PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Problem - sosed in ogromna živa meja iz cipres

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gusti Napisal:Tako kot imaš pravico porezat veje, ki gledajo čez mejo, tako imaš pravico tudi porezati korenine, ki segajo na tvojo stran.

Imaš ampak ne takoj. Najprej, ga moraš pozvati naj to sam stori Wink
Citat:Ne vem kaj pomeni moteča za življenje
čudno stališče, ki ga v morebitnem pričanju pred uradnimi organi raje ne bi ponavljal. Če ne veš ali je moteče ali ne, zakaj sploh načenjaš problem ? Če nič drugega, ti povzroča hude duševne bolečine, vredne vsaj 50.000€ takoj + mesečna renta v višini najmanj tretjine sosedove plače/penzije + 2x letno obisk v zdravilišču/toplicah.
Citat:Težko je razumeti kako bo to živo mejo urejal sosed tudi sam
zakaj je to tvoj problem ? Če ne bo urejal sam, bo najel s.p., ki se s tem ukvarja.
Citat:Ne razumem zakaj ni tudi takšna stvar bolje določena z zakonom
to lahko izjavi samo tujec, ki ne biva dlje kot pol leta v Sloveniji.
Javr Napisal:čudno stališče, ki ga v morebitnem pričanju pred uradnimi organi raje ne bi ponavljal. Če ne veš ali je moteče ali ne, zakaj sploh načenjaš problem ? Če nič drugega, ti povzroča hude duševne bolečine, vredne vsaj 50.000€ takoj + mesečna renta v višini najmanj tretjine sosedove plače/penzije + 2x letno obisk v zdravilišču/toplicah.

OK, itak je vsem jasno da je moteče... samo ta besedna naveza "za življenje" mi je mal težka Smile . Jasno da me moti in če to predstavlja, da mi ne raste več trava na vrtu (beri imamo mah in zemljo Smile ) je to zelo moteče, sploh za življenje trave in mojih otrok, ki imajo na vrtu tudi peskovnik.
Razumem kaj si hotel napisat Smile

Javr Napisal:zakaj je to tvoj problem ? Če ne bo urejal sam, bo najel s.p., ki se s tem ukvarja.

glede kako bo urejal živo mejo... maš prav... samo naglas se sprašujem in s tem razmišljam zakaj mu je tega treba.

Javr Napisal:to lahko izjavi samo tujec, ki ne biva dlje kot pol leta v Sloveniji.

Tujec nisem, vsaj do leta 1796 nazaj kakor imamo narejno družinsko drevo Wink
Dino je moj nickname, če sklepaš po tem Wink
Tako kot je napisal , Gusti.
Bagra in ob meji skopati graben potem pa pod vrhom nasuti par cm soli in lepo zasuti nazaj. Učinek bo opazen. Pa ne boš nič posegal na njegovo.
V sodne pota pa se jaz ne bi spuščal, prepočasni so in preveč radi imajo denar.
Ko pa ni nobenega doma ti lahko pomagam.
Zaenkrat mu bom poslal dopis, ker mi meče dol telefon, če pa se oglasi , govori v glavnem on....
V dopisu mu bom poiskusil še enkrat obrazložiti, da bi rad imel dobre sosedske odnose in da bi rad naredil nek kompromis. Ne bom mu zaenkrat še navajal nobenih členov. Prosil ga bom naj mi ustreže in se mogoče pogovori z mano.
Če tako ne bo šlo pa ga bom v naslednjem dopisu pozval naj uredi svojo živo mejo na moji strani in mu zraven nalimal še kakšen člen. Če pa še takrat ne bo šlo, ga bom pa tožil, ker mi drugega ne preostane....
Razno zalivanje.... ne vem, nisem pristaš tega.... do 6m še ne, kar pomeni da imam velik prag.

Vas obveščam kako bo šlo.
Če tako ne bo šlo pa ga bom v naslednjem dopisu pozval naj uredi svojo živo mejo na moji strani in mu zraven nalimal še kakšen člen.

Po mojem po prvem dvignjenem dopisu drugega, poslanega na enak način, več ne bo dvignil ...
Res je, če že potem prvi na polno.
Se strinjam, da je bolje samo en dopis. In tam nanizaš prav vse.
Pa naj počasi bere malo dlje časa ;-)
Ni pa nujno, da bo sploh prevzel že prvo pismo, saj mu poštar mora odgovoriti na vprašanje, kdo je pošiljatelj... in potem pač lahko zavrne prevzem in boš dobil nazaj.
jaz tudi nisem pristaš nagajanja, ampak na sodiščih je bolj po slovensko- poje sodna praksa.
A sedaj, ko je tako blizu meje posadil ciprese, da jih ne more vzdrževat mu boš pa še dovolil, da caplja po tvojem. V višino pa ni rečeno, da jih bo moral porezat.
Če te niso motile pri 5 m višine zakaj bi jih rezal na 3 m???
Pa malo piši kako se odvija, ker pri mojem sosedu je isto so že na 3m. Ampak v odloku jih sploh ne bi smel posadit , ker niso avtoktone za pri nas.
l.p
Dobri medsoseski odnosi so v tem primeru že splavali po vodi.
susa Napisal:jaz tudi nisem pristaš nagajanja, ampak na sodiščih je bolj po slovensko- poje sodna praksa.
A sedaj, ko je tako blizu meje posadil ciprese, da jih ne more vzdrževat mu boš pa še dovolil, da caplja po tvojem. V višino pa ni rečeno, da jih bo moral porezat.
Če te niso motile pri 5 m višine zakaj bi jih rezal na 3 m???
Pa malo piši kako se odvija, ker pri mojem sosedu je isto so že na 3m. Ampak v odloku jih sploh ne bi smel posadit , ker niso avtoktone za pri nas.
l.p

Motile so me ko so bile nekak višje od 3m, pa sem si mislil, ne bom mu takoj težil, itak bo postrigel - urejal... zdaj ko pa je preseglo že vse normalne meje in ko mi trava več ne raste, pa zadeva ni več tolk smešna Smile
Z ozirom na to da jih v višino sosed nebi krajšal mu capljati po mojem najraje nebi dovolil, ampak ne vem če to lahko naredim.
Bom pisal kaj se dogaja...
medo9 Napisal:Se strinjam, da je bolje samo en dopis. In tam nanizaš prav vse.
Pa naj počasi bere malo dlje časa ;-)
Ni pa nujno, da bo sploh prevzel že prvo pismo, saj mu poštar mora odgovoriti na vprašanje, kdo je pošiljatelj... in potem pač lahko zavrne prevzem in boš dobil nazaj.

Eh, vseeno bom poiskusil z dvema. Reeees hočem najprej zlepa.... Če mi ne bo niti prebral dopisa, bo pa sigurno dvignil vabilo na sodno obravnavo.
Bom objavil še dopis, da ga pokomentirate, če sem ga napisal v lepem tonu Smile
V naši državi ne boš nič dosegel s temi dopisi in zahtevami... Dokler sploh zadeva pride do tistih, ki se jim še da delat v službi, bojo ciprese na 7 ali 8 metrov.

Ponoči ne šparaj na soli in če ne more imeti kot normalen človek 3m (kar je tudi to absolutno preveč) potem ne bo imel nič. Pa še nek alibi si dobi z družino, tako da te v nobenem pogoju ne more povezati oz. obtožiti.

Pa ne pozabi ga pozdravljat vsakič ko ga vidiš (po tem dejanju)
Daj sliko da vidimo to čudo od žive meje Big Grin
Pa kasneje še eno po obdelavi s soljo :twisted:
1 2 3
Iskanje po temi