Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
A pri vas tudi sneg pada pa imaš cajt?
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Povsem resno mislim, če rabiš armaturni načrt se da ceneje. Če pa iščeš pzi pa je iskanje najcenejšega stran metanje denarja. Point pzi-ja je razdelava detajlov, podroben popis materiala in del itd. in tukaj lahko dober pzi prišpara veliko denarja, slab pa ga lahko veliko zmeče skozi okno.
Ocena:
0
No, imaš kakšnega konkretnega v mislih? Lahko tudi na ZS. Zdaj pa, kdo naredi dober in kdo slab PZI? Nekoga lahko fajn plačaš, pa bo slabo naredil, nekdo drug pa kontra. Zato pa sprašujem konkretna imena, s kateri je nekdo zadovoljen s popisom del in materiala ter načrti za čim manj denarja.
Kajti brez PZI sem ugotovil, da se nobenemu gradbeniku več ne da ukvarjati pa zastonj delati podroben popis meteriala s končno ceno.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
McBobo,
gradbenik , po domače zidar, ne more izdelati PZI-ja.
Kako naj izdela armaturni načrt?
Kar se tiče popisa del in količin : Lahko ga izdela.
Za primer, da pošlješ 4-5 potencijalnim izvajalcem, ti bo vsak delal po svoje; ni rečeno, da bodo vsi izmerili popolnoma enako količine materiala; morda celo niso usposobljeni za takšeno delo; --> cena odstopa in si lahko zaveden, saj eden naredi korektno :wink: , drugi trije pa samo na pol, ker računajo, na dodatna dela :lol: oz. nepredvidena!! :x
Na koncu, jim to vzame kar nekaj časa. Če ga zabijejo v nič ,( ne dobijo dela) , se jim pač na splača.
Res pa je, da če se ne potreudijo, tudi ne morejo konkurirati za delo pri tebi.
Že kar nekaj časa nazaj je tekla debata ali mora/naj investitor plača potencijalnem ponudniku , izdelavo ponudbenega predračuna; kaj šele, da mu bo izdelal "popis del in količin". :wink:
Lep pozdrav
Ocena:
0
Že lansko leto sem samo z tlorisi okoli spraševal, koliko približno bi me prišla klet. Ali ni bilo odgovora, če pa že, pa se vrti tam okoli €27k. Letos sem pri sosedu malo primerjal njegovo ponudbo pridobljeno na podlagi PZI, pa je večja hiša, kot je naša, se vrti ponudba okoli €23k. Če sem malo primerjal glede na kvadraturo kleti, bi se pri nas moralo zavrteti tam okoli €20k. Seveda je ta ocena vse na "ta veliki uč".