PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Novogradnja - kurilnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Matjaž, imaš zalogovnik (kot ga priporoča Etiks v prospektu)?
Na kakšni moči dela gorilec?
Koliko vklopov gorilca dnevno?
l.p.
Saj ni res pa je sem dobil pozitivno rešeno odločbo o subvenciji v slabih 3 tednih.
Tole pa je pohvale vredno.

Staher
Giovanotti
Rad hodim v spodnjicah po hiši, je pa res, da imaš prav bom zmanjšal peč na 18kw, manj pa nebi šel. To pomeni , da sem se skoraj že odločil za Centromental PEl-TEC 18 ceno pa imam 2456€+ddv, če je kje možno dobiti boljšo ceno prosim povejte.
Lastniki teh peči, pa kakšno besedo o izkušnjah.

Staher
Dvokuriščne peči za pridobitev subvencije po tej cenovni rangi NI!!!
nobena od naštetih ne doseže nad 90% izkoristek pri obeh energentov.
Sam poznam bioMax peč od proizvajalca Radijator in sicer je dvokuriščna, priklop je brez primične dele vendar ni na seznamu. je pa nova BioMax 23.1 , ki je samo na pelete in je na seznamu.
Pozdravljeni!
Kotel pel tec 18 je na poti tako, da kurilnica se bo delal čez kakšen debel mesec, ker bo to postavilo podjetje mojega prijatelja sem v čakalni vesti med zadnjimi seveda se to pozna pri financah ja pa se mi ne mudi.
Sedaj bo kar bo.
staher
Zmontiraj in uživaj,samo z kw ne pretiravat.
Ker so projektne dokumentacije drage je pa sedaj štala?
Pozdravljeni!
Peč PELTEC 18 kw je zmontirana in zaenkrat deluje vredu, pokuril sem 10 vreč za naprej pa bomo videli. Moti me, da je na njej več različnih odtenkov barve vsak kos drugačen, pa displey bi bil lahko pod drugim kotom, da se nebi bilo potrebno za vsako sklanjati ,da bi kaj videl.
Imam, pa tudi kamin toplovodni KRATKI SUZI 19 kw gori kot grom in greje 600l hranilnik vode.
Tukaj mi je izvajalec priključil kamin takoj na hranilnik kar, pa ni najbolje za namen hitrega ogrevanja prostorov. Bomo morali še malo prevezati, da bodo prvo radiatorji in potem višek v hranilnik, ker sedaj moram kamin dvakrat naložiti polnega in da zgori vse takrat dvignem temperaturo v hranilniku iz 20 na 65 stopinj to pa traja slabi 2 uri.
Pri kaminu, pa me moti da na začetku močno kondenzira to pa je zelo moteče ker teče po obzidavi kamina in ima svoj vonj. Mi lahko tukaj kdo kaj svetuje kaj narediti da to kondens omilim?
Hvala
Staher
pa ne da imaš kurilnico v dnevni sobi -kamin ?
Opažam da ja
Vezavo imaš -kamin -zalogovnik -radiatorji

obtočna črpalka je med kaminom in zalogovnikom ?
če je tako dodaj to <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?id=6042">http://www.instal.si/index.php?id=6042</a><!-- m -->
in ti naj vklaplja in izklaplja pumpo .nastavi na 55-65 C ali pa se malce igraj in ugotovi kdaj neha kondenzirat
Kamin bi moral biti bolj za dušo ne pa za kurilnico ,za kurilnico si nabavil peletni kotel.
Saj imam ta kamin za občasno divjanje temperatur po hiši.
Bom slikal koko so zvezali , cevni termostat mi ne pomaga ker imam kapilarnega v samem kaminu pa je nastavljen cca 55.
Kaj pa suhost dru? Pri moji viadruski se uščije če drva niso dovolj suha. Regulacija povratka s to kondenzacijo nima nobene veze!
Če imaš vse dobro pošlihtan niti ni tako slabo imeti kurilnico v dnevni.

Vonja po dimu ni, prostor se dodatno ogreje od sevanja, smetenja ni(ne zastopim kako imajo nekateri nasmeteno v kurilnici. Če imaš polena na vozičku, primeš in daš v peč in to je to. Edina slabost je, da če imaš toplovodni kamin moraš večkrat naložit, ker tle ni samo da vzdržuješ ogenj kot pri ostalih kaminih. Pri meni ni šans, da bo zjutraj še kaj žerjavice, po pol ure je že tema v kaminu.

lp Roby
1 2 3 4
Iskanje po temi