PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odduh za WC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Faros Napisal:Jaz imam en sam odduh za dva WCja. Odduh bi prisel ven cca. en meter pod napuscem. Bi bilo to OK?

Js ga sploh nimam več ko sm školko menjavo je bil pod plato odduh zabit a pol ko sm tudi cev menju nism nič več nazaj priklaplu,pa nič nesmrdi.....
Faros Napisal:[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ikaunichr("46")si/components/com_virtuemart/shop_image/product/HL_CEVNI_ODZRA___4e6f0d71c9e63unichr("46")png[/img]

A je to to?

ja to je to.

no, pa lep dan.
Pozdravljeni
Mislim,da je debata o dveh različnih odduhih,ali se motim? Eno je oddušek odtočne cevi ,eno pa je odduh iz školjke (odvod hudobnega duha iz školjke).Če je odduh iz školjke,je lahko izhod visoko na fasadi.Izhod mora imeti nihalno loputo,da spušča smrad ven,takrat,ko je vklopljen ventilator v ta namen.Ko ventilator ne dela,loputa zapira cev v školjko.
Pri meni so naredili dva eden v kopalnici. pa ne na školjki drugi v kuhinji pa nimam nobenih problemov.
Pri novi hiši pa ravno kar delam sam otoke pa zato tudi vprašanje?
školja ima čisto svojo vejo, bana,tuš,umivalnik in prali stroj pa svojo , kuhija zopt zase vse se združijo nikje pod ploščo v fi 125.
Kje narediti oduh?

hvala
Fric Napisal:A pri odduhu mora iti zrak notri?
Torej bi s tem z nepovratno loputo lahko imel odduh tudi končan na podstrešju, da ne rabim iti skozi njo?

Zajem zarka za WC lahko osatne pod streho.
Jaz bi pa prosil, če mi lahko kdo posreduje shematično, kako se v večetažni hiši pravilno izvede odduh.
kaj takega:

Priložene datoteke
.jpg   odduh.jpg (Velikost: 15,91 KB / Prenosi: 1669)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
pa je nuja da gre skozi streho, ali je lahko nad mansardno ploščo in pod streho?
Mi smo (v blokcu, v katerem sem živel prej) prvotno imeli zaključenega pod streho, na njem pa je bila kapa iz pocinkane pločevine. Po ene 10-tih letih je kapa prerjavela , špirovec, ki je bil nad odduškom pa je bil ves črn. Potem smo ga potegnili nad streho. Tudi v sedanji hiši je zunaj.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Gremlin, hvala.
Litvak Napisal:pa je nuja da gre skozi streho, ali je lahko nad mansardno ploščo in pod streho?

Jaz imam 3 take odduhe (enosmerni nepovratni) v smeri navzdol, zaradi podtlaka ki nastane pri izplakovanju v ceveh. Dela bp. So pa vsi trije nad mansardo, pod streho. Ven ne prepuščajo ničesar. Je pa na njih vezano vse v zvezi z odtoki. Kar se tiče smrada, ki naj bi prišel po ceveh v prostore - za to poskrbi voda v sifonih in v za to namenjenih kolenih raznovrstnih odtokov, če se ne motim.
Mene pa zanima oz. kakšne imate izkušnje z kanalizacijo in sicer kje naj speljem cevi (110)? Imam namreč ytong (40cm) pa me zanima ali je boljše da speljem cevi po notranji strani stene ali po zunanji strani stene? WC-ja imam eden nad drugim.
Še eno neumno vprašanje: kakšna pa mora biti cev za odduh?

Glede na to, da gre po cevi verjetno zrak hitreje kot voda, je najbrž lahko manjšega premera kot kanalizacija.

Imam same meter debele kamnite stene in oboke, pa mi nikakor ne paše delat >100 mm luknjo.
Mi imamo fi 75.
Mi imamo fi50 in notranji odduh. Kopalnici sta ena nad drugo. Spila bp.
1 2 3
Iskanje po temi