PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na olje ven, notri nova TČ: Daikin, Nibe, Mitsubishi?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poleg Ht in tej izolaciji bi grelo tudi mnogo drugih cenovno primerljivih TČ.
Ali ima kdo dokaz , da ne bi?
Sam ogrevam 200m2 ne površine hiše ...temveč realnih ogrevanih m2.
Izolacije 3.5stari del hiše( l.1959) in 5 na 15 let starem prizidku vse radiatorji.
Pri nuli odvisno( od vlage) običajna potrebna temp. og.vode 42stC za22stC notranje temp. Vse zunanje temp. za stopinjo gori doli v +ali - pomenijo enako + - ogrevalne vode.Podatki ostalih z ogrevanjem s TČ in potrebnimi temp. ob različnih pogojih in njih izo. objekta so redki.
xavi pazi , da ne padeš med nepriljubljene s svojo zadnjo izjavo...
Homer za moje laično mnenje poraba olja ne pomeni tudi visokih potrebnih temp.og.vode....sploh pri tej izo.objekta....Ali če obrnem tvoj zapis gledan skozi leta zapisov nekaterih: edino primerna je....Torej po čem so ti zapisi realnejši ali verodostojni, dokazovati nimate pa eni nič ostalim...!?
Tudi rentgenx ni ime po vseh vabilih na forumu...ko ga hočem obiskat, pa se ni več oglašal....
lp
@xavi
Primerjaš neprimerljivo.
Glede na porabo ima Bled2014 vsaj 20-25% večje potrebe kot ti.
Ker vzdržuje temperaturo na 26 stopinj ima tudi potrebe po višji temperaturi vode.
Ne vem od kje vam ideja, da če HT zmore 80 stopinj, moraš s to temperaturo tudi ogrevati. 50 stopinj je tista temperatura pri kateri se najbolje "počuti".
Sam sem na za TČ zelo neugodni lokaciji, na eni strani energetski kanal reke Drave, na drugi stara struga. Skratka, pri nas je megla ko je drugje ni. Pa vendar, človek je opisal kako ima hišo izolirano. Če bi bile toplotne izgube nula, bi bilo za ogrevanje dovolj 26 C, ker neke minimalne izgube nastajajo (pribitkov o katerih je bilo ogromno govora ne upoštevam), mislim da bi z 35 C z lahkoto vozil (razen če nima radiatorjev za sistem 70-90). Za to pa ni potrebna HT varianta. Lahko, pa da se motim.
Mogoče bo kdo iz prve roke podal izkušnje.
A tebi poraba ELKO nič ne pove?
Prazaprav mi je vseeno.
poraba olja ne govori o potrebni temp. og.vode...
lahko je tudi velika poraba sanitarne
nihče ni omenjal 80st, vse kar je lahko manj kot 50 v og.sezoni poviša cop.
Torej kolko rabite ostali pri nuli? !
Ostali dve vprašani ne bi zmogle?
lp
Jaz potrebujem pri nuli okoli 35-38 stopinj za 21 stopinj v hiši,pa čeprav je izolacije za 5 cm.Ko sem ogreval na olje sem v isti situaciji v radiatorje pošiljal 50-60 stopinj.
bohinc Napisal:Torej kolko rabite ostali pri nuli? !
lp
37,2° za vzrževanje notranje T na 21,8 (zadnjo zimo sem ta podatek kr nekajkrat preverjal)
Citat:Ko sem ogreval na olje sem v isti situaciji v radiatorje pošiljal 50-60 stopinj.

Podobno 55-60 s tem da je bila namenska peč na olje, ne kaka stara- dvokuriščna oz. kombinirana, kar je tudi razlika...
Kot običajno malo korajžnih ... Ko je ''primerno'' podat številke, pa rep med noge..., namesto podatke s katerimi bi si mogoče kdo novih zainteresiranih ustvaril svojo sliko.
In npr. vprašana [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")nibeonlineunichr("46")com/pdf/031917-1unichr("46")pdf[/url] bi grela, ne bi grela, premalo podatkov, previsoka cena(kot se rado piše po tem forumu o samih dragih), ni zadostne dolgoletne tradicije, servisa ipd.?
Čeprav je podatek cop boljši pri kaki drugi, lahko tudi nibe, zato vendarle še kak premislek vprašatelju teme [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ekoskladunichr("46")si/dl/R/14/24/Seznam_tcunichr("46")pdf[/url]
Lp
Napisal sem trenutno glede na Daikin subvencijo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
bohinc Napisal:Kot običajno malo korajžnih ... Ko je ''primerno'' podat številke, pa rep med noge..., namesto podatke s katerimi bi si mogoče kdo novih zainteresiranih ustvaril svojo sliko.
Lp

Evo, rep se je našel, v pomoč interesiranim podajam še naše podatke:

Pri nas TC (Fujitsu Waterstage HP 11) trenutno posilja 32 stopinj v radiatorje. Zunaj je +1, ogrevamo celo hiso, želena temp. je nastavljena 21.5, dejanska 21.6 (tako sobni korektor).

Lastnosti objekta:
- starost: 30 let, renoviran
- debelina sten: 30-40cm, zidaki, spodna etaza (od temelja gor) kamen/malta
- stavbno pohištvo (okna, vrata): PVC, K=1,1W/m2K (izvedba leta 2004)
- izolativni ovoj: stiropor debeline 8 cm (izvedba leta 2004)
- ogrevalna površina cca. 170m2
- prostori v zgornjem nadstropju (bivalni prostor) imajo spuščeno stropno višino (knauf) na 220 - 230cm ter dodatno izolirano. Stropna izolacija v vecini 20-30cm steklena volna, v spalnici 40cm fonaterm (vpih izolacije iz mletega avtomobilskega tekstila)
- na tleh v večini ploščice, v manjšini laminat, talnega nikjer
- tip ogrevanja: radiatorji
- vir ogrevanja: Fujitsu Waterstage HP 11
- poraba zemeljskega plina v zadnjih 5-ih letih pred montažo TČ: 1700-2300m3 plina (odvisno od zime).
- letni vir ogrevanja sanitarne vode: poleti Lentherm 300l bojler v kombinaciji z 9m2 solarnimi kolektorji.
- zimski vir ogrevanja sanitarne vode: Fujitsu Waterstage HP 11, ogreva na 44, histereza 6 (ogreva po potrebi, brez urnikov). Priklop preko majhne bojlerske spirale (0.8 m2), opisano ogreje v cca. 20 minutah. Kako bo pri hudih minusih ne vem, bom pa javil. Ce ne bo zmogla, bo za bojler skrbel vgrajeni 2Kwh grelec.

Trenutna poraba TČ je med 10 in 15 KWh/dan. Dnevno ogrevanje je na 21.5, nocno (od 22:00 dalje) pa na 20.0. TC se ponoci redko vklaplja za dogretje objekta, edino za sanitarno vodo.

Pod crto: trenutno zelo zadovoljen, pa ceprav mi pri +7 hodi v defrost (kot nekateri pravijo), sam se vedno cakam tisti 'pravi' defrost (zaledenela zunanja in helikoptersko delovanje). Do sedaj tega se ni bilo.

Ave!
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Pri nas so že defrosti, vendar pri +3 in manj. Ker me radiator v spalnici nekaj zajebava, sem namenoma dvignil temp. sobnega korektorja. V trenutku je tem. zlezla na 46 C. Sem se skoraj opekel.
Drugače pa dnevna poraba zadnje dni 21 kw (nočna redukcija na 20 C).
Moja FW HP 11 pri trenutni temperaturi 1 .st.C in 100 % zračni vlagi diha na škrge in je tik pred vzletom. Poglej še enkrat svojo, mislim da je v podobnem stanju.
Zunaj je 3,3 C, rahlo megleno na žalost, vendar zaenkrat še ni sile, standardno glasna. LN še nisem vklopil. Bom pa naredil preskus z izklopom vbrizga.
V glavnem, kontrole prometa iz zraka še ni.
Bom, ko pridem domov, bom sel dol da vidim kaj dogaja. Doma je toplo, kaj TC spodaj pocne, pa boljsa polovica ne ve niti je ne mislim posiljat tja Smile Upam, da bom danes videl ta famozni defrost Smile To kar je bilo do sedaj, ni bilo nic, malo bolj je teklo od nje med delovanjem, nobenega ledu...

Bojan-KK Napisal:Moja FW HP 11 pri trenutni temperaturi 1 .st.C in 100 % zračni vlagi diha na škrge in je tik pred vzletom. Poglej še enkrat svojo, mislim da je v podobnem stanju.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
1 2 3 4
Iskanje po temi