zamot1 Napisal:Kdo je "Master" pri centralnem ogrevanju
WDC20
zamot1 Napisal:Zakaj bi regulator prižigal in ugašal peč?
Ker kotel deluje takrat ko mu Master da povelje- WDC20 !
zamot1 Napisal:Peči (na pelete) se itak same prižigajo in ugašajo na podlagi nastavljene delovne temperature kotlovske vode.
Ker, ko je kotel voden z WDC se parameter S5.2 nastavi na željeno obratovanje
katero je: 1- izklop, 2- vklop in 3- histereza od 3do 20oC.
Po shemi 414 sam ne uporabljam 3.
zamot1 Napisal:menjaš naprave za vžig na gorilniku(če ne še kaj drugega) ker se vžiga ene petnajstkrat na dan.
Grelna špirala še ni bila menjana-(3 sezona) prav tako ne kaj drugega kar bi bilo povezano z vžigi.Kotel se pa prižge enkrat na dan v trenutnih zunanjih temperaturah.
zamot1 Napisal:Šparajmo pa naj stane kolikor hoče
Tukaj imaš prav ,ker je vložek visok proti navadnim-ročnim sistemom. Zato bo tudi amortizacijska doba nekoliko daljša.
jani65 Napisal:Za marsikoga je pomebno ,da ima nevem kakšno dobro ogrevalno napravo v kurilnici a na regulacijo stanovanja pa dajo malo ,ker mislijo da z super kotlom rešijo vse.
+5 za komentar
jani65 Napisal:Tudi monteri se ne preveč trudijo da bi vsiljevali regulacije ker se z tem podraži investicija
Marsikateri monter nima ustreznega znanja za pravilno nastavitev WDC .Vsak bi samo obljubljal mastno zaračunal in adijo. Po dnevu ali dveh ugotovim ,da mi je olajšal denarnico tisto kar pa je obljubil,da nastavi ni niti približek tistemu kar zmore WDC20.
zamot1 Napisal:...celoto ki nikoli ne deluje po željah naročnika
Monterjevo Neznanje in nepoznavanje vremensko vodenih regulacij
taubi Napisal:WDCjev sem zmontiral več kot si jih ti videl, tako da vem kaj govorim.
Monter Napisal:Delo, znanje, nenehno izobraževanje. V svoji karieri več ne štejem koliko regulacij sem že zmontiral in koliko še jih bom. Jaz sam sebe dobro poznam in vem kaj vem in česa sem zmožen zato se mi pa tudi širi krog ljudi kateri pokličejo in rečejo ta mi je zmontiral zdaj pa ne ve kaj kako nastavit, smo dobili nasvet naj se obrnemo na vas....
Kako morata biti nastavljena parametra S5.2 in S5.15 za shemo 414 ?
Še razložita parameter S5.3 in katero tipalo ima vpliv za ta parameter, da bo razumljiv nam navadnim smrtnikom.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor obema
Lep večer