Objave: 999
Teme: 50
Ocena:
1
kaj pa sistemske, na vrh pa položil mrežo za izboljšanje trdnosti?
...nekako se mi zdi, da mreža v tem primeru se niti ne bi dotaknila cevi, pa četudi bi po njej hodil.
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
V kratkem bomo tudi pri nas polagali talno gretje, pa smo še vedno v dilemi mreža da ali ne?
Kolikor mi je poznano pride mreža v poštev predvsem tam, kjer so večje obremenitve tal ali se motim?
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
za povprecno stanovanjsko rabo mreza nima nekega hudega vpliva na nosilnost tal.
ce delas na mrezo, lahko eventuelno pridobis na kaksnem cm skupne visine tlaka -> torej ce si npr. v pritlicju omejen v visino, je bolje dati max. mozno visino grafitnega stiroporja za tlake, in potem talno na mrezo in estrih. izolativnost sistemskih plosc je sicer super preplacana.
oz. ce delas v lastni reziji, te pride skupna investicija nekaj ceneje. ceprav sem slisal iz vecih virov, da je ta metoda primitivna, zahojena in kar je se podobnih pridevnikov.
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Gt001: koliko je ta nekaj ceneje po m2?
Cevi bi razvlekel sam, sistemske plošče pa bi dal brez izolacije. Kake mreže se uporabi?
Problem pri mrežah vidim v tem, da jih je potrebno spraviti skozi vrata/okna noter. Predvsem mansarda je problem (ni balkona, ni balkonskih vrat)..
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Z sistematskih ploscah, z postavitvijo omarce +ventilov , skupaj imam 60m2 ter 4 veje, imam predracun 1700€ a se to vam zdi drago?
Objave: 73
Teme: 2
Ocena:
0
malo se vključim v debato, ki me tudi zanima:
- večina jih sedaj dela sistemske plošče(izolacija-stiropor) z čepi.
- eden od izvajalcev mi predlaga da je bolj optimalna izvedba tracker sistem, se pravi sistemska plošča (proti udarnemu zvoku) in na folijo položene cevi ter fiksirane z sponkami - nato cevi zalite z estrihom.
je tu sploh kakšna razlika (tracker vs čepki)?
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
Pravilno je:
-TACKER-na stiropor ustrezne trdote se "klanfajo"smrekice ki držijo cevi za talno
-sistemska plošča je pa sestavljena iz stiroporja in prevlečena z folijo in čepki med katerimi je speljana cev za talno
Jaz bom delal na tacker način, sem omejen z višino in se mi zdi da tu malo pridobim in tudi cenovno bo ugodnejše.
Objave: 73
Teme: 2
Ocena:
0
malo sem se nerodno izrazil - načelo razlike v izvedbah poznam...bolj me zanima kateri sistem je bolj optimalen:
- cevi zalite z estrihom, plošča, folija...
- plošče s čepki...
al je to vse tam-tam...pač vzameš kateri ti bolj ustreza. Če so sistemske plošče dražje, kaj se s tem pridobi razen lažje in enostavne montaže...
Ocena:
4
ko je enkrat estrih zalit, je prakticno vseeno, kaj je spodaj.
vzames, kaj ti bolj ustreza zaradi skupne visine tlaka, enostavnosti izvedbe, cene. pac stvar prioritet.
prednost sistemskih je kot si napisal v lazji montazi, pa pred zalitjem estriha so mogoce malo bolj zascitene, ker so pod nivojem cepkov.
Ocena:
4
tole torej: <!-- m --><a class="postlink" href="http://giacomini.com/en/products/k393">http://giacomini.com/en/products/k393</a><!-- m -->
isti k***, mreza je mreza.
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Seba_Fe: in kakšna je cena tiste mreže?
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
kako pa delajo? Časi, ko so s samokolnico vozili beton so v glavnem mimo.