PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Primerjava kotlov na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sam sem poskusil mešati drobne sekance kot praviš s peleti (1/3) in imam slabe izkušnje.
Ko zadeva enkrat gori je vse ok, problem je vžig ki ni bil vedno uspešen.
Posledično si občasno na mrzlem. sedaj te dobne sekance rajši skurim v kurišču za drva.
Takšna je pač moja izkušnja.
Pozdravljeni;
Meni je zanimiv kotel EcoPlus na drva ali pelete.
Če ima kdo ta kotel in ga je preizkusil bi bil vese,da mi pove kaj več o njem.
Hvala.
Kombinirani kotel Eco na drva in pelete proizvajalca Eco-Plus je, tako kot množica podobnih kotlov, predvsem zavajanje kupcev. To je kotel na pelete. Morda je celo odličen kotel na pelete, bomo zvedeli od uporabnikov. Nikakor pa to ni kotel na drva. Drva v tem kotlu pač gorijo tako kot na vsakem ognjišču, slabo. Še hujša je trditev, da h kotlu ni potrebno kupiti in vgraditi zalogovnika toplote! Norčevanje iz kupcev, zavajane, marketinške laži?
Taki neustrezni kotli so se znašli tudi na seznamu Eko sklada za podporo kurilnim napravam na lesno biomaso, povsem v nasprotju z razpisom. Razpis določa: Toplovodne kurilne naprave na polena morajo imeti prigrajen vodni toplotni zbiralnik s prostornino najmanj 12 litrov na liter polnilnega prostora z gorivom. Vodni toplotni zbiralnik mora imeti tudi prostorino najmanj 55 litrov na kW nazivne toplotne moči kurilne naprave. Izjem ni. Le kako si Eko sklad lahko dovoli ravnanje, ki ima vse znake suma korupcije?!
Če se boste odločili za biomasne kotle, izberite sodobno kurilno napravo. Izkoristek mora biti večji od 90%, vrednost emisij prašnih delcev mora biti manjša od 20 mg/m3, ogljikovega monoksida pa pod 400 mg/m3. In hranilnik toplote, skladen z Uredbo o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav.
Na tržišču obstajajo tudi sodobni kombinirani kotli na polena in pelete, vendar ne za bagatelno ceno.
Ne kupujte kotlov, ki izločajo prekomerne vrednosti prašnih delcev. Prah škodi vam in ljudem okoli vas.
Hvala za poduk g.o-val
Veste nekateri ne kuhajo doma grejo v gostilno,nekateri si privoščijo morje jahte itd.
Mene ne zanimajo prašni delci ,mene zanima kako bom preživel zimo in da me nebo zeblo.
Če gledamo na onesnaževanje okolja.....en tovornjakar špediter pokuri v dveh dneh toliko nafte kot jo jaz v celi sezoni za ogrevanje hiše.Uglavnem jaz bom nabavil navaden kotel na drva z malobolšim iskoristkom.....če ima kdo v mislih kakšen dober kotel z besedo na dan.
Če pa ima kdo denar da ga nima za kam porabit mi lahko nabavi kotel z maximalnim iskoristkom.Bom presrečen !!!!!!!!!!
Hvala pa lep dan.
milanzg@
Hvala za poduk g.o-val
Veste nekateri ne kuhajo doma grejo v gostilno,nekateri si privoščijo morje jahte itd.
Mene ne zanimajo prašni delci ,mene zanima kako bom preživel zimo in da me nebo zeblo.
...Uglavnem jaz bom nabavil navaden kotel na drva z malobolšim iskoristkom.....če ima kdo v mislih kakšen dober kotel z besedo na dan.

Ogromno je kakovostnih kotlov na drva, ki ne stanejo celo premoženje. Že prvega na seznamu Eko sklada se dobi za približno 2.500 €, pa še nekaj € za hranilnik toplote in vgradnjo. Dobijo pa se tudi cenejši, primerni, glavno je, da so pirolizni in da imaš hranilnik toplote.
Seveda pa se dobijo tudi neprimerni kotli, ki niso nič cenejši, na te opozarjam. Kotel, za katerega sprašuješ, ni primeren za kurjenje z drvmi. Niti za tiste, ki hodijo po gostilnah niti za tiste, ki se po morju z jahto prevažajo.
Kaj pa pravite na schmitt tku3 kombiniran peleti drva ali pa od indema eko AVC GE-P1 30KW.
Upam da od teh bom dobil kakšno pozitivno mnenje,drugače bom napravu kar ognjišče sred bajte .
Ali obstaja kotel na pelete moči 10~15kw, ki ima avt. odstranjevanje pepela namenjen za v kurilnico (ne kamin) in spada v srednji cenovni rang? Iščem po spletu, pa nič ne najdem. Vse je 20kw in več.
milanzg@

Kaj pa pravite na schmitt tku3 kombiniran peleti drva ali pa od indema eko AVC GE-P1 30KW.

schmitt tku3- za kaj pa ga boš rabil? To ni kotel za drva. Če ga nameravaš kuriti z drvmi, ni vreden niti tistih 940 €. Če boš uporabljal kurilca, boš pa vsako leto stran vrgel 2.000 € (pravzaprav v dimnik!). Je podoben stari štadlerci. Ta je med kotli isto kot trabant med avtomobili, dober za tehnični muzej.
AVC GE-P1 30KW je podoben kot tisti, o katerem sva že govorila. Ni za drva, je za pelete. Cenovno ugodna varianta.
Samo: zakaj pa rabiš 30 kW kotel? Ali boš ogreval stanovanjski blok, ki ima vsaj 5 stanovanj?
matoz Napisal:Ali obstaja kotel na pelete moči 10~15kw, ki ima avt. odstranjevanje pepela namenjen za v kurilnico (ne kamin) in spada v srednji cenovni rang? Iščem po spletu, pa nič ne najdem. Vse je 20kw in več.

Obstajajo v cenovnem rangu 10.000€
od cenejših pa mislim da ima Extraflame LP14
o-val Napisal:milanzg@

schmitt tku3- za kaj pa ga boš rabil? To ni kotel za drva. Če ga nameravaš kuriti z drvmi, ni vreden niti tistih 940 €. Če boš uporabljal kurilca, boš pa vsako leto stran vrgel 2.000 € (pravzaprav v dimnik!). Je podoben stari štadlerci. Ta je med kotli isto kot trabant med avtomobili, dober za tehnični muzej.
AVC GE-P1 30KW je podoben kot tisti, o katerem sva že govorila. Ni za drva, je za pelete. Cenovno ugodna varianta.
Samo: zakaj pa rabiš 30 kW kotel? Ali boš ogreval stanovanjski blok, ki ima vsaj 5 stanovanj?

[cKer manjši od 30kw ne obstaja.Ja imam pa nekje 270m2 ogrevalne površine,stem da so prostori visoki 270cm.
Kaj pa menite na kotel BIODOM 25???olor=#BF40FF][/color]
okram Napisal:Obstajajo v cenovnem rangu 10.000€
od cenejših pa mislim da ima Extraflame LP14

Za tiste od 7.000€ in več vem, samo ni ekonomske računice.
Ta Extraflame je hibrid in mi ne ustreza, ker ima premajhen zalogovnik in že vgrajeno pumpo in expanzijsko posodo.
Sam imam prostora dovolj, celoten sistem je tudi narejen, rabim samo peč, ki jo postavim namesto oljne peči.

Kolikor sem gledal, se bom moral odpovedati posodi za čiščenje pepela, potem se bo pa že nekaj našlo.

Ali se kaj [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")ebayunichr("46")de/itm/Pelletskessel-Pelletofen-Pelletsheizung-10-kW-Heizung-Ofen-Pellet-Kessel-/180947592292?pt=DE_Heimwerker_Bio_Wasser_Windenergie&hash=item2a21512464#ht_1931wt_1163]takega[/url] prodaja v SLO?

Zanimivo mi je, ker ima razpon od 1 do 10kw, kar je idealno za moje potrebe.

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")fimarshopunichr("46")de/product_infounichr("46")php?language=en&gm_boosted_product=Pelletskessel-EG-10-kW&Pelletkessel=Pelletskessel-EG-10-kWunichr("46")html&products_id=3&]Tu[/url] je še boljši opis. To bo kar prava zadeva za mene. Če ni v SLO, bo prišlo pa iz DE Big Grin
Če lahko še enkrat pogrejem temo....

Še vedno me muči peč. Sedaj sem za ACV slišal kar nekaj kritik ok, dve če sem pošten. Res ne vem kaj lahko kupim za podoben denar in da bi kuril drva in pelete. Hranilnik imam 1300 litrski.
Prav tako dvomim, če imam voljo še enkrat prebijat se čez tono ponudnikov... Še sam monter je rekel, da za tak denar ne bom dobil dobre kombinirke. Če bi iskal samo na pelete ne bi bilo težav.

Ne pričakujem performansa Frolinga ali kwbja, pričakujem pa da bo boljši od Ferollija in morda etiksa za ekono pa že ne upam trditi. za 2 ločena kotla (drva peleti) pa žal ni prostora v kotlarni, ki je pri dim 3x3 skorajda premajhna že sedaj.

Prav tako mi ni jasno ali naj vzamem seltronov komplet krmiljenja ali ACvjevega. Če vzamem seltron, imam potem 2 različna ker peč itak že ima kotlovsko regulacijo.
Na sejmu v Celju je imel Centrometal super ponudbo, ne samo po kvaliteti ampak tudi po modernem dizajnu.
o-val Napisal:milanzg@

Evo kupil sem schmittov kotel v Mercatorju.....ko so mi ga pripeljali jih je imel za razvozit po Vipavski dolini še 11 kom.Sepravi da ta trabant ni tako slab ali narod nima denarja za metat proč za neke šminkarske kotle ki lahko pokurijo en meter drvi manj na sezono.
milanzg Napisal:Evo kupil sem schmittov kotel v Mercatorju.....ko so mi ga pripeljali jih je imel za razvozit po Vipavski dolini še 11 kom.Sepravi da ta trabant ni tako slab ali narod nima denarja za metat proč za neke šminkarske kotle ki lahko pokurijo en meter drvi manj na sezono.
Odlično, Milan, čestitam. Tudi s trabantom smo se lepo vozili.
Kako velih hranilnik toplote boš prigradil?
Me pa zanimajo tvoje izkušnje čez eno leto. Ne pozabi na forum, prosim.
1 2 3 4 5 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi