7.5.2014 ob 23:53
gusti Napisal:Tako kot imaš pravico porezat veje, ki gledajo čez mejo, tako imaš pravico tudi porezati korenine, ki segajo na tvojo stran.
Imaš ampak ne takoj. Najprej, ga moraš pozvati naj to sam stori
gusti Napisal:Tako kot imaš pravico porezat veje, ki gledajo čez mejo, tako imaš pravico tudi porezati korenine, ki segajo na tvojo stran.
Citat:Ne vem kaj pomeni moteča za življenječudno stališče, ki ga v morebitnem pričanju pred uradnimi organi raje ne bi ponavljal. Če ne veš ali je moteče ali ne, zakaj sploh načenjaš problem ? Če nič drugega, ti povzroča hude duševne bolečine, vredne vsaj 50.000€ takoj + mesečna renta v višini najmanj tretjine sosedove plače/penzije + 2x letno obisk v zdravilišču/toplicah.
Citat:Težko je razumeti kako bo to živo mejo urejal sosed tudi samzakaj je to tvoj problem ? Če ne bo urejal sam, bo najel s.p., ki se s tem ukvarja.
Citat:Ne razumem zakaj ni tudi takšna stvar bolje določena z zakonomto lahko izjavi samo tujec, ki ne biva dlje kot pol leta v Sloveniji.
Javr Napisal:čudno stališče, ki ga v morebitnem pričanju pred uradnimi organi raje ne bi ponavljal. Če ne veš ali je moteče ali ne, zakaj sploh načenjaš problem ? Če nič drugega, ti povzroča hude duševne bolečine, vredne vsaj 50.000€ takoj + mesečna renta v višini najmanj tretjine sosedove plače/penzije + 2x letno obisk v zdravilišču/toplicah.
. Jasno da me moti in če to predstavlja, da mi ne raste več trava na vrtu (beri imamo mah in zemljo
) je to zelo moteče, sploh za življenje trave in mojih otrok, ki imajo na vrtu tudi peskovnik.
Javr Napisal:zakaj je to tvoj problem ? Če ne bo urejal sam, bo najel s.p., ki se s tem ukvarja.
Javr Napisal:to lahko izjavi samo tujec, ki ne biva dlje kot pol leta v Sloveniji.

susa Napisal:jaz tudi nisem pristaš nagajanja, ampak na sodiščih je bolj po slovensko- poje sodna praksa.
A sedaj, ko je tako blizu meje posadil ciprese, da jih ne more vzdrževat mu boš pa še dovolil, da caplja po tvojem. V višino pa ni rečeno, da jih bo moral porezat.
Če te niso motile pri 5 m višine zakaj bi jih rezal na 3 m???
Pa malo piši kako se odvija, ker pri mojem sosedu je isto so že na 3m. Ampak v odloku jih sploh ne bi smel posadit , ker niso avtoktone za pri nas.
l.p

medo9 Napisal:Se strinjam, da je bolje samo en dopis. In tam nanizaš prav vse.
Pa naj počasi bere malo dlje časa ;-)
Ni pa nujno, da bo sploh prevzel že prvo pismo, saj mu poštar mora odgovoriti na vprašanje, kdo je pošiljatelj... in potem pač lahko zavrne prevzem in boš dobil nazaj.