PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odduh za WC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odduh za WC imam v zunanjem zidu. Zanima me ali ga moram speljat nujno skozi streho ven, ali odduh lahko ven speljem tudi skozi zid? Ali se bo kaj (umazanija) poznalo na fasadi nad odduhom?
Lahko ga spelješ čez fasado. Pazi le, da v bližini odduha ni oken, vrat ali terase (smrad). Prav tako ni dobro imeti odduha direkt pod lesen napušč.
Pri meni bi prišel odduh ravno pod napuščem. Zakaj to ni v redu?
Izhod toplega zraka, kondenz na lesu (napušču), zima?!

Sicer pa verjetno lahko tudi v tem primeru na koncu daš nepovratni ventil, ki odpre takrat ko pride do vakuma v odduhu...vsak tako so me naučili.
HL ima fine nepovratne lopute. Nič smrada ali umazanije, pazi samo, da nabaviš tisto za zunaj, ki je zaščitena proti zmrzali.

no, pa lep dan.
Daj mal več informacij. Nimam pojma kdo je HL.
A pri odduhu mora iti zrak notri?
Torej bi s tem z nepovratno loputo lahko imel odduh tudi končan na podstrešju, da ne rabim iti skozi njo?
To je tudi moje dodatno vprašanje. Kako pa je z kuhinjsko napo, gre tudi tu odduh lahko samo do podstrešja ali je bolje, zaradi ''oljnih hlapov'', zadevo speljati skozi streho ven?

Kje se dobijo ti nepovratni odduhi? Lahko kdo kako sliko prilepi, da vidimo kako to zgleda?
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ikaunichr("46")si/components/com_virtuemart/shop_image/product/HL_CEVNI_ODZRA___4e6f0d71c9e63unichr("46")png[/img]

A je to to?
Imaš en skupen odduh ali jih je več? Sam sem na podstrešju hotel dati odduh namesto preboja skozi streho, nato sem pa pogruntal nekaj drugega. Ker imam 2 vertikali za dva wc-ja, imam do podstrešja dva odduha. Zgoraj sem jih povezal skupaj in to je to. Spodaj se srečata v jašku pred iztokom iz hiše. Torej ko potegnem vodo v 1 wcju, gre zrak skozi drugo vertikalo in odduh v prvega in ni nobee potrebe po oduhu na prosto, po ventilih itd. Skratka zadeva špila polnoma enako kot nepovratna loputa. Teoretično mi lahko vodo iz sifonov potegne samo če se na obeh wc-jih hkrati potegne voda.
LP,
Samojed
WC v mansardi je na drugi vertikali kot spodnji.
Sem pa dobil vtis pri vodovodarju, da je imel namen delati odduh samo na višji vertikali. Ali sem ga mogoče narobe razumel?

Ker kanalizacija je v zidu, kamor naj bi montiral tudi kotliček (kotliček naj bi bil direktno nad sedanjim kanalizacijskim priklopom, tak od ajo ne morem potegniti naravnost gor; če sem ga prav razumel, je dejal d ane rabim vleči odduha na obeh vertikalah in tako enostavno razrešimo zaplet)
Če imaš možnost, naj ima vsaka vertikala oduh (ali bolje rečeno zajem zraka). Če je navertikali samo wc, mogoče ni panike, sicer je pa narejeno polovičarsko. Ni pa nujno da gre naravnost, lahko se da koleno in zamakne zadevo.
LP,
Samojed
Samojed Napisal:Imaš en skupen odduh ali jih je več? Sam sem na podstrešju hotel dati odduh namesto preboja skozi streho, nato sem pa pogruntal nekaj drugega. Ker imam 2 vertikali za dva wc-ja, imam do podstrešja dva odduha. Zgoraj sem jih povezal skupaj in to je to. Spodaj se srečata v jašku pred iztokom iz hiše. Torej ko potegnem vodo v 1 wcju, gre zrak skozi drugo vertikalo in odduh v prvega in ni nobee potrebe po oduhu na prosto, po ventilih itd. Skratka zadeva špila polnoma enako kot nepovratna loputa. Teoretično mi lahko vodo iz sifonov potegne samo če se na obeh wc-jih hkrati potegne voda.

Ena cev gre v drugo, če prav razume. Oziroma pripelješ eno cev do druge, tam pa spojko npr. Ni pa tako ,da bi se cevi združile in nadaljevale v eno cev, ki bi bila na koncu odprta. Zaprt sistem pač. Ki diha skozi sifone.
Jap. Imam sicer T-kos, če bi bilo treba speljat ali čez streho ali pač montirati loputo, a sem videl da deluje tako in je tretji odcep T-kosa zaprt s čepom. Krožni sitem, zanka, kakorkoli že rečem, zadeva špila.
LP,
Samojed
Jaz imam en sam odduh za dva WCja. Odduh bi prisel ven cca. en meter pod napuscem. Bi bilo to OK?
1 2 3
Iskanje po temi