PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Gorenje servis-samo prihod zaračuna 40€ na stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolikor sem seznanjen (ni nujno da je 100% točno - nimam lastne izkušnje), Gorenje servis računa 40 EUR za popravilo (prevoz + delo, seveda brez rezervnih delov) za posamezno napravo. Torej ti je bilo zaračunano 40 EUR za popravilo pranega stroja in 40 EUR za popravilo pomivalnega (+ seveda še rezervni deli, ki so bili zamenjani).
Če sem pravilno informiran, se ti enako (40 EUR) zaračuna delo tudi v primeru, če napravo sam dostaviš na servis. Iz tega je razumeti, da ti prevoza dejansko sploh ne zaračunavajo.
Meni se je cca 2meseca nazaj pokvaril Gorenjev pralni stroj (starost + 10 let). Klicala sem na servis v našem kraju, kjer so me preusmerili na centralo v Gorenje. Sedaj imajo neko logiko, da vse servise koordinirajo iz centrale. Klicala sem v ponedeljek, v sredo zjutraj je bil serviser že pri meni. Se je gospod pripeljal iz Koroške v Kranj, ker je bil "lokalni" prezaseden.

Strošek: cca 25 € delo in 25€ rezervni deli (ležaji in še neka malenkost). Z računom seveda. Stroj dela ko nov Big Grin
Meni je crknil 15 let star gorenjev stroj. Da bi klical na gorenje servis, se mi na kraj pameti ni padlo.
Klical sem lokalnega mojstra, povedal kaj je narobe, on meni takoj diagnozo. Crknil je pac nek del. Me vprasa ce znam sam sraufat, mi da navodila, sel sem po rezervni del in porpavil sam. Strosek 4€ in 15 min sraufanja Smile
Kter model pa imaš,tistega na mehansko opravljanje?Tisti modeli so bli najboljši.Lahk si ga sam popravil,pa še poceni rezervni deli.Ne pa to zdej,ko je vse v lučkah in elektroniki.Pač čas gre naprej...
Ko tole berem mi gre mal na smeh,ker 40 evrov za delo in prevoz z ddv je čisto nekaj normalnega :roll: Je treba kaj državi dat ! Gospodinski aparati so narejeni za 5-10 let max,ker stari aparati že štroma pokurijo preveč. Drgač pa vsi ste že vse firme pošimfali,ali je sploh katera ok.Pozanimajte se recimo za Candy,ki vse sušilce dela na Kitajskem v kompletu in tako podpiramo bogate lastnike in serjemo sami sebi v skledo. Tko,da garancija in proizvedeno v EU je pomembno in če po 5-7 letih damo do 100 evrov,da dela še enih par let ni tako slabo.
Midva imava:
- pralni stroj Gorenje cca. star 6-7 let
- sušilni stroj Gorenje cca. 4-5 let
- šporget (2xplin, 2xelektrika) iz pamtiveka Gorenje (30+ let)
- TV 2 komada še CRT Gorenje cca. 10 in 7 let
- hladilna omara cca. 7-8 let in hladilna skrinja Gorenje nova (si delimo z mamo - tok pa spet nimamo zaloge hehe)
- pomivalc Bosch 6 let
- hladilnik Elektrolux cca. 3 leta
Zaenkrat (tok-tok) vse špila bp, še največji jajc je pomivalc (slabo suši)
Bosch ti slabo suši ker nimaš pravilno nastavljenega Smile
Bosch slabo suši ker je jajc. Enake težave imajo tudi drugi s stroji iz istega obdobja. Tudi Gorenjevi pomivalci enako (prepakirani Bosch).
In ja, imam vklopljeno dodatno sušenje.
Se ne strinjam, imam boscha ko sva ga kupila je bil okoli 1000€ in sva bila razočarana ravno nad tem kako suši, ni se mi dalo brat navodil, poklical sem servis in zadevo reklamiral. Nekdo m je poklical po telefonu, me vprašal s čim pomivamo - tablete - povedal kam v meni naj grem in kaj naj spremenim in stvar dela perfektno.

Tako da se ne strinjam ravno da je zadeva jajc če je uporabnik ne zna ali noče pravilno nastavit.
Aja, pa še nekaj, doma imamo vse od bascha, razen hladilnika ki je gorenje - takšnega kot sva hotela je imel samo gorenje in pa pralni stroj ki je candy. Z nobeno od naprav nisva imela težav! Pomivalni stroj je pri nas od 2007 in sem letos samo zamenjal krtačke to je vse.

Je pa res da je kot dan in noč če uporabljaš deževnico ali javni vodovod. To se vidi tako pri posodi kot pri perilu.
SloCop
povedal kam v meni naj grem in kaj naj spremenim in stvar dela perfektno.
Zaupaj še nam,tudi sam bi povečal sušenje pri našem Boschu :?
tudi jaz bi bil navdušen če napišeš kako do teh nastavitev.
Pokliči na BOSCH servis, jaz nisem niti navodil prebral. Kam naj grem mi je povedal serviser po telefonu. Ima pa veze s tem s čim pereš. Mi uporabljamo 3 v enem tablete in to moraš stroju nekje povedat.
Pa popravek, krtačke sem zamenjal na pralnem stroju in ne pomivalnem Smile
Imam Bosch pomivalca.Letos je dopolnil 8 let brezhibnega delovanja ob vsako dnevni uporabi.Pomiva odlično,pa tud posuši mi vse posodo kot prvi dan.Uporabljam pa samo tekoča pomivalna sredstva (Finish).Tablet nikoli.Ker tekočega sam doziram po potrebi.Itak ga pa nalijem samo do prve črtice.Pa je več kot dovolj.Ker,preden dam v stroj posodo,vse splaknem pod vodo.Sem pa takrat odštel za njega mastnih 300.000,00 Tolarjev Smile.Pa ne obžalujem nakupa.Upam,da še bo doolgo dolgo pomival Smile
1 2 3 4 5
Iskanje po temi