Objave: 659
Teme: 7
Ocena:
3
Kje pa se jakost ventilatorja nastavlja ??? In kako.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Eh, skoraj isti "drek" pri mojem starem lt. kotlu na drva, servisev pa nimam.
Poraba?
Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
Poraba? V dvanajstih mesecih 710 eur, prej pa 1800 l kurilnega,pa še krušna peč, pa še štedilnik na drva v kuhinji,pa nikoli tako toplo kot sedaj.Zame je to dobitna kombinacija,zate "okvals" pa kot si se izrazil "drek".Razlika pa je v kurjenju na drva ali na pelete,pa znam prijeti za delo,ampak trdno sem prepričan,da sem naredil prav ko se nisem odločil za peč na drva!
Ocena:
0
Ne, ne se jezit, saj tudi jaz kurim pelete. Poraba 5.500 kg, 250 kvadratov + SV.
Tista beseda "isti drek) je bila mišljena glede TDP.
lp
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
@ okvals v temi servis kotla BIODOM meša hruške z jabolki!
Sam imam kotel BIODOM 27 2010 in ogrevam cca 220 m2 površine + sanitarno vodo.
Letošnjo kurilno sezono sem kuril pelete slovenskega proizvajalca 100% smreka in jih do danes pokuril 210 vreč 3200 kg, ostanek pepela 0,6 kg na 150 kg peletov.
Ne razumem nekoga, da meša in primerja star Buderusov kotel z vgrajenim gorilcem peletnim kotlom BIODOM. Dober energent in temu primerna nastavitev kotla BIODOM se ne more primerjati z kotlom BUDERUS in vgrajenim gorilcem že izkoristek je precej manjši, zato bi bilo bolje odpreti temo PRIMERJAVA SPECIALNIH KOTLOV NA PELETE Z NAVADNIMI KOTLI Z VGRAJENIM GORILCEM!!!
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
Ekrat sem ti že pokazal na nedoslednost tvojih sporočil, v neki drugi temi (pa sem ostal brez odgovora), danes se ti je zopet prepetila.... prosim preberi svoje stare poste in poenoti številke...
P.s.
tema o primerjavi že obstaja, mislim da boš razočaran...
Ocena:
0
"Stepski" ali je gornji post namenjen meni alio drugemu?
"Peleti" ne se jezit, si pač na bolšem od mene in ti nisem "fofž". Če si sezono z dobrimi 3 tonami prišel z isto ceno skoz kot jaz z dobrimi 5 tonami ti čistitam. Pepel je relevantna stvar, ampak meni ga ni težko enkrat na teden odnesti ven, sistem se mi pa zaradi tega ne ustavi. Se mi jej enkrat v treh letih ko sem pozabil napolnit zalogovnik (350 kil - drži 7 do 10 dni odvisno od odjema).
In še enkrat moja stara peč ima skoraj iste izhodne TDP kot Biodom na zelo podobnih kilovatih moči. Če ne verjameš, te povabim v svojo kurilnico na pir. Če si interesent mi javi na ZS, da se doigovoriva.
lp
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
@okvalis
ne ni namenjeno tebi, pač pa peleti12...
Ocena:
0
Ker se je prej šparalo! V hodniku je bil odprt le en radiator, sobni termostati na 21 itd.To sem mislil. Sedaj prvo sezono pa sem kuril na polno 150 m2+sanitarna voda.Hiša stoji na senčni strani,fasada 10cm izolacije in dvoslojna termopan jelovica okna(potrebna bo menjava).Pa tudi NTK KIV je bil nastavljen na nižjo temperaturo, kot sedaj ta.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
E to je zmotno razmišljanje.Z tem da se radiatorji pripirajo in zapirajo si narediš samo več škode kot koristi.Hiša je kot ena celota in jo moraš zato ogrevat tudi v celoti, da se ustvari akomolacija.Z tem ,da si v sosednem prostoru zaprl radiator nisi nardil nič ,ker se je sosednji prostor deloval kot hladilnik.Takšen način pride v uporabo če bi bili vsi prostori toplotno izolirani,tega pa v stanovanskih hišah ni.
Ocena:
0
Na žalost ti o nastavitvah jakosti ventilatorja ne morem pomagati.