PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetik81 Napisal:Edini 2 možnosti sta - napačne nastavitve (npr. da se greješ na pomožne grelce) ali pa da je TČ v okvari. Po mojem najbolje da kontaktiraš Telmosa s foruma in pride prečekirat.
Odstranjevat TČ, zakaj že? Odpravit napake/popravit nastavitve.

45° vodo spuščate v talno? Ali je res tako vroča ali je samo nastavljena? Ker če ima res 45° potem je morda s TČ vse OK in imaš kaj narobe zvezano pri talnem. Ker 45° voda bi morala pri talnem v taki bajti narediti savno.

Zivjo,
Hvala za hiter odgovor. "Strokovnjaki" so poskusali vse zivo, izkljapljali in vklapljali grelce, dvigoval in spuscal krivuljo, vodena je vremensko.

Ne spuscamo 45c v talno, to je bilo prvo zimo, ta januar smo jo spuscali 30c in porabili smo 1800kW.

Lp
Pingo zelo skop odgovor. :?
Probaj odgovoriti na zastavljena vprašanja. :wink:
.
sašo65 Napisal:Če te ta gospod ne reši, potem odmontiraj in naj pripeljejo drugo...
Citat:kontaktiraš Telmosa s foruma in pride prečekirat.
- sam imam za podobno kvadraturo in izolacijo na radiatorjih za januar poraba cele bajte 112€ (Fujitsu 11)

PS. največji "hec" bi bil, da se izkaže, da nastavitve niso ok.....

Hvala za kontak, ga bom kontaktiral.
Ja men so obljubljali in dajali izracun da bom imel porabo toplotne 600kW/mesec, sedaj se pa delajo neumne ko moram jaz placevati 3 x vec.

Nimam pojma kaj je vem samo da se mi pocasi mesa!

Lp

Rok
Pingo77,
če se lahko obregnem na tvoje "Na ključ" : Ali imaš kakšen popis dela in količine za gradbena dela?
Ciljam na estriha, koliko cevi imaš vgrajenih, omarice za razvod,..... Imaš kakšen prerez ali staro sliko med izvajanjem del?

Pingo77, daj prilepi kakšno sliko razvoda.
Pa so pravilno zvezane cevi talnega.
Lep pozdrav
Še en dokaz da pri bajti moraš biti zraven pri vseh delih in se v njih tudi poglobiti, drugače gre lahko marsikaj v p...o
Če je to popolno izolirana bajta, potem bi naša morala biti že perpeto mobile, pa ni :-)
Če je bilo toliko strokovnjakov na objektu, potem verjetno ni keč v nastavitvah in elektro grelcih.

Imam občutek da so Roka večkrat peljali na led, kar se bo kazalo sproti (želim mu, da vseeno temu ni tako)
ant Napisal:Meni še nekaj pade na pamet, in sicer bojler in po možnosti cirkulacija vode. Ta kombinacija bi znala kar veliko porabiti pomoje, če je nastavljena preveč potratno.

Imamo vkljuceno cirkulacijo, tudi njo so nastimali ''strokovnjaki''.

Ne vem kako bi lahko bila nastimana, ampak dejstvo je da tudi z njo nismo najbolj zadovoljni, saj npr v kopalnici cakamo na toplo vodo vsaj 15sec, drugod pritece topla voda po 3 sekundah.

Lp
Citat:Ne vem kako bi lahko bila nastimana, ampak dejstvo je da tudi z njo nismo najbolj zadovoljni, saj npr v kopalnici cakamo na toplo vodo vsaj 15sec, drugod pritece topla voda po 3 sekundah.
Dlje, ko je oddaljen vir tople vode, dlje časa potuje topla do pipe ... Saj je logično, ane?

300kwh na mesec za ogrevanje 140m2 na 22-23C? Ja, menda ... :lol:
Fantocci Napisal:Koliko je ponavadi temperatura dvižnega in povratnega voda v talnem?
Pa ja menda ne 45°C? Tla bi bila potem vedno zelo topla na otip, skoraj vroča.

Normalno bi bilo med 25 in 30°C.

Trenutno imamo nastimanih 33c, s tem dosezemo 20c v prostorih.
Tla se cisto malo cuti in to le tam kjer je keramika.

Vhodna je 33c, izhodna 28c.

LP

Rok

Priložene datoteke
.jpg   bad081d3-a17e-43fe-8e37-7a3744a5fe23.jpg (Velikost: 9,17 KB / Prenosi: 376)
.jpg   4a429438-c5f3-4909-a003-ea310ce07c50.jpg (Velikost: 25,97 KB / Prenosi: 368)
.jpg   c0028f0f-6fc2-46a6-8385-d20c4312db82.jpg (Velikost: 24,08 KB / Prenosi: 361)
aleš.h Napisal:
Citat:Ne vem kako bi lahko bila nastimana, ampak dejstvo je da tudi z njo nismo najbolj zadovoljni, saj npr v kopalnici cakamo na toplo vodo vsaj 15sec, drugod pritece topla voda po 3 sekundah.
Dlje, ko je oddaljen vir tople vode, dlje časa potuje topla do pipe ... Saj je logično, ane?

300kwh na mesec za ogrevanje 140m2 na 22-23C? Ja, menda ... :lol:

Ja seveda da je logicno, ampak kopalnica je oddaljena od vira 4m in potrebuje voda 15sec, kuhinja pa 2m in potrebuje 3sec. Tud ni cist logicno, a ne?

Ne vem kaj mislis z:
300kwh na mesec za ogrevanje 140m2 na 22-23C? Ja, menda ... :lol:[/quote]

Jaz imam 1800kW/mesecno za 140m2 na 18-20c.

LP

Rok
yan1234 Napisal:Če je z tč vse v redu, so pa pri talnem kiksnili.

Kako bi lahko kiksnili mi ni jasno, ker se na to ne spoznam in edin ce tlake razbijem in ven zmecem bom vidu. Eden mi je komentiral da misli da je problem ker so dajali pocinkana kolena, katera se uporabljajo za vodovod in imajo manjsi notranji premer zato naj bi bil pretok manjsi.

Hvala.

Lp

Rok
GalloLight Napisal:Na prvo žogo mi deluje objekt sumljiv, kljub dobri izolaciji.
Temperatura vtoka 45 stopinj in notranja temperatura dobrih 20 stopinj kaže na velike, prevelike toplotne izgube. Veliko prevelike glede na tvoj opis.
Še številke:
1800 kWh / 30 dni /24 ur = 2.5 kW. Se pravi TČ povprečno obratuje z močjo 2.5 kW,
rekel bi da 11 kW TČ ne obratuje v režimu 24×7 na 100% moči. Ker ne verjamem v COP 11/2.5=4.4 - na barju pri 100% vlagi.
Iz številk bi rekel da TČ čisto lepo obratuje. Prevei na sobnem termostatu kolikšna je proizvedena toplotan energija.

Da niso slučajno cevi talnega gretja položene POD topolotno izolacijo in lepo ogrevate vlažna barjanska tla. Tudi za tak primer em že slišal.

Trenutna temperatura je 33c, notranja 18-20c, ce bi bile toplotne izgube velike bi mi to sami izvajalci pokazali na slikah termovizijske kamere.

Ne vem iz cesa si zakljucil da naj bi TČ lepo obratovala?
Nazadnje ko so merili so ugotovili da je cop 3,5.
Sobnega termostata nimam.
Seveda da niso cevi polozene pod, ampak nad izolacijo, cez je samo estrih.

Priložene datoteke
.jpg   c0028f0f-6fc2-46a6-8385-d20c4312db82.jpg (Velikost: 24,08 KB / Prenosi: 349)
Kako na gosto so položene cevi bi se videlo s termokamero. Pretoke pa poglej na razdelilcu.
izotop Napisal:če ste že delalil termografojo fasade, bi bilo fino poslikat še tlake oz talno napeljavo talnega ogrevanja, ker če ni lriva tč, je najbrž kaj na tem, kto so že omenili pred mano.
kje pa je objekt (to je najbolj pomembn podatek najbrž za začetek)? vseeno pa 45 stopnij, da dobip tistih bogih 20, 22c ven?

edit: sem spregledal ime tudi jst, če gre VT tč, potem so verjetno radiatorji grelna telesa in gre za adaptiran objekt..
bo potem potrebna revizija komplet izvedbe, konstrukcijskih napak ipd, ker očitno gre za neke felerje, ki omogočajo takšne energetske izgube..

Zivjo, hvala za komentar.

Gretje je talno in crpalka je LT. Na slikah je bilo videti vse ok, cevi za talno so bile polozene na 12-15cm, objekt je na Barju-LJ. Trenutno segrevamo vodo na 33c, segrejemo prostor na 18-20c.

Kje bi lahko narocil revizijo kompletne izvedbe?

Hvala za nasvete.

Rok

Priložene datoteke
.jpg   c0028f0f-6fc2-46a6-8385-d20c4312db82.jpg (Velikost: 24,08 KB / Prenosi: 334)
vincent Napisal:Ne vem ali sem spregledal ali ni napisano?

Grelna telesa so katera? Radiatorji ali talno?

Če je talno je 45 stopinj totalno previsoka temperatura...(je tu nekaj hudo narobe)

Če so radiatorji in je nastavljeno na 45 stopinj pa verjetno tč ne sfolga in stalno delajo el. grelci.

A dela tč 24 ur dnevno ali dela po urnikih?

Zdravo,

gretje je talno, trenutno grejemo vodo na 33c in segrejemo prostore na 18-20c
greje 24ur.

Priložene datoteke
.jpg   bad081d3-a17e-43fe-8e37-7a3744a5fe23.jpg (Velikost: 9,17 KB / Prenosi: 333)
Če je temperatura dvižnega voda 24/7 33 stopinj in notranja temperatura med 18 in 20 stopinj potem z izgubami objekta ne štima (oziroma z izoliranostjo le tega). Kaj pa tisti neizoliran del podstrešja ima kak vpliv na ogrevane prostore?
1 2 3 4 5 ... 26 Pojdi na stran 
Iskanje po temi