PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seznami tujih "eko skladov" za toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ampak verjetno vseeno bolj realni podatki kot pa pri našem seznamu.
telmos Napisal:Ko bo po septembru prišla v prakso meritev SCOP-a, ki se bo vsaj malenkostno približala dejanskemu stanju, bo slika še veliko hujša.

Ne razumem proizvajalcev, zakaj v katalogih potem ne objavljajo teh rezultatov. Mislim, če te nekaj pokaže v boljši luči moraš biti zares nor, da to skrivaš. Vse kar sem našel so EN14825 padatki za "pralni stroj". Zanimivo, da so COP-i pri delni moči isti kot pri maksimalni?!?! Kako to?

Priložene datoteke
.jpg   junkers.jpg (Velikost: 149,5 KB / Prenosi: 737)
Pametno, da se vsake toliko nekdo tudi vpraša, kako to. Tako pač je zaradi on off tč. Ko bodo vsi na inverterjih, patem bo tista zahteva po 35°C pri 2°C poniknil, ker je vsakemu jasno, da je brezpredmeten. Običajno se pri sodobni gradnji 35°C potrebuje pri -10°C.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
nikoli ne bodo vsi inverterji...kot vidim nemci kar lepo ščitijo svojo izdelovalce pravih toplotnih črpalk...kar je tudi prav
po mojem bo prej prehod na kaj drugega...
Vse TČ bodo po "naravnem zakonu" počasi konvergirale proti inverterjem (bolje rečeno proti regulaciji moči)
@telmos, podatki so od inverterja. Junkers sao-2.
Izbira ogrevalnih naprav je prehodnega narave ,investicija v toplotno izolacijo je dolgoročna,ki bo prinašala največje prihranke.
zdravapamet Napisal:Moje mnenje pa je , da boste kupci sami kmalu ugotovili razliko med črpalkami.
Bo zanimivo brati komentarje uporabnikov čez nekaj let.
Klima TČ bodo samo še cenovno ugodne. Tehnično boljše pa bodo z leti upravičile višjo investicijo.
Vse to sem že doživel pri elko in plinu.
Saj ta kriza ne bo večno. Je pa res uganka koliko časa bo trajala v naši zbirokratizirani državi. Zna biti, da se je ne bomo še dolgo rešili in bomo revni otoček v bogati Evropi.
Kaj si npr doživel pri plinu drugega kot inverterje? Poizkusi danes instalirat ta pravo viessmanco ali pa katerikoli on off plinski litoželezni kotel. Te bodo še linčali, če ne daš kondenzacijskega, ki je pa po drugi strani popolna preslikava inverterja. Pa se lahko na zobe mečete ne bo nič drugače.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
In, tvoja firma in vitanest bostr zmagali...
Bos potem dozivel osebno zadoscenje, da sta ti in migaj svetu dokazala da imata najbolj prav?
Kaj je kody? A te grize, ker si se tako odločil kot si se? Mene to spoh ne moti. Le čas dela svoje. Ali in kdo bo zmagal sploh ni važno. Važno je to, da se počasi izkaže, kdo bluzi zaradi svojih lastnih interesov in indoktrinira rajo s svojo logiko. Če sem to morda jaz in Vitanest, pa naj bova. Ne pa mene mešat z migajem, ker nimava prav nič skupnega in sva precej narazen.
On of plinski kotli so šli v pozabo, če ti je prav ali pa ne. Sedaj pa se lastniki, ki so jih še leta 2008 tebi podobni prepričevali kako so oh in spoh ter večni, tolčejo po glavi, ker vidijo kako velika je razlika. Popolnoma ista je slika z TČ. Pol pa širina reber gor ali dol.
1 2
Iskanje po temi