@some1
res je, termostat naj bi prestavil kamin v fazo vzdrževanja žerjavice. Stvar pa je v tem, da polž še kar veselo dozira pelete, ti pa veselo gorijo naprej zlasti, ko se zažene čiščenje kurišča. Zato zna biti da je vsaj ena od napak tista, ki jo je opisal:
@klukec.
Tnx. Še danes se lotim iskanja kod in preverjanja, ali je mogoča nastavitev doziranja. Briketki namreč letijo v posodico precej kontinuirano in po mojem v prevelikih količinah. Tako da zna biti tudi to eden izmed vzrokov. Hmm, ali pa celo edini.
Še vedno pa se mi ne zdi ravno logično, da pri vseh senzorjih in tipalih, ki jih kamin premore npr. takrat, ko je v prostoru lokacije termostata dosežena željena temperatura, kamin ne zažene ventilatorjev z višjimi obrati. Na ta način bi se peč hladila, temperatura prostora se nebi tako hitro in drastično dvigala, prostori v katere pa se vpihuje topel zrak, pa bi postajali toplejši (no ja, vsaj sam tega nisem opazil). Ampak, OK, to je samo razmišljanje na način moje sprevržene logike....menda.
Vem, da prodajalcu stvari ki si jih opisal ni potrebno vedeti. Zato še enkrat povdarjam, da je prodajalec v zvezi s poprodajnimi aktivnostmi res naredil VSE kar se je dalo, da bi bili kot njihova stranka zadovoljni.
Evo, kmalu poročam kaj mi bo uspelo narediti s tem v zvezi.
Oh, nič se ne boj. Jaz sem samo opisal kaj me pri kaminu moti. In da sem to žal opazil šele sedaj, ko smo začeli ogrevati.
Torej, bodi pozoren na to, da (ne vem, če so te možnosti pri teh pečeh na pelete) da se ugasne, ko je v prostoru dosežena željena temperatura, ali pa vsaj preide v takšen "Stand by", da ne zvišuje prav besno temperature v prostoru, kjer se nahaja.
Ne vem, če sem bil dovolj razumljiv v zgornjih prispevkih - peč ki jo imam deluje tako, kot je napisano v navodilih. Piše tudi, da po dosegu temperature deluje na minimumu. Ampak, kako naj človek iz tega potegne sklep, da to pomeni še vedno dokaj intenzivno gretje prostora.
Če bi šlo samo za to, da se prostor dobro in bogato ogreva, potem je ta peč čista petica! Problem je v tem, da vsaj pri meni ogreva preveč. Zna biti tudi zato (tako me nekdo prepričuje), ker trenutno z njo ogrevamo le okoli 80m2, predvideno pa je kakšnih 170m2.
Skratka, sčasoma bom že pogruntal pravi režim (ena od rešitev je že opisana zgoraj) - na vsak način pa bi pri nakupu nove peči zahteval od prodajalca da mi garantira, da peč (če že ima termostat na katerem se izrecno nastavlja sobna temperatura) ta tarmostat tudi upošteva. V nekem normalnem tolerančnem razmerju +- 10%.
Tudi jaz sem z svojo v bistvi čisto zadovoljen.Pa tudi na njene pomankljivosti sem se že navadil.
Ko jo bom pa čez leta menjal, bodo gotovo že bolj izpopolnjene, pa tudi izbira je že veliko večja, kot pred petimi leti.
Po mojih izkušnjah jo lahko priporočim vsakomur.
Sem kar prepričan, po tem kar si povedal, da v osnovi dozira preveč pelet. Serviser bi ti moral pomagati, drugače pa <!-- m --><a class="postlink" href="http://stufapellet.forumcommunity.net/">http://stufapellet.forumcommunity.net/</a><!-- m -->. Zato pa imajo peči različne moči delovanja.In vsako se da posebej nastavit. Jaz sem sedaj tudi zadovoljen, ampak je bilo ene dva meseca j...
Peč IRIS Plus. Ob prvem zagonu me je skoraj odneslo zaradi hrupa ventilatorjev. Izkušnje s serviserji kakor že opisane, le da sem moral za prvi zagon klicati servis iz Italije, ker takrat prodajalec(skoraj pokojni Merkur), še ni imel urejenega slovenskega servisa.
Po poklicu elektronik, si seveda nisem dal mira, dokler nisem na italijanskih forumih izbrskal še kar dober opis kod parametrov.
Moja peč je, kakor so mi rekli v neki trgovini, Fičo ne pa Mercedes... Kakorkoli, glavni problem je da nima Lambda sonde in je zato zeloooo odvisna od sprotne kvalitete peletov in nastavitev njih doziranja, pa primarnega zraka(ventilator je dejansko na strani izpuha...), pa kakor je tudi klukec rekel, intervala čiščenja lončka...
Sam sem optimizacijo nastavitev delal skoraj en teden, predno sem dosegel nek kompromis. Opazoval sem temperaturo dimnih plinov in ob najvišji možni temperaturi čačkal doziranje peletov in primarnega zraka(hitrost ventilatorja izpušnih plinov).
Na moji peči je parameter, ki se imenuje CC(comfort clima) če je ta izklopljen, potem peč ne upošteva termostata prostora in vzdržuje temperaturo dimnih plinov. V moji hiši, ki ima slabo izolacijo(je nima...), je to način da imam v stanovanju toplo. Vem, da bi v primeru dobro izoliranih sten in stropa, raje uporabljal termostat na peči.
Takoj ko se začne spreminjat parametre, je odgovornost za pregrevanje peči na naših ramenih.
Kakorkoli sem "optimiziral" parametre, je peč še vedno obupno glasna in jo kurim samo čez dan, ko sem v službi. Zvečer pa zapoje peč na drva!
Nastavitve sem si beležil glede na pelete in na dolgo obdobje ter si tako priredil peč za svoje potrebe.
l.p
mojo funny posesam po vsakih dveh izgorjenih vrečah ,tako da je šalčka vseskozi prazna ne čakam ,da je cel kup pepela.....
Lahko pa naštimam ročni ali avtomatski način ogrevanja..
sam sem se na začetku tudi igral z nastavitvami - kateri program, moč ventilatorja,... pa sem na koncu prišel do zaključka, da je najbolje uporabiti kar funkcijo "easy". to mi je svetoval tudi pooblaščeni uvoznik in serviser.
je pa baje pri uporabi standby programa ena fora - ker se v tem programu peč ugaša in prižiga naj bi hitreje crknil vžigalnik... zdaj če je to res ne vem.
sam kot rečeno ne uporabljam standby, niti ročnih programov - naštimam na 22° in to je to. sicer je prostoru vseeno 23°, je pa opaziti, da takrat ko peč doseže željeno temperaturo ogenj malo pojenja...
čisto iz firbca, ima kdo kode do skritega menija za palazzetti peči?
Inch-o, v Edilkaminovem Juniorju imam elektroniko od IRIS peči. Na kratko-kupil v Kopru, o servisu ne bi zgubljal besed. Peč se je pregrevala, nič niso uredili. Poraba je bila min. 1,3 kg na uro. Je začel crkavati display. Po hudih mukah so prišli z novim displayem, zahteval sem tudi elektroniko in dobil od IRIS. Je vse enako, edino moči ventilatorja za prostor ob izklopu ne morem nastaviti, vedno dela na polno. Pri orginalni sem lahko zmanjšal in ni bilo tako moteče. Peč je bila mišljena za dogrevanje dnevne in kuhinje-43m2. Sedaj pa že tretjo zimo ogrevamo samo na to peč, teh 43m2.Seveda je dispay še enkrat crknil, ker je na nerodnem mestu, pod vrati. Nato sem od proizvajalca, napis je bil na vezju, po opisu napake zastonj dobil display.Uspelo mi ga je prelotati, nato sem ta upravljalni panel z displayem prestavil izven peči, tako bi itak moralo biti. V glavnem uporabljam P1, dimne pline na 120, ko je bolj mraz pa 130 ali 140, odvajanje dima 21, min peletov 4 in At ON, da regulira. Ventilator za prostor imam min 15 in max 45. Ko smo v prostoru je na min, če nas ni damo na več, da gre toplota še po hiši, to naredim tudi ponoči. Interval čiščenja lončka 45 min.Do 12 ur neprekinjeno dela brez problema, potem je že precej pepela in umazano steklo. Kurim Savine pelete-Srbac, Bosna.Potem imam še nekaj Profilesovih. Pri teh nastavitvah je hrup za nas popolnoma znosen. Peč se ne pregreva, dimna cev do dimnika ima 75-80 stopinj.LP
Glede na to, da je forum kar aktiven sem se od,ocil, da tudi sam dam prispevek. Pred dnevi sem v Merkurju kupil Edilkamin point, razlog zakaj ravno ta model bi tezko nasel. En kup ponudnikov, modelov, tipov, .... Skratka bolj kot gledas, bolj še ti mesa. No, odlocitev je padla, kupil kaminsko pec, jo postavil v hiso in sicer na hodnik z namenom, da grejem stopnisce. Slisi se cudno ampak zaenkrat kar gre. Stopnisce je dimenzij 3x5 metrov in 8 metrov v visino, kr znese cca 120 m3 zraka. Hisa je dimenzij 11x10metrov, zidana siporeks, obdana s stiroporom 8cm ter nova okna 1,1k. Problem s katerim se trenutno ukvarjam so nastavitve. Meni ni ravno prijazen, do nekaterih nastavitev pa sploh ne pridem ker so zascitene s kodo katere se nisem nasel. Rad bi zmanjsal kolicino pelet, ki jo polz dozira ob vzigu, menim, da je pol "skodelice" prevec. Verjetno bi bilo pa,etno postoriti se kaj. Ne znam preklopiti na avtomatski nacin delovanja, pa da bi pec upostevala zunanji termostat, pa verjetno se kaj. Po stroki sem sicer ravunalnicar tako, da mi tehnika ni tuja, je pa res, da izkusenj s pecmi nimam ravno bogatih. Vsak nasvet bi mi prav prisel zato prosim za pomoc. Ko bom pa uspel kaj vec narediti, pa z veseljem delim izkusnje.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.