KeCko, mi recimo smo hišo kupili v stanju zidov(še brez strehe). Pač omejene finance. Izrazi kot so nadzorni, projektant,.. so mi znani iz branja foruma.

Do sedaj smo naredili vse sami(streha, žlebovi, elektrika, ometi,) in se ne bojim da ne bi naredil dovolj kvalitetno. Ne bojim se tudi vodovodne inštalacije, razvoda za prezračevanje, brušenja in kitanja stropa, polaganja talnega, fasade,... samo upam pa, da ne bom naredil kake neumnosti, ko bi si mislil da že vse vem o določeni stvari, pa šele potem pogruntal kako sem ga usral. Saj večinoma izvedba ni težka, problem se skriva v kakih nepoznanih detajlih, ko si niti ne misliš, pa narediš neumnost. Naša dokumentacija pa se mi zdi en neuporaben kup papirja. Pa ne ker se mi ne bi sanjalo kaj piše in riše notri, ampak se mi zdi, kot da je bila stvar delana samo zaradi gradbenega dovoljenja in ne kot resen premišljen načrt, ki bi bil namenjen meni kot graditelju. Ni nobenih detajlov, sploh ni PZI-ja. Firme pri kateri so delali načrt sploh nikjer ni(ko sem enkrat preverjal).
Opažam recimo tudi, kako se da res z malimi denarji če delaš sam narediti veliko. Samo obstaja pa tveganje, da naredim to, da je poceni stvar na koncu najdražja in malo uporabniku prijazna. Kako zelo je potrebno kot samograditelj preštudirati, ker se večina stvari potem ne da več popravljat. Da narediš največ za svoj denar.
To glede pisanja priročnika je bilo bolj mišljeno kot kompliment,... ne toliko kot resen predlog, ker vi sigurno veliko bolj veste kdaj hočete delovati v kako tako smer in nima smisla, da bi vam jaz resno to predlagal... ste sihr zadost sposobni, da bi se znali sami take ideje spomnit,...