Zdravo fantje (pa verjetno tudi kakšna punca)
Potreboval bi pomoč pri nastavitvi našega Seltrona SGC67HV.
Trenutna situacija je takšna: 300l bojler, 2 spirali. Spodnja vezana na kolektorje, zgornja prosta, nekje na polovici bojlerja 3 kw električni grelec.
Za 1x nam na obali sonce da še dovolj energije, da se SV v bojlerju segreje do 45-50 stopinj, kar je za naše potrebe dovolj. Ampak počasi bo treba razmišljati o gretju vode tudi z el. grelcem, dokler ne pridemo do TČ.
1. možnost: Seltrona bi rad nastavil tako, da čez cel dan normalno (kot do sedaj) polni bojler preko kolektorjev (kot je temp. vode na spodnji tretjini bojlerja 7 stopinj nižja kot voda v kolektorjih, se obtočna vžge in voda kroži, dokler ni razlika 2 stopinji; tako deluje sedaj in je OK).
2. možnost: Če imate voljo, lahko še napišete, kako Seltronu povedati, da naj ob 16h vodo segreje na 50 stopinj, ko to doseže, izklopi grelec in ga ob slučajnem padcu temperature vode pod 35 stopinj ponovno prižge do 50 stopinj. V kolikor temp. vode do naslednjega dne do 16h ne pade pod 35 stopinj, se ne prižiga več.
Sedaj bi pa rad, da mi Seltron vsak dan ob 16h, v kolikor je temp. vode na vrhu bojlerja manj kot 50 stopinj, prižge električni grelec, vzdržuje temp 50 stopinj do 22h, potem pa ne vklaplja več grelca do naslednjega dne do 16h. In tako vsak dan. V kolikor bi se temperatura (sedaj več ne, ampak recimo marca ali aprila) sama s kolektroji dvignila nad 50 stopinj, bi grelec ostal ugasnjen do nove potrebe po segrevanju vode med 16 in 22 na 50 stopinj.
Električno smo to že vse povezali, samo še avtomatiko morem tako pripraviti, da bo razumela moje besede.
Mi lahko kdo od "Seltron mojstrov" pove, kaj morem vse nastaviti, da bo to tako delalo?
Upam, da je razumljivo napisano. Meni je, ker vem kaj želim.. kaj pa vam?
LP Jan