PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup spodnje etaže hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da ne bo nesporazumov - tudi meni se zdi predrago in v take špase ne bi šel. Ampak:

mariog Napisal:...Mislim, da dobiš za to že solidno hišo!
Misliš ali veš? Daj primer solidne hiše v Šmarci pri Kamniku (ali primerljivi lokaciji, 5 min do šole/vrtca in 15 min do Ljubljane) za 143k€. Ti bom kar jaz povedal (da se ne mučiš preveč z nepremicnne.net) - NI JE.

Na prvo žogo je najbrž res bolje najti parcelo in graditi, mogoče pa:
- je avtorica sama in ne rabi 130m2 in ne misli sama mešalca gonit, žlahte pa tudi nobene uporabne pri roki,
- je 100 m stran doma babica, ki bo čuvala otroke,
- ima avtorica letno karto za Arboretum, ki jo izkoristi 6× tedensko
- pa še milijon razlogov je lahko zakaj je lokacija važna.

Berghaus ima super bajto. Ampak mogoče pa za majpot ni vredna skoraj nič. Angleži pravijo, da je vrednost nepremičnine odvisna od treh faktorjev: lokacije, lokacije in lokacije.
Na žalost nimamo super lokacije, ima svoje minuse, kot je odsotnost zimskega sonca naprimer.

Vendar sta v njenem primeru dve postavki, ki me odvrneta od nakupa, drugi ljudje v tej isti bajti in pa kvadratura.

Seveda je lahko njena situacija drugačna, a toliko denarja ni govora, pa če je sredi Prešernovega trga......
Celvedis Napisal:Da ne bo nesporazumov - tudi meni se zdi predrago in v take špase ne bi šel. Ampak:

mariog Napisal:...Mislim, da dobiš za to že solidno hišo!
Misliš ali veš? Daj primer solidne hiše v Šmarci pri Kamniku (ali primerljivi lokaciji, 5 min do šole/vrtca in 15 min do Ljubljane) za 143k€. Ti bom kar jaz povedal (da se ne mučiš preveč z nepremicnne.net) - NI JE.
Odvisno kaj je zate solidna hiša. Delitev hiše, 58m2 za 143k€ to ZAME vsekakor ni. Povedal sem pač svoje mnenje. Ti pa na nepremičnine.net najdem xy boljših variant za ta denar. Spet poudarjam....ZAME boljših.

Drugače pa kot pravi Berhaus, zidanje Smile
Jaz na žalost nisem imel te možnosti, tako da sem renoviral starejšo hišo. Ampak če bi pa imel ta denar (143k€) grem sigurno v gradnjo.
Mene osebno zanimajo lesene hiše. Ekološke, pa še subvencije se lahko dobi.
Tak nakup je po moje velika loterija.
Lahko, da so lastniki hiše super in se vse dobro izteče.

Lahko pa, kot pri sodelavki od moje - ko je kupovala, se je cedil med in mleko...pol se je pa začelo...da otroci naj ne skačejo po dvorišču, obiski naj bi bili samo ob vikendih, največ dva avta
na dvorišču, naj pazijo na hrup, kdaj se kaj dela okrog hiše in še in še...v glavnem en sam kreg...
Lastniki so se pač tudi po nakupu čutili "taglavne", saj so ja oni to bajto s svojimi rokami zgradili...
Na koncu so z izgubo prodali in se izselili.

Po moje je vsaj malo bolje, če so zgoraj in spodaj novi lastniki, še najbolje pa se tega sploh ne lotiš...
Lp
Amen......
Šmarco poznam, saj sem 15 let živel v Kamniku.
Lokacija je načeloma simpatična (kaj pa dim in saje iz Svilanita in tiste kurilnice, kjer kurijo odpadke?!), vendar sem moral dvakrat prebrati, da sem dojel: 58m2 za 143.000 ????
Pa za ta denar zagotovo dobiš stanovanje, 3 sobno.
(Še jaz bi ti ga prodal 80m2 na Novem trgu, zraven imaš vrtec, gimnazijo, zdravstveni dom, vendar mi žena ne pusti :twisted: )

Predvsem pa - kot so ostali rekli: pol hiše je pol hiše in pol problemov, ki slej kot prej nastanejo.
Čimdlje zbejži proč, saj to ni edina nepremičnina v Kamniku, oz. Šmarci.
Ja lokacija je kar simpatična, sem pa imela popolnoma iste pomisleke, ker je ona gradila to hišo in bi bila še vedno glavna, jaz bi se v vsakem primeru počutila prišlek. Sedaj sicer ne izgleda tako, vendar kasneje res lahko vse sorte pride. Se strinjam.

Stanovanjske površine je 58 m2, 100 atrija, vendar bi se lahko garažo spremenilo v sobo in kopalnico, potem bi bilo kar luškano stanovanje cca76 m2, samo to bi bil kao moj strošek ,kar pa sploh ni malo, poleg seveda še urediti si ogrevanje (predračun cca 6000 €) in sofinancirati parking, je takoj 2000e. Pa to še ne bi bilo vse. Atrij je pa fleten in velik, to pa drži.
se pravi kupuješ atrij za 143k€ ? Smile
kakorkoli.... mnenja imaš... odločitev pa je v vsakem primeru TVOJA ! in če si pač želiš "garsonjero" za velike pare in si to lahko privoščiš, jo KUPI. mnenje večine (razen Celvedis-a) pa je, da to ni najbolj OK - ne cena, ne objekt oz. delitev le-tega
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Hvala, ste me prepričali. Ker sem bila zelo skeptična sem tudi postavila to vprašanje in vesela sem da sem ga.
majpot Napisal:Za koliko pa menite da bi se pogajala? Cca.

Realno glede na okoliščine bi blo mogoče 50 000... seveda če je gradnja kolikor toliko solidna....
Jooooooj, tole je pa res 2xpreveč navita cena......
Za tako ceno imam 185 m2 nove hiše, kvalitetno, dobro in moderno hišo..

lp :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne pretiravajte. Še vedno so cene od 2000 navzgor. Mogoče je prodajalka navila ceno na račun atrija, vendarle živiš v stanovanju, ne v atriju. Če spusti za 20 % se splača, če ti je res všeč. Vsaka nepremičnina najde kupca, če je cena primerna ali zadeva in lokacija kupcu všečna. Svetujem da še malo pogledaš naokoli. Mogoče za večja starejša stanovanja in kaj najdeš, kar ti bo bolj všeč. Srečno!
Gradim, ljubim te..........

no homo

Bereš mi misli ko imenik.....
princes Napisal:Ne pretiravajte. Še vedno so cene od 2000 navzgor. Mogoče je prodajalka navila ceno na račun atrija, vendarle živiš v stanovanju, ne v atriju. Če spusti za 20 % se splača, če ti je res všeč. Vsaka nepremičnina najde kupca, če je cena primerna ali zadeva in lokacija kupcu všečna. Svetujem da še malo pogledaš naokoli. Mogoče za večja starejša stanovanja in kaj najdeš, kar ti bo bolj všeč. Srečno!

2000€ za pol hiše v Šmarci?!
To še leta 2007 ne bi šlo :roll:
1 2 3 4
Iskanje po temi