PodSvojoStreho.net Splošno Skupinski nakupi Sistemske plošče za talno, Hirsch (AT), marec/april 2011

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Tudi mene zanima nakup sistemskih plošč - 185m2. Okolica Ljubljane.

Marko
Zdravo,

tudi mene zanima nakup ~ 150m2. Okolica Ljubljana.
Zdaj smo že blizu 1000 m2, še dva ali trije in pride v poštev tudi stireks, kot je že pisal Zelenec
Gre sploh na eno vozilo 1000 m2 - volumen tega je že kar velik, če zelenc na majhen kamion ni spravil niti 200 m2?
Za m2 plošče računajte pribl. 0,066 m3 prostornine v vozilu, če je zapakirana v škatle po 6m2. Kamionarja je potrebno vprašati, koliko spravi robe gor in izračunati. Za 1000m2 torej 66m3. To je že blizu kapacitete večjega tovornjaka. Če bo več, bo pač dvakrat peljal. Pa še stroški: če računa za prevoz npr. 150€ (več ne bi smel) iz Glanegga do Ljubljane, nas stane prevoz 0,15€ m2.

Stireks ima višjo ceno za skoraj 3€, kar pomeni, da je še vedno nekonkurenčen. Drugače je pri podložnem stiroporju, kjer lahko ponudi boljše cene od konkurence.
urs Napisal:Gre sploh na eno vozilo 1000 m2 - volumen tega je že kar velik, če zelenc na majhen kamion ni spravil niti 200 m2?
Je bil še manjši od majhnega kamiona, Renault Master z odprtim kesonom. Se mi je zdel velik v primerjavi z mojim C8, ampak ko sva pa v vrsti stala pri Hirschu med šleparji Cry sem se počutil tako majhnega! Smile
nekje pri 60m3 se začnejo ta veliki kamion ( šleparji oz. vlačilci ) največji volumenski kamioni ( prikoličarji oz tandemi) so zmožni prepeljati do 110m3, max teža je 24t +/- 10%
zelenec: Mogoče veš kako je s pakiranjem plošč 2. klase? So tudi pakirane v škatle ali se prodajajo po kosih? So mogoče kaj omenili kako je z dobavljivostjo (2. klase)?

Lp, Črt
crtg Napisal:zelenec: Mogoče veš kako je s pakiranjem plošč 2. klase? So tudi pakirane v škatle ali se prodajajo po kosih? So mogoče kaj omenili kako je z dobavljivostjo (2. klase)?

Lp, Črt
Ko sem bil gor, so bile na voljo samo plošče erste klasse (zelene). Tudi drugorazredne so pakirane v škatlah, vendar jih sedaj ni bilo na voljo.

Zato je vedno najbolje pred nakupom poklicati, kaj je na izbiro. Za tako ceno pač ne moremo pričakovati vrhunske storitve, da bi lahko vedno izbirali med vsemi vrstami plošč. Kolikor se spomnim, je bilo zelenih plošč na zalogi pribl. 10.000 m2.
tukaj sem čisto "frišen" in nikjer pri tej temi nisem zasledil dimenzij izolativne plasti. ali so to samo sistemske plošče brez izolacije.
vsekakor je tema o skupnem naročanju ali kupovanju s pomočjo prevoznika z velikim kamionom zelo zanimiva. sam bi potreboval cca 240 m2. sem iz ljubljane in vesel bi bil za želene informacije.
hvala
yeln
Pozdrav,zelenec dobro si ti to zalaufal dobava toplotne tehnike in ostalega materiala, samo da dobiš prave informacije, pa že zalaufaš prodajo v SLO, saj prav!!
Pomagat si je treba.A si našel ugoden prevoz iz Garbsena pri Hanovru?
lp
yeln Napisal:tukaj sem čisto "frišen" in nikjer pri tej temi nisem zasledil dimenzij izolativne plasti. ali so to samo sistemske plošče brez izolacije.

Vse plošče imajo 3cm izolacije (stiropor) in potem še slabe 3 cm čepkov.

Danes sem se igral s cevjo (plastično, da ne bo pomote) in različnimi vzorci Hirschevih plošč in začuda so ravno zelene najbolje zagrabile 16mm cev. Prej sem bil mnenja, da so črne in rdeče boljše. Če bi jih rad kdo preizkusil, je dobrodošel. Samo kako daljšo cev naj prinese s seboj. Jaz imam samo meterske vzorce doma.

Pajo, prevoz iz Gerbsna morda sploh ne bo potreben, ker smo s pogajanji in skupnim nakupom dosegli enake cene v Sloveniji. Morda bomo tam naročili samo kak drobiž...
zelenec Napisal:
yeln Napisal:tukaj sem čisto "frišen" in nikjer pri tej temi nisem zasledil dimenzij izolativne plasti. ali so to samo sistemske plošče brez izolacije.

Vse plošče imajo 3cm izolacije (stiropor) in potem še slabe 3 cm čepkov.

Danes sem se igral s cevjo (plastično, da ne bo pomote) in različnimi vzorci Hirschevih plošč in začuda so ravno zelene najbolje zagrabile 16mm cev. Prej sem bil mnenja, da so črne in rdeče boljše. Če bi jih rad kdo preizkusil, je dobrodošel. Samo kako daljšo cev naj prinese s seboj. Jaz imam samo meterske vzorce doma.

Pajo, prevoz iz Gerbsna morda sploh ne bo potreben, ker smo s pogajanji in skupnim nakupom dosegli enake cene v Sloveniji. Morda bomo tam naročili samo kak drobiž...
Super, zelenec kar tako naprej.
lp
Vabim vse, da povprašate znance prevoznike, če, koliko m3 in za koliko centov na km nam lahko ponudi prevoz sistemskih plošč od Glanegga in jih razvozi po naših gradbiščih. Lahko mu zaupate, da bo imel delo vsakič, ko se nabere dovolj naročil za napolniti njegovo vozilo. Pa ne pozabite omeniti, da pričakujemo ugodno ceno, ker gre za stiropor z zanemarljivo težo.

Vsi, ki želimo, da skupaj naročimo in pripeljemo plošče na objekte ali na zbirno mesto v Sloveniji, pa se lahko [url=httpsunichr("58")//spreadsheetsunichr("46")googleunichr("46")com/ccc?key=0Aj71ZCNMq47UdGEteVd3UVU3X3Yyd1FrQmVHY3JSY3c&hl=en&authkey=CLWO2LAO]vpišemo v seznam[/url]. Če imena ne želite napisati, napišite vsaj Nickname. Vpišite tudi vsaj pribl. lokacijo za izračun stroška prevoza. Za vpis podatkov mi pošljite zahtevo za urejanje.

Ko bo prvi tovornjak poln, naročimo in pripeljemo robo. Potem zbiramo naročila za drugi tovornjak...
Tudi jaz bi se moral zmenit z izvajalcem, pa potem javim. Mel pa bi 185m2.

Drugače pa svaka čast Zelenec da si se tako angažiral za tole :wink:
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi