uporabljamo za pranje perila kapnico, prav tako za pomivalni stroj, splakovanje wcjev, pranje čevljev, avtomobila, zalivanje rož in vrta, pranje terase in tal in tako dalje. Ne samo da porabimo manj vode iz vodovoda, tudi manj praška in nobenega dodatka proti nastajanju vodnega kamna v pralnem in pomivalnem stroju.
1 2 3
Iskanje po temi