Pozdravljeni
Mislim,da je debata o dveh različnih odduhih,ali se motim? Eno je oddušek odtočne cevi ,eno pa je odduh iz školjke (odvod hudobnega duha iz školjke).Če je odduh iz školjke,je lahko izhod visoko na fasadi.Izhod mora imeti nihalno loputo,da spušča smrad ven,takrat,ko je vklopljen ventilator v ta namen.Ko ventilator ne dela,loputa zapira cev v školjko.
Pri meni so naredili dva eden v kopalnici. pa ne na školjki drugi v kuhinji pa nimam nobenih problemov.
Pri novi hiši pa ravno kar delam sam otoke pa zato tudi vprašanje?
školja ima čisto svojo vejo, bana,tuš,umivalnik in prali stroj pa svojo , kuhija zopt zase vse se združijo nikje pod ploščo v fi 125.
Kje narediti oduh?
Fric Napisal:A pri odduhu mora iti zrak notri?
Torej bi s tem z nepovratno loputo lahko imel odduh tudi končan na podstrešju, da ne rabim iti skozi njo?
Mi smo (v blokcu, v katerem sem živel prej) prvotno imeli zaključenega pod streho, na njem pa je bila kapa iz pocinkane pločevine. Po ene 10-tih letih je kapa prerjavela , špirovec, ki je bil nad odduškom pa je bil ves črn. Potem smo ga potegnili nad streho. Tudi v sedanji hiši je zunaj.
Litvak Napisal:pa je nuja da gre skozi streho, ali je lahko nad mansardno ploščo in pod streho?
Jaz imam 3 take odduhe (enosmerni nepovratni) v smeri navzdol, zaradi podtlaka ki nastane pri izplakovanju v ceveh. Dela bp. So pa vsi trije nad mansardo, pod streho. Ven ne prepuščajo ničesar. Je pa na njih vezano vse v zvezi z odtoki. Kar se tiče smrada, ki naj bi prišel po ceveh v prostore - za to poskrbi voda v sifonih in v za to namenjenih kolenih raznovrstnih odtokov, če se ne motim.
Mene pa zanima oz. kakšne imate izkušnje z kanalizacijo in sicer kje naj speljem cevi (110)? Imam namreč ytong (40cm) pa me zanima ali je boljše da speljem cevi po notranji strani stene ali po zunanji strani stene? WC-ja imam eden nad drugim.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.