PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Mleti stiropor pod estrih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri meni je bilo zaradi različne višine (dve stavbi skupaj) na eni strani 20 cm in na drugi 13 cm prostora za izolacijo in tlake, ter veliko cevi po tleh lažje naredit izravnavo tal z mešanjem mletega stiroporja, cementa in vode, nato pa vsepovsod tlak 5 cm. Cena je bila tam-tam, so pa mi majstori predlagali, da lahko se naredi izolacija s polaganjem stiropor plošč, vendar ne-bo nikdar tako ravno kot to. Ni mi žal da sem se tako odločil, če pa bi bila ravna tla pa bi polagal stiropor.
firefly Napisal:izračunaj. Izolativnost je na pol. torej...

a tole dejansko drži? Na podlagi česa?
martinJ Napisal:Če se lahko vrinem v tole temo z malo drugačno "težavo", ki bi jo ravno tako rad ceneje rešil z izolativnim materialom.

V mansardi moram dati pod estrihe se pravi pod sistemske plošče brez izolacije še vsaj debelino 14 cm stiroporja. V tem prostoru imam tudi električbne in vodne inštalacije skupaj z oduhi in kanalizacijo. Za 80m2 površine sem naračunal EPS 100 plošč za slabega jurja.

Ali obstaja kakšna varianta izolacijskega materiala (kot te omenjene kroglice stiroporja), da bi jih posul po tleh (nekaj cm v višino) potem pa nanje dal plošče eps100, kot končni sloj?

Podoben problem me čaka v zelo kratkem. Sedaj po tleh (brunarica-lepljen les) polagam elektro inštalacije. Okoli elektro razdelilne omarice je največ cevi, zato bi tam za zapolnitev in izravnavo uporabil eps kroglice, potem pa čez tp-s izolacjo, čez sistemske plošče in nato estrih.
Zanima me ali so zadosti trde, da se tam ne bo posedalo?
Kje pa se dobi mleti stiropor? Gledam po netu pa so kar hude cene?!?!
Rabil bi pa za zafilat med el.cevmi med epsjem.
Fragmat; mleti ali kroglice. Vreče 250,500litrov.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fragmat.si/download/ceniki/cenik_2015.2_TI.pdf">http://www.fragmat.si/download/ceniki/c ... 5.2_TI.pdf</a><!-- m --> 11.stran
MIdva sva porabila dobrih 100l krogljic, ki sva jih vmešala v beton s katerim sva obbetonirala odtoke, vodovod (kurilnica in 2 kopalnici). Ko bomo položili izolacijo tal, bova nafilala pa še kar bo prostora vmes. Verjetno še kakšnih 500l ali pa še toliko ne, saj so talne inštalacije samo v treh prostorih ostalo so čiste ploskve.
Hvala! Popolnoma spregledal!
malo na glas tuhtam - koliko smiselno bi pa tole bilo vgrajevati v zidake ko zidaš? Pač kot dodatna izolacija predvidevam. Ali pa kakšne odpadne koščke navadnega stiroporja? Pa daš kakšnemu otroku in se naj malo igra in vstavlja v zidake.

Pač ta stiropor, ko je tv v škatlo dan, sesalci ali pa kakšen čisto navaden stiropor.

Bi profitiral kaj če imaš tega odpada veliko? Mogoče, ampak res mogoče bi lahko kje na šihtu kaj pridobil. Ali pa vsaj kakšna klet, ali pa shramba ker bo ravno na sončni strani?
Tam zrak ze imas. Vprasanje seveda je, kako dobro je ujet ma vseeno je in z stiroporjem najbrz ne bi izbolksal izolativnosti.
(13.11.2020 ob 18:33)darkside Napisal: malo na glas tuhtam - koliko smiselno bi pa tole bilo vgrajevati v zidake ko zidaš?  Pač kot dodatna izolacija predvidevam. Ali pa kakšne odpadne koščke navadnega stiroporja? Pa daš kakšnemu otroku in se naj malo igra in vstavlja v zidake.

Pač ta stiropor, ko je tv v škatlo dan, sesalci ali pa kakšen čisto navaden stiropor.

Bi profitiral kaj če imaš tega odpada veliko? Mogoče, ampak res mogoče bi lahko kje na šihtu kaj pridobil. Ali pa vsaj kakšna klet, ali pa shramba ker bo ravno na sončni strani?

Če ima kdo neskončno časa, da bi se s tem ukvarjal in imaš ogromno odpada, sicer pa popolnoma brezveze, saj to nadomestiš s cca. 1cm več stiropora na fasadi.
ok, potem res škoda časa za kaj takega. V shrambi mogoče še, drugače pa res brezveze.
1 2
Iskanje po temi