PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Brezplačna deponija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Sloveniji se ne sme nič. Obstajajo izjeme, ampak težko, da bi pogruntali po katerem zakonu, pa še tam se lahko kak civilna iniciativa pritoži.
Evo stvar je prišla tako daleč, da sem sam pisal na ARSO in povprašal kako je s temi manjšimi deponijami za zasutje terena...

Spoštovani,

za takšne količine zemljskega izkopa ni potrebno pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja. Velja izjema 10. člena Uredbe o obremenjevanju tal z odpadki.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED4791">http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED4791</a><!-- m -->

Andrej Vuga
Agencija RS za okolje
Jah, ne vem če je tako enostavno.

probaj. če se ne bo noben pritožil, si zmagal. Če pa se bo kdo vtaknil, je ni omare, v katero zbašeš vse papirje, ki bi jih rabil. takrat se bo Andrej iz ARSOta skril v mišjo luknjo in boš ostal sam.
Naj ti naštejem nekaj iz mojega slučaja 10 let nazaj. Od takrat je stanje lahko kvečjemu zakompliciranejše:
-občina-lokacijska informacija
-kmetijska inšpekcija
-inšpekcija ministrstva za okolje in prostor
-krajevna skupnost
-policija
-komunalno redarstvo
-Zavod za gozdove
-jagri
-pa še kdo

pa sem samo nasul izkopni material na svojem in s tem močvirnat travnik spremenil v normalnega.

Sicer sem jo dobro zvozil, a le zato, ker je kolegova žlahtnica poznala inšpektorco. Sicer bi bil joj. Ima vso pravico, da ti naroči (in ti plačaš) analizo ujemanja nasipnega materiala s tistim, ki je bil tam že prej.... da ne naštevam dalje.
Itak v slovenistanu ni enega papirja, ki bi bil dokončen, oz. ga ne bi bilo možno izpodbijat. In pit živce + denar investitorju.
Še enkrat, izkop, ki nastane pri gradnjah objektov se šteje kot gradbeni odpadek in kot tak mora upoštevati še:
- Zakon o varstvu okolja
- Pravilnik o ravnanju z odpadki
- Pravilnik o ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri gradbenih delih (predvsem ta)
- Uredba o odlaganju odpadkov na odlagališča
- Pravilnik o obremenjevanju tal z vnašanjem odpadkov
- Pravilnik o predelavi in odstranjevanju odpadkov v premičnih napravah

Lahko pa pripneš še svoje vprašanje. Odgovor brez vprašanja je bolj malo vreden.

Me pa malo preseneča hitrost odziva ARSO, nikoli ne odgovorijo v dnevu ali dveh, si prepričan, da ti je odgovarjal direktno svetovalec za odnose z javnostjo? Big Grin
ARSO je odgovoril samo, kar je v njihovi domeni,
ostalo sem moraš pozanimat drugje
1 2
Iskanje po temi