PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Led paneli; kako izbrati moč in količino luči?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seveda bodo tudi pri umivalniku, drugače vidim zmaja v ogledalu.
Dva panela po 18W bosta OK.
@MD, najlepša hvala. Sem še enkrat pogledala načrt in videla, da so mere 2,7 x4,6 in sem vzela raje 2x20 W. Manjši model je bil "le" 16 W. Niso pa pocwni teli paneli Sad
Svetilnosti ne smeš seštevati...npr. če žarnica sveti z 1.200 lumni..ti pa kupiš dve z 600 lumni svetilnosti...bo na koncu svetilnost še vedno samo 600 lumnov, le razpreditev svetlobe bo boljša.
To ne bo povsem res. Prav imaš le, da bo razporeditev svetlobe (osvetljenost) bolj enakomerna. Pojem svetilnost, ki se meri v kandelah (cd) pa je definirana kot svetlobni tok (lumni - lm) v prostorskem kotu Omega (v steradianih - sr).
Imamo sedaj te panele montirane, v glavnem, zdaj mi je žal da si nisem povsod umislil 6W. V otroških smo dali po dve 12W, pa premočno sveti. Bolje bi bilo 3x po 6W. Pa dosti lepše pridejo te 6W, ker so manjše in da daš kakšno več, pa super pride.
V dnevni in spalnici imamo vezano na dimer, fina stvar, v otroški pa prvo nisem mislil dat, zdaj bom pa dal, zato da lahko malo zmanšaš to močno svetlobo.
Če kdo kaj podobnega misli vgradit, jaz sedaj povem, da zadeva fajn sveti, in po mojem okusu so 6W najbolša izbira za stanovanje.
Rezultat osvetljenosti je odvisen od več dejavnikov, kot so višina stropa, barva sten, pa še nekaj drugih faktorjev. Pri Led žarnicah še od barve svetlobe, saj npr. žarnica Led 6W z barvo svetlobe 6000K (cool white) doseže skoraj enak rezultat osvetlitve kot ga dosega žarnica 9W z barvo svetlobe 3000K (warm white).
Jaz imam 4000K.
3000 mi je preveč rdeče.
Rumeno misliš.
Lahko probate en panel začasno izklopit, ali so sobe opremljene če niso to potencira bleščanje še posebno pri hladni svetlobi kar 4000K je.
Si pa ne predstavljam kakšnega resnega dela ali učenje otroka pod 6W panelom, za nočno lučko bi bil vredu.
Točno tako. Dosti jih misli (ali pa jim je všeč izbran sistem led osvetlitve), da je tako v redu. Če bi pa pomeril osvetljenost prostora na kaki mizi, bi bila pa katastrofa. Čez kako dekado, dve so pa windovsi na nosu, optiki pa si manejo roke. Zadovoljiva osvetljenost delovne površine se giblje med 400 in 500 lux (pa ne merjeno z kako telefonsko aplikacijo na telefonih z svetlobno občutljivim zaslonom, ker grešijo tudi za 30%). Kak bi bil rezultat pri panelih 6W se raje ne sprašujem. No, glavno, da je lastnik zadovoljen.
In ker mi hudič ni dal mira, sem ravnokar malo pomeril tele zadeve.

Meritev 1:
na balkonu imam na 0,9 metra po en GU10 led reflektorsko žarnico moči 9W. Namerjena vrednost: na razdalji 1 meter namerjeno 205 lx in 120 lx na razdalji 1,5 metra. Za balkon, kjer se razen pri obešanju perila nihče ne zadržuje, je to zadovoljiva meritev.

Meritev 2:
Led panel 18W ima izmerjenih 220 lux na razdalji 1 metra, na razdalji 1,5 metra pa borih 125 lux.

Meritve so izvedene z certificiranim umerjenim luxmetrom.

Zaključek:
z 6W paneli bi moral imeti za zadovoljivo osvetlitev v prostoru izvedeno skoraj "zvezdno nebo".

In potem neki znalci 6W panele svetujejo na forumu kot najboljšo izbiro razsvetljave za stanovanje. Na podlagi česa le? Strokovnosti ali zgolj domneve? In če gre pri tem še za kake PRC 6W panele, pri katerih te kitajci že pregovorno nategnejo pri navedbi podatkov..., raje nebi o tem. Vsekakor pa je izbira močnejših panelov z dimerjem v ozadju bolj pametna odločitev. Če te preveč svetlobe moti, jo pač zreduciraš trenutnim potrebam in ambientu primerno.
zanimivo, da 18W panel da glih tolko kot 6W GU10.

Potem za dnevno sobo 4,5mx5m imam 4x 18W panel premalo?
Pa dajte no, saj pa nimamo operacijskid miz doma. Mi imamo skupni prostor, kuhinja, dnevna 33 kvadratov. V kuhinji imamo 6 panelov po 6W in v dnevni isto. Nad mizo bo še posebej luč. Pa pod kuhinjskim elementom bo še 1,5 m led trak, pa napa ima 3 led lučke. Pa je pošteno svetlo. Je pa res da so stene bele, ampak v spalnici imam pa že dve stene v barvi, pa je 16 kvadratov in so 4 paneli 6W in je za spalnico vrh glave. So pa vezani še na dimer, za zvečer, ali pa ko se zjutraj ob petih vstaneš, če takrat vsekajo na polno v glavo, ni potrebe, sploh ne za tistega, ko pa poznej vstane.
Par ljudi ko je prišlo pogledat, vsi so rekli, mater mate svetlo :-)
Ne vem, no kake zahteve imate vi.
Kako si napisal, da je za ostetlitev delovne površine treba od 400 do 500 lux, a da 18W panel da pa pri meterskem odmiku 220 lux.
Zdaj pa ali tu nekaj ne štima, al kaj je. Boš rekel, da če daš meter nad mizo 18W panel, ki je že zelo močen, je to komaj polovica potrebne osvetlitve? To me pa ne boš prepričal.
V eni sobi, 11 kvadratov imam dva 12W, pa to ja tak sveti, pa je strop 2,5m. Na eni strani je pa poševnina.
1 2 3 4
Iskanje po temi