PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Sobne rastline in dekoracija Domača vzgoja ananasa :)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nekaj novega! zanimivo!
Ananas meni rodi sedaj prvič, rastline so stare cca 3 leta. Po dostopnih podatkih naj bi rastlina rodila nekje v roku pet let. Rastlina potem odmre.

Banane, kot rečeno pred parimi leti so mi rodile, ampak niso dozorele, ker sem jih pred vsako zimo izskopal in so čez zimo životarile in so spomladi rabile kar lep čas da so si opomogle. Po drugem letu ko so rodile jih nisem imel pozimi kam dat in so mi šle po gobe Smile

Sedaj vzgajam nove, sedaj so drugo leto v loncih, vmes sem se preselil in imam zimski vrt kjer te rastline prezimujejo Smile

Banane bom letos posadil ven, cez zimo pa jih bom pustil kar zunaj.
Se pa lotevam pisanja bloga na to in podobne teme Smile

Evo še par fotk banane ki je rodila na Dolenjskem Smile

Upam da bo naslednjo jesen pa tudi kakšna fotka dozorelih Smile

Priložene datoteke
.jpg   39564_162125897153158_4721077_n (1).jpg (Velikost: 64,11 KB / Prenosi: 5302)
.jpg   39564_162125897153158_4721077_nj.jpg (Velikost: 109,65 KB / Prenosi: 5303)
.jpg   148321_162125973819817_882420_n.jpg (Velikost: 36,27 KB / Prenosi: 5302)
Še nekaj fotk Smile

Priložene datoteke
.jpg   IMG_1728.JPG (Velikost: 190,86 KB / Prenosi: 5295)
.jpg   IMG_1729.JPG (Velikost: 158,7 KB / Prenosi: 5300)
.jpg   IMG_1730.JPG (Velikost: 165,33 KB / Prenosi: 5295)
Pa še enkrat en moj lupček Smile

Priložene datoteke
.jpg   IMG_1731.JPG (Velikost: 152,1 KB / Prenosi: 5300)
Čisto nevmesno vprašanje. Na zadnji sliki vidim da so fuge na plošlicah še zelo svetle. Kako vam to uspe. Naše kar temnijo počasi, kljub rednemu čiščenju? Sad

Sem čist navdušena nad ananasom, sem ga že kupila Big Grin
Uf, kaj pa vem, nisem nikoli preveč razmišljal o fugah :=)

Drugače jih v kuhinji po tleh sčistimo s sodo in kisom, na zimskem vrtu pa se samo pometa, mogoče 3 x na leto pa pomije samo nič extra fuge.
@SloCop:

Zgoraj na sliki, kjer pišeš da si posadil mandljeve košcice, si zraven pripisal, da bodo iz tega zrasle datljeve palme. Kaj takega se težko zgodi, mandljevec in datljevec sta dve popolnoma drugačni rastlini. Tisto, kar je prikazano na tvoji sliki, sigurno niso datljeve palme.

L.p., Kloko
Ja pa res Smile Mandlji so tiskarski škrat Smile

In ja to so datljeve palme. Oziroma sedaj še niso palme, so samo male rastlinice Smile

Če niso datljeve palme potem pa v merkatorju v datljih prodajajo koščice česa drugega! Smile
Verjemi mi, da tisto na tvoji sliki niso datljeve palme. Poglej npr. [url=httpunichr("58")//enunichr("46")wikipediaunichr("46")org/wiki/Phoenix_dactylifera]na wikipediji[/url], kako izgleda "mladiček" takšne palme. Jaz sem sam naredil isto, pojedel datlje in posadil seme, tako da že iz tega vem, da tole tvoje niso datlji.

L.p., Kloko
Koji vrag je potem to? Grem enega zruvat
Sem zruval, hvala res ni datelj, sem pa odkril da so poleg v zadnjih dneh vseeno vsklili tudi slednji. So pa špičasti bom kasneje fotko naredil Smile

Ta stvar ki ni datelj pa je noben ne ve kaj Smile
kloko hvala
To so bila očitno še neka druga semena v isti zemlji. Malo me spominjajo na mlade poganjke iz jabolčnih pečk.

L.p., Kloko
kloko je to datelj potem?

Priložene datoteke
.jpg   IMG_1735.JPG (Velikost: 149,52 KB / Prenosi: 5130)
To je pravo! Kot neke "špice" v zrak, raste zelo počasi na začetku. Šele čez kakšno leto se pričnejo odpirati pravi, razcepljeni listi. Korenine v loncu so lahko zelo dolge in močne v primerjavi z nadzemnim delom.

L.p., Kloko
Kdaj si jih pa presadil?
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi