PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Kakšen stiropor za pod estrih, EPS 70 ali 100?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če so klasični pasovni temelji (torej ne temeljna plošča) naj bo prvi sloj izolacije nad talno ploščo manj vpojen za vlago, ker tam vedno nastopa kondenz. To pa je XPS ali nekaj slabši glede tega zato pa precej cenejši EPS150. Torej ne zaradi tlačne trdnosti. Lahko je ta sloj debel le 2cm, da se izravna z elektrocevmi, drugi debelejši sloj pa je EPS70.

Kdor tega ne upošteva, se mu bo stiropor z leti napil vlage in bo imel pač nekaj večjo prevodnost. Tega lastnik itak ne bo vedel (opazil) in bo zadovoljen živel naprej.
Torej, za notranje prostore lahko dam EPS 70, ne bo nič narobe. Na terasi pa balkonu pa more bit celih 10 cm XPS?
hidroizolacijo pa potem čez estrih.
Ne, XPS, estrih in nato hidroizolacijo. Voda nima kaj počet v in pod estrihom.
Več XPS, manjši bo toplotni most. Načeloma se da položiti ploščice direktno na XPS, če te ne moti votel zvok.
Ja, jaz sem mislil, če je treba dati celo debelino izolacije XPS. Ali lahko kombiniram. 10cm xps je vrjetno kar drag, v primerjavi z navadnim eps 70.
Če govoriš o terasi/balkonu daj izključno XPS v celi debelini.
Ok. Položim ga pa čisto do roba ne? Tist detajl me zanima, potem se na robu iz bočne strani vidi stiropor, ko pride estrih narejen. Kako je treba potem tisti rob zaključit? Hidroizolacijo je treba nekak prek roba zavihat, samo direkt na stiropor je ne moreš s prenerjem gor lepit. Se da po celem robu okrog kako mrežico pa lepilo crez, fasadno npr.?
Sicer zdaj ne vem a je debata o balkonu in nje HI?

Kako Hi pa misliš dat na balkon, na sam estrih? Če boš čez polagal ploščice? Klasična (na bazi smole) ne bo OK..upam da se zavedaš tega.
mišek2014 Napisal:Ok. Položim ga pa čisto do roba ne? Tist detajl me zanima, potem se na robu iz bočne strani vidi stiropor, ko pride estrih narejen. Kako je treba potem tisti rob zaključit? Hidroizolacijo je treba nekak prek roba zavihat, samo direkt na stiropor je ne moreš s prenerjem gor lepit. Se da po celem robu okrog kako mrežico pa lepilo crez, fasadno npr.?
Pa kaj ti misliš švasat izotekt na XPS? Confusedhock:
Tuki maš lepo prerez:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kema.si/si/vsebina/svetovanje/problem-resitev/01_1">http://www.kema.si/si/vsebina/svetovanj ... sitev/01_1</a><!-- m -->
Madona saj ne vem kako se odločit, zdajle se ravno pogovarjal z enim, ko je precej praktik, ploščice polaga pa take stvari, vsega se loti.
Je reko, ne meči denarja proč tam, ko ni treba.Je rekel, balkon je pod streho, terasa je pod streho (preko vseh robov je streha čez 90cm), estrih bodo naredili, da ven visi, gor bodo ploščice, je rekel, brez veze. Menda pa tista zadeva stane 75 eur za en kanister, ki je za par kvadratov. Jaz imam terase pa balkona cca 25 kvadratov, bi prišlo fajn drago.
Kaj pravite na komentar našga soseda, je to potrebno,ali je iskanje dlake v jajcu in stran vržen denar, kot on pravi? On je rekel, da to se uporablja za bazene, za kopalnice, ki imajo namesto tuš kadi kanaleto, da za pokrit balkon pa tega ni treba.
res je, balkon in terasa sta pod streho in celo ostaneta skoraj suha, ce pada rahel dez lepo pocasi.
ko ti bo balkon in teraso v neurju zalivalo pod kotom 15° od horizontale, ti ne pomaga niti 3m napusc.
kljub vsemu toplo priporocam, da v startu naredis po PS-u, da ne bos cez par let razbijal po hisi.
Se strinjam - delaš enkrat in to upaj, da bo držalo 20+ let. Zato raje zdaj konkretno kot pa čez 5 let spet popravljati ...

Cena je pa 40€ za 1K flexi vrečo 20kg. 2K je pa okoli 60€ za 20kg vrečo in 8kg tekočine.

Obvezna pa je uporaba zaščitnih rokavic, očal in maske!
Zakaj, kaj pa je takega notri? Varnostni list (pogledal sem za 1K Hidrostop 94) sicer opozarja na marsikaj, ampak v bistvu enako kot pri lepilih za keramiko, na primer. Pa nisem še nobenega keramičarja videl, da bi delal z očali in masko.
Če veš kaj več, pa povej.
Mišljeno za 2K.
Hvala vam za vse odgovore mi bo prav prišlo.
Tudi sam imam dva balkona in sicer pokritega in nepokritega. Pokriti je nad bivalnim delom nepokriti pa služi samo za nadstrešek.
Zanima me ali se je kdo že srečal s kakšni manjši odtoki, ki bi jih vgradil za odvajanje morebitnega viška vode iz balkona.
Kakšna je kaj kvaliteta stiroporja "Moj dom"? Pri jagru imajo sedaj ugodno ceno. Ali je bol ali manj vse isto ne glede na proizvajalca?
1 2 3
Iskanje po temi